• Anonym (Tabula)

    Ärliga nätdejtingstråden!

    Det finns ju flera nätdejtingstrådar här, men många av dem behandlar lite allt möjligt vilket kanske är oundvikligt men! här skulle jag vilja att vi ventilerar det som verkligen rör nätdejtandet och detaljerna kring det.

    Jag kan tillexempel outa att jag är 42 år (med barn) och raggar killar på Happy Pancake.
    Eftersom jag inte direkt berättar för mina vänner IRL om alla nutcases jag råkar utför, skulle jag vilja dela det med ER. 
    Som exempel,  skulle ni tända på en kille som kallar sig för Bamsenallen? Skulle ni nappa på att ligga med en 27-åring om ni vore i min ålder och han är SKITSNYGG?

    Jag har några vettiga på gång också, killar i min ålder som verkar seriösa.

  • Svar på tråden Ärliga nätdejtingstråden!
  • ulfsas
    Tm144e skrev 2015-01-05 13:40:59 följande:
    Vill förtydliga att det inte är fel att vara kräsen när det gäller så viktiga saker som kärlek, men är besviken att man aldrig får chansen att visa vad man går för!

    Jag är också kräsen, men jag ger alla en chans i alla fall!
    Problemet för vissa tjejer är ju att se översköljs med mer eller mindre spirituellt skrivna brev. Allt från ''copy paste'' till ''vill du knulla'' och mer välskrivna alster.
    Har man flera tiotal eller hundratals brev så orkar de väl helt enkelt inte svara till slut.

    Konklusion: inget svar = nej tack. 

    Jag tycker också att det är bra att vara kräsen till en grad. OM man bara vill ha fotomodeller så kan det ju vara så att de tjejerna vill ha motsvarande män och tvärt om. Bäst om man motsvarar det då själv.

    Blir tyvärr ett första sållande enbart på utseende för min del först. Tråkigt men sant. Jag förutsätter att tjejerna gör likadant.
    Kommer man väl över den puckeln så kan det ju bli till vad som helst.

    Jag har väl inte varesig många eller särskilt bra tagna bilder på HP (enda jag har kvar numera) så där är det dåligt drag. Jag tror att jag bättre passar IRL. Steg 1 med utseendet kommer ju rätt naturligt där. Från båda håll.

    Tror också att många bläddrar vidare på dejtingsajterna för en ännu bättre partner kan ju dyka upp på nästa sida eller på nästa eller nästa in i all oändlighet. Är man aldrig nöjd så får man klara sig själv.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • Anonym (Miss Foxy)

    Hade en rolig dejt för ett tag sedan, myste i baksätet på bilen, runkade av honom och sen torkade av mig på hans hund som stod i bakluckan

  • Anonym (Singelkvinna)

    Kom på en kul replik som jag fått..

    "Du är fin men väldigt smal, är du vegetarian eller något?"

    Första kontakten med en ny människa

    Välj någon mullig då, eller vad svarar man?

    Inte konstigt att många blir utan svar liksom

  • ulfsas
    Anonym (Miss Foxy) skrev 2015-01-16 23:38:06 följande:
    Hade en rolig dejt för ett tag sedan, myste i baksätet på bilen, runkade av honom och sen torkade av mig på hans hund som stod i bakluckan
    Det kan man ju kalla för dejt.Skål
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • Post partum

    Kikade in här även om jag slutat nätdejta för snart 2 år sedan.

    Förstår inte riktigt resonemanget, tjejer ska vara ärliga och lägga upp bilder bl.a. när de är som fulast, och får då räkna med att bli bortsållade av 90 %- i nästa andetag surar en man över att han blir bortsållad och att tjejer bara borde ge honom en chans.

    Gäller inte samma regler för männen?

  • ulfsas
    Post partum skrev 2015-01-29 10:21:17 följande:
    Kikade in här även om jag slutat nätdejta för snart 2 år sedan.

    Förstår inte riktigt resonemanget, tjejer ska vara ärliga och lägga upp bilder bl.a. när de är som fulast, och får då räkna med att bli bortsållade av 90 %- i nästa andetag surar en man över att han blir bortsållad och att tjejer bara borde ge honom en chans.

