Inlägg från: drömmer om ett barn |Visa alla inlägg
  • drömmer om ett barn

    IVF Umeå

    Hej!


    Det tog ganska precis 3 månader från det att remissen skickats och tills vi kom i kontakt med IVF-kliniken i Umeå. Tiden drog ut lite då vi behövde komplettera ett blodprov som saknades.

    Därefter har allt gått jättesnabbt! Fick tid för infomöte 2 veckor efter första telefonsamtalet och 10 dagar efter mötet så började jag spraya. Personalen är jättetrevliga och kunniga. Verkligen hur gulliga som helst, så du behöver inte oroa dig alls.

    Samma för oss, vi köper ett 3-pack om vi inte lyckas på gratisförsöket. Har redan ställt in mig på att det krävs mer än ett försök men blir förstås överlycklig om motsatsen bevisas.

    Håller tummarna för att ni får köra igång innan sommaren och att "ak15" får ett plus på stickan denna månad!

  • drömmer om ett barn
    Mustikka: Jag började spraya på torsdag förra veckan så är bara i startskedet än så länge! Glad Vilken lång väntan ni haft. Jag hade nog tappat hoppet helt om jag fått svaret att fortsätta försöka och höra av oss om inget hänt på 3 år! Så bra att du bad att få lämna ett nytt blodprov och slapp ytterligare väntan gällande den frågan.

    Så dom stänger redan den 15 maj i Umeå? Vad tidigt, redan om 2 månader.

    ak15: Du kör den korta metoden eller hur? Gjorde du det första gången också?

    viklund2: Vad härligt att det lyckades på första behandlingen, stort grattis till er båda! {#emotions_dlg.flower}pinglan: Är det endast privat IVF som ni funderar på? Vi gjorde utredningen förra året privat men sen gick vi över till landstinget för att få IVF-försöket finansierat.
  • drömmer om ett barn
    Mustikka: Det har gått bra hittills, inga biverkningar alls efter 9 dagars sprayande. Men det kanske blir värre när man börjar med sprutorna och hormonerna virvlar runt i kroppen! Skrattande Så bra att ni fått nya krafter! Det tär verkligen på förhållandet när man försöker en längre tid utan att det lyckas..

    pinglan: 6 stycken ägglossningar med pergo lät mycket. Förstår att ni valt att gå vidare med IVF eftersom två kurer inte resulterade i ÄL. Vad bra att kliniken kommer ringa er nästa vecka, då får ni säkert komma på ett första möte inom den närmsta tiden! Gladak15: Ojdå, inser nu att jag har läst "sprayat" istället för "sprutat" i ditt första inlägg i tråden. Men man sprutar väl bara när man kör den korta metoden? Blev lite snurrigt där.. Glad Vilket datum började du spraya och tog det länge tills du fick din blödning? Har dom hört av sig angående ÄL-sprutan? Vad spännande, snart är det dags!

    Lillan15: Hur gick det på VUL:et idag? Hur många IVF-försök har ni gjort?
  • drömmer om ett barn
    ak15: Åh, så roligt att det är på gång nu! Glad Blir det äggplock på måndag morgon? Vad länge du har fått kämpa med sprayandet. Jag oroar mig mycket för att stöta på problem som kan dyka upp innan allt är klart. Det är en LÅNG resa och man ska ha tur om man överhuvudtaget kommer till äggplock känns det som. Har ni lång resväg till Umeå?
  • drömmer om ett barn
    ak15: Vi kommer också att bo på hotell om vi kommer så långt som till äggplock. Har 50 mil till Umeå så det känns onödigt att åka hem och sen tillbaka igen någon dag senare för återföringen. Äggplock sker väl dessutom alltid på morgonen om jag förstod rätt? Helt rätt att ta in på hotell och ta det lugnt, det behövs efter allt vi går igenom! Glad

    Det händer inte mycket på min front.. har haft lite känningar i magen (igår och idag) som jag brukar få den dagen mensen sätter igång men den lyser med sin frånvaro. Följer jag min vanliga cykel borde den komma under helgen men gissar att det kan ändras när man sprayar?

