• Anonym

    Ärliga nätdejtingstråden!

    Anonym (Man) skrev 2012-07-03 10:52:21 följande:
    Har varit medlem på en nätdejtingsida i ca tre veckor och börjar redan tröttna.

    Som de flesta här skriver är det verkligen kvinnornas marknad och de kan ofta välja och vraka. Ska man sticka ut som man måste man se bra ut och skriva bra. Man måste ge mycket mer av sig själv för att få kontakt (generellt sett), man måste alltså blotta sig mycket mer, som person.

    Jag har valt att inte ha bild men lägger desto mer kraft på skrivandet och får jag ett bra svar och kvinnan verkar vettig och intresserad skickar jag ett kort ganska omgående.

    Jag har full förståelse för att kvinnorna vill se kort innan de skriver för mycket men samtidigt borde väl ett bra skrivet brev också ha sitt värde? Man hör ofta klagomål på att 90% av männen inte kan uttrycka sig etc.  När det väl dyker upp en som faktiskt kan och vill det, varför rata direkt?

    Varför inte skriva ett bra brev tillbaka och klargöra att det verkar bra men att man inte vill gå längre än så utan bild. Varför läggs ingen som helst ansträngning från kvinnans sida?
    Förstår att det är kvinnans marknad men är man själv inte beredd att göra minsta ansträngning kan man inte heller klaga om man aldrig hittar någon annorlunda.

    Vet att jag låter bitter men fan vad tråkigt det är! haha
    som så många gånger tidigare måste jag protestera mot det här. Jag är själv kvinna, skriver till folk och det är VÄLDIGT få som svarar. Jag är säkert fulare än snittet, men det är jag ju knappast ensam om att vara heller. Jag gissar att det är typ 10-20 % av tjejerna som får 70-80 % av uppvaktningen, då säger det sig ju självt att de kanske inte orkar svara på alla mail. Nä, se till att skicka till såna som kanske inte motsvarar din idealdrömbild av hur en tjej ska se ut också...
  • Anonym
    Anonym (Man) skrev 2012-07-03 13:30:33 följande:
    Tack för tipset men jag är verkligen inte den som är den. Jag har absolut inte höga krav på utseendet, jag måste givetvis attraheras men är inte alls ute efter idealkvinnan (enligt mallen, MIN idealkvinna vill jag givetvis ha). Jag lägger enormt mycket mer fokus på personlighet än utseende. Det har hänt att jag inte svarat någon enstaka men det har mer handlat om att det är begränsat med brev man kan skicka gratis, haha.

    Så just den biten tror jag att jag är ganska bra på.
    Du ja, men det betyder ju inte att alla män är det Och som sagt, alla tjejre FÅR inte drösvis med mail, tänkte bara att det kunde vara bra för dig att veta
  • Anonym
    Anonym (Man) skrev 2012-07-06 00:29:05 följande:
    Kvinnor är inte kloka!

    Skrev två långa och genomtänkta mail till två olika på en sida...ingen svarade, antar att det är pga att jag inte har kort.

    Men vad fan! Hade en kvinna utan kort ansträngt sig så mycket för att skriva till mig, hade jag svarat. Möjligen att jag hade varit tydlig med att jag vill ha kort men visst fan hade jag svarat om kvinnan ansträngt sig mer än 98% på sajten.

    Fan, lägger snart ner skiten!
    Varför inte ha en bild då? Jag har nätdejtat en del och jag skulle aldrig skriva till någon utan bild. Just för att inte måla upp "fel" bild av personen.
    Eller skriv till någon utan bild, så har ni nåt gemensamt:P ansiktslösa..
     
  • Anonym
    Opcode skrev 2012-07-06 21:24:28 följande:
    E-kontakt kanske, jag vet inte. 

    Problemet är väl som sagt att du inte är riktigt konsekvent, Killar går nog generellt lika mycket efter utseende som tjejer gör, men med tanke på svars ration från tjejer så kan man ju säga att man sänker kraven ganska rejält.
    Så att få ett mail av en kille behöver automatiskt inte innebära att han är intresserad av dig, personligen så tycker jag dom flesta normalt byggda tjejer har något som tilltalar, men min erfarenhet är att många tjejer på nätdejting sajter är ganska så ytliga. Och trots att en del varit riktigt snygga så har man efter ett par mail förstått att det är nog inte utan anledning dom är singlar. 
    svarsration från killar är inte heller mycket att hurra för, tyvärr.
  • Anonym

    Jag tycker nätdejting är en jättebra grej. Man får ju kontakt med så många olika människor och kan vara anonym tills man bestämmer annat. På min tid (70-tal) så gick man på styrdans och det var samma folk hela tiden. Jag har fyllt 50 och tycker Happy Pancake är kul och framförallt gratis!!! 