    Gäller inte samma regler för männen?
    Jo, visst gör det.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • Angelven
    Jon the papa skrev 2015-01-03 02:56:48 följande:
    Alltså man får ju se dejting för vad det är. Man ska nästan inte ens se det som "dejt" för det ordet lägger lite för mycket "VI SKA SE IFALL VI ÄLSKAR VARANDRA OCH SKA LEVA IHOP" typ... Brukar alltid innan dejter avdramatisera det hela med att säga att "man faktiskt får inte känna ett dyft för mig, tom tycka rätt illa om mig om det skulle vara så. Jag kan va trevlig iallafall och är mest mig själv i mitt ibland klumpigt ohymlande brutalärliga jag. 

    Se det som att man bara ska träffa en potentiellt härlig människa. Och har man kul, så är det liksom hur bra som helst  Kanske det blir lite mer lulllull och då är det också hur bra som helst. Antingen blir det bara en dejt, eller så blir det några mer. Man missar jäkligt mycket av att tänka "nej". Och upplever en herregisses massa mer med att tänka "ja vafan" Värsta som kan hända är liksom att man träffar en person man inte matcha med och det är helt ok. Man matchar inte med alla. Så är det bara. 

    Jag har väl bara haft turen att inte nobbas av så många, men jag har ju å¨andra sidan blivit den som nobbat. Det är ju inte heller kul, men är ju iallafall ärlig och ger en liten förklarning till varför och den är ju aldrig elak. Så vida man inte gått en bit över vad jag ansett vara lite för mycket lögnaktighet, då tenderar jag va lite väl hårt ärlig och ber om lite självinsikt för denna person har faktiskt slösat en värdefull portion av min livstid jag kunnat spendera till något bättre. 

    Man ska bara vara sig själv. Det är den man ska bli omtyckt och älskad för. Man ska inte va nått som man tror andra ska tycka om. Då kommer det gå åt helvete varenda gång. För de flesta tjejer så betyder detta att man ska lägga upp ärliga bilder på sig själv och minst en utav dem ska va en helkroppsbild. 
    Hur obekväm man än känner sig med detta. Man ska så klart ha en fin upppiffad visningsbild, och man kan till ärlig fördel ha med en "jag är fan bakfull här så detta är det värsta och kan bara bli bättre härifrånbild" på sig själv. 

    Detta kommer sålla bort en gissningsvis 90% utav folket som kommer rata dig eller känna sig blåsta vid första pirriga anblick utav dig. Och det är faktiskt med all rätt. För då har du utgett dig lite för fördelaktigt än vad du är i verkliga livet. Tänk på att en dejtsida ska reflektera vem "DU" är. Inte vad du vill vara. 

    Är man lite mullig. Då skriver man eller väljer man också det, INTE normal. Är man normal då skriver eller väljer man INTE smal. Alla har faktiskt en självinsikt. Att man kommer i SMALL på hm men det valkar sig rätt friskt och spänner i tyget betyder inte att man är smal. 

    Seriöst så finns det en jäääääääävla massa killar som är huuuuuuuuuuur ok som helst med en medium, mullig, large och vissa vill ha rent jättetjocka frodiga kvinnor. Men väljer man normal när man är mullig (och detta vet faktiskt alla egentligen med sig oberoende vad man tycker sig "känna sig som") Så kommer man bli ratad, och ratad igen och sen lite till. 

    Samma med män som skriver desamma. Män ljuger av nån outgrundlig anledning om att de är längre än vad de är. Samma sak gäller för män. Män ljuger dock mer om personlighetsdrag. Och dejtsidor drar till sig det värsta padrasket i karlapolen allt som oftast. Men det märker man rätt snabbt på skriftspråket de använder om de inte är psykopater. 

    Så kontentan är, att är man på en dejtsida, VA DIG SJÄLV. Och älska att man är sig själv. Man ska va sitt bästa jag. För det finns det många som tycker om. Frångår du detta, så kommer du bli ratad i evigheter tills du av en slump råkar träffa på nån som faktiskt råkade va trevlig iallafall. 

    Men detta är nog mer sant än inte.
    Precis så. Hade inte kunnat skriva det bättre själv.

    Antalet gånger när jag knappt har lyckats känna igen min dejt och enda anledningen till att vi ens lyckas hitta varandra är att hon plockar upp telefonen när SMS'et med "Var är du" dyker upp.

