• Aroganza

    Någon som vet nått om citodon?

    Man får ett rus av Citodon, ibland lättare ibland starkare har jag upplevt. Har ätit det under ca 2 års tid, eller rättare sagt: jag har haft det på recept (1g*4) under den tiden och endast tagit det vid olidlig smärta, i stort sett bara kvällstid när det snart är dags att sova pga själva ruset. 
    Jag blir ganska slö, vimsig och "lätt" i armar och ben, därför är det inte så roligt att ta det dagtid, det fungerar bara om jag är ledig och inte ska köra bil eller dylikt. Man svarar ju lite olika på det, en del tål det inte alls och blir direkt illamående medan andra blir som jag. Dessutom tror jag det har lite att göra med hur pass ont man har, när jag har haft "näradödenont" har jag inte känt av något rus utan tabletten har enbart  dövat smärtan. 

    Det är ganska lätt att utveckla ett beroende vad jag förstår. Läkare brukar vara försiktig med att förnya recept och jag har även blivit kallad till återbesök vid förnyelse just för att de vill kontrollera. Men eftersom jag sällan hört av mig har de nog förstått att det inte går åt några mängder här hemma. 
    En del av de smärtpatienter jag träffat har visat abstinensbesvär när Citodon plockats bort och ersatts med något annat.  

  • Aroganza
    Twizz skrev 2012-02-28 21:35:05 följande:
    Jag är gravid och har svår foglossning och har fått citodon utskrivet.. lite dåsig i huvudet när jsg tagit en men inga hallisar här :)
    Och jag blev strängt förbjuden att fortsätta ta Citodon nu när jag är gravid?! Hur kan det skilja sig så? :S
  • Aroganza
    Magriffe skrev 2012-02-29 07:33:50 följande:
    Det beror på vilken trimester i graviditeten tror jag. Men självklart, helst inga piller alls.
    Ah okej :) Jag vet att jag kände att jag inte visste vad jag skulle ta mig till då, eftersom det gör så vansinnigt ont när det gör ont, men tack och lov verkar graviditeten ha "botat" mina bekymmer, inte haft ont sedan jag fick veta att jag var gravid  :) Får se om de kommer tillbaka efteråt! 
     
Svar på tråden Någon som vet nått om citodon?