  • Anonym
    Anonym (Ute igen) skrev 2012-07-08 08:26:59 följande:
    Eftersom Stockholm är så stort så är det självklart ett stort utbud.. Om man träffar idioter eller ej tror jag beror på val av sajt. Hp är ju en form av "slask" sajt eftersom den är gratis, man får helt enkelt sålla mycket där. En gratis sajt är helt enkelt som att gå disco på mallis medans en betal sajt är som en privat fest hemma hos en vän...
    Hahahahahahahaha brutalt men det ligger förstås något i det. Jag väljer HP, dels för att det är gratis, men också för att jag är livrädd att binda upp mig på någon kontaktsajt som kostar pengar för jag tänker att jag aldrig kommer ur om jag vill avsluta. Men jag är "modell Ä" och vi kanske är lite extra försiktiga.
  • Anonym
    Flashbulb skrev 2012-07-08 14:44:07 följande:
    blir så trött på denna ytlighet. Skrev 3 mail till 3 tjejer, bara rent allmänt utifrån deras presentation men inget svar. förstår inte varför jag utsätter mig för skiten egentligen. Önskar att någon kunde lägga märke till mig. En liten flört, en liten blick, bara något.
    gjorde detsamma, till 4 killar, inte ett pip... knäckande, visst är det!
  • Anonym
    Opcode skrev 2012-07-08 22:18:54 följande:
    Återkom när du skrivit till 105 och fått totallt 5 svar :P
    tja, jag har inte räknat, men det är fan inte många fler än så som svarar mig.
  • Anonym
    Anonym (c) skrev 2012-07-09 00:34:35 följande:
    Kan ju tillägga att jag försöker att inte verka bitter o dra upp mina problem när jag mailar nån, min patetiska historia är liksom inte så sexig:( o jag skriver från mobilen, därav knepig stavning ibland
    Nej den "patetiska historien" brukar komma om man börjar prata i telefon eller träffar sin nätdejt. Tänk om män begrep hur fruktansvärt avkylande det är att prata om sitt ex med nätdejten. Ta det med en kurator el dyl. Eller så kan man ju prata om det när man blivit lite mer bekanta och kanske börja i den änden. Ja suck så många dumma karlar det finns som en fd fru slängt på soptippen och man förstår henne. 
  • Anonym
    ulfsas skrev 2012-07-09 13:53:39 följande:
    Hej.
    Det är väl så att om man börjar dejta för tidigt då man inte är klar med ältandet om det gamla förhållandet så blir det nog tokigt ibland. Man kanske inte vet när man är klar riktigt.
    Alla har vi ju vår egen historia och jag tror att den är jätteintressant att berätta men inte på en dejt. Om man nu vill dejta den personen igen vill säga.
    Det är ju så att man inte måste gå och tänka på allt som varit bakåt utan att man till slut drar ett mentalt streck över det hela.
    Den person som lurat en och varit otrogen är inte värd att styra en liv ens det minsta.
    Problemet med dejtsajter är väl kanske att många drömmer om att drömprinsessan/drömprinsen skall dyka upp på nästa sida, eller på nästa eller nästa osv. Alltid lurar en bättre dejt bakom hörnet.
    Som kille så har jag varit med om allt möjligt numera. Kvinnor även IRL som varit illa ute ekonomiskt med stora skulder (gissa vem de vill som skall stå för kalaset och detas dyra vanor?) och tom en riktig storbedragerska hittills. Som tur där fick jag en liten varning. Synd. Svårt att veta då hon var en på ytan riktig pudding.
    Eller de med ett mycket udda sexliv. För udda för min smak.
    Via nätet så svarar bara en bråkdel och det stimulerar ju inte till några essäer framöver.
    Ett litet positivt gensvar är det jag vill ha.
    Lite om min syn på ämnet.
    Träffar man en person från en dejtingsajt så ska man fokusera på den personen och inte sitta och kinka och gnälla (på många karlars vis) över hon som svek, och jag gjorde allt för henne och bla bla bla. Då blir det sista dejten för min del. 
Svar på tråden Ärliga nätdejtingstråden!