    Och nej, jag har inte "fixat" mina bilder - de är aktuella, tagna inom en månad och tjejerna vet oftast vad jag på mig till och med. Inga överraskningar. Däremot har jag funderat på att faktiskt ta lite "fixade" bilder, dvs planerade för det här ändamålet, där man är till sitt bästa.

    Det har varit ett par gånger när man trott man skulle möta en 175 cm brunett, normal - och så dök det upp en 160 cm knubbig (och rökande!) rödhårig (nyfärgat). Well... det är väl då man känner att jag kanske borde göra som många tjejer och skriva "ärlighet är viktig för mig" så man har en ursäkt för att vända och gå.
    (Undrar om jag lyckades med konststycket att norpa någon annans dejt den gången )

    Det kan också bli fel åt andra hållet - jag har helt slutat ens försöka gå på en dejt med tjejer från öst, det är förväntningar som inte finns i min värld. Jag skulle träffa en söt "granntjej", ni vet, en sån man kanske ser på konsum, normal, alldaglig, trevlig - och så kommer det en toksminkad östermalmsbrud i högklackat och liten läderjacka - hon vart också rätt besviken, det var inte precis en kritstrecksrandig Armanigrabb som steg ur sin porche - snarare en medelsvensson ur en peugeot (Men det hade jag varit ärlig med, tyckte jag).

    Så, jag håller med - Ärlighet är bäst. Nu blir man ju överraskad om det står Normal och så är hon normal - Eller när man lyckas känna igen henne innan hon kommer fram för att jag är igenkänd.

    ... och så är det rätt pinsamt/jobbigt när man står och undrar "är det där min dejt och skall jag gå fram och säga hej" bara för att 30 sekunder senare se någon annan gå fram och säga hej precis före man bestämt sig för att chansa
  • Angelven
    Post partum skrev 2015-01-29 10:21:17 följande:

    Kikade in här även om jag slutat nätdejta för snart 2 år sedan.

    Förstår inte riktigt resonemanget, tjejer ska vara ärliga och lägga upp bilder bl.a. när de är som fulast, och får då räkna med att bli bortsållade av 90 %- i nästa andetag surar en man över att han blir bortsållad och att tjejer bara borde ge honom en chans.

    Gäller inte samma regler för männen?


    Självklart!

    Själv sållar jag bort alla som inte kan skriva en presentation, inte har bilder, röker och med tanke på min ålder, de som vill ha barn, jag behöver inte flera.

    Och jag räknar iskallt med att bli hårt bortsållad av tjejer som vill ha någon med skägg, 190 cm långa och som vill ha barn och att killen inte får ha barn tidigare - samt förstås de som tycker mina bilder inte är deras kopp te.

    Jag brukar (oftast) bara skriva ett kort första meddelande - ungefär som att säga "Hej, du verkar intressant, jag vill gärna prata med dig - vill du prata med mig?" - om de inte ens svarar, ja, då vet jag, jag föll på något som de sållar bort. På Happypancake är det då enkelt - blockera, så behöver jag inte se dom i sökningarna mera. Tror jag har några tusen där nu Bortsållade. Precis som jag räknar med att bli bortsållad för att jag inte passar.
  • ulfsas
    Angelven skrev 2015-02-01 10:52:56 följande:
    Självklart!

    Själv sållar jag bort alla som inte kan skriva en presentation, inte har bilder, röker och med tanke på min ålder, de som vill ha barn, jag behöver inte flera.

    Och jag räknar iskallt med att bli hårt bortsållad av tjejer som vill ha någon med skägg, 190 cm långa och som vill ha barn och att killen inte får ha barn tidigare - samt förstås de som tycker mina bilder inte är deras kopp te.

    Jag brukar (oftast) bara skriva ett kort första meddelande - ungefär som att säga "Hej, du verkar intressant, jag vill gärna prata med dig - vill du prata med mig?" - om de inte ens svarar, ja, då vet jag, jag föll på något som de sållar bort. På Happypancake är det då enkelt - blockera, så behöver jag inte se dom i sökningarna mera. Tror jag har några tusen där nu smile2.gif Bortsållade. Precis som jag räknar med att bli bortsållad för att jag inte passar.
    Block är bra på HP men jag tycker att de kunde gjort sidan lite lättare att sortera tjejer på.
    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
Svar på tråden Ärliga nätdejtingstråden!