    pinglan: Ni får säkert ta infektionsprover om detta inte redan är gjort under er utredning. Vi har tagit ganska många blodprover då dom missade att ta några så det blev en väldans massa rör med blod. Inte roligt när man som jag är spruträdd men den rädslan kommer förhoppningsvis övervinnas snart. Jo, hör av dig och uppdatera oss när dom ringt! Glad
  • drömmer om ett barn
    Mustikka: Då kanske jag har haft tur, får hoppas att allt flyter på bra med sprutorna också. Är som sagt väldigt spruträdd och vet inte hur jag ska palla att sätta nålen. Mannen får hjälpa mig när han är hemma och sen måste jag helt enkelt fixa resten själv.. Fick min blödning i söndags kväll och ringde Umeå igår. På måndag ska jag lämna blodprov och sen ringer dom på tisdag eller onsdag och meddelar när det blir att börja med sprutorna. Jo, det blir som en liten "roadtrip" att åka till kliniken. Hur lång färdväg har ni?

    ak15: Nej, vad tråkigt att höra att det var så smärtsamt för dig med äggplocket! Rynkar på näsan Tog det lång tid? Hur känns det idag? Vad bra att dom fick ut 5 ägg, hoppas att det går bra med mikroinjektionerna på dessa och att ni får någon till frysen också. Gör man återinsättningen även på morgonen? Hoppas verkligen att allt går bra imorgon, håller tummarna allt jag kan. Lycka till! {#emotions_dlg.flower}
  • drömmer om ett barn
    ak15: Förstår att du inte vill göra äggplock igen på ett bra tag. Har man gjort det tidigare så förväntar man ju sig att det ska kännas ungefär likadant. Usch, nu är jag inställd på det värsta! Men är samtidigt rädd för att inte ens komma så långt, tänk om det inte kommer finnas några ägg att plocka ut? Det är mycket psykisk press i det hela känner jag.. Ringer kliniken och meddelar om äggen har delat sig och man kan göra återföring eller hur går det till? Stort lycka till idag, ni ska se att detta blir eran turdag! GladMustikka: Fint att ni bor i Umeå, nära och bra! Glad Blir lite lättare med jobb och sånt också. Om allt flyter på som det ska så kommer jag ha ledigvecka när det blir dags för äggplock och det vore jättebra. Vill inte börja söka ledigt och dra hela historien för chefen. Toppen att era blodprover såg bra ut. Nu är det verkligen på gång! Glad

    Jo, det börjar med ett infomöte. Dom skickar en hälsodeklaration hem till er som ni fyller i och skickar tillbaka innan ni ska dit. Vid mötet får ni först prata med läkaren som förklarar hur IVF:en går till, vilken metod det blir och vilka mediciner som skall användas. Sen blir det en gynundersökning med ultraljud. Efter detta fick vi prata med en sköterska som bl a visade hur puregon-pennan fungerade och så fick jag prova sticka mig själv. Vi fick en massa papper med oss och en jättebra "checklista" som förklarar hur allt går till steg för steg.

    Sprutor är aldrig roliga men får försöka tänka positivt, vi kommer troligen inte vara spruträdda så länge till! Skrattande Och nålen är jättetunn så det känns egentligen inte så mycket. Jag tror att det svåra är att komma över spärren och ge sig själv injektionen. Man får försöka att inte tveka utan trycka in den snabbt!
  • drömmer om ett barn
    ak15: Vilket toppenresultat av dina ägg, STORT GRATTIS! {#emotions_dlg.flower} Det verkar inte vara helt ovanligt att man inte får något till frysen och du fick hela två stycken. Hoppas att ni inte behöver använda dom ännu på ett bra tag utan att färskförsöket leder till ett barn. Så spännande! Nu kommer det svåra: att låta bli att testa innan testdatum.. GladMustikka: Det var så lite så, alltid bra att vara lite förberedd på vad som komma skall. Jo, det blir en spruta om dagen och samtidigt blir det att gå ner till att spraya en puff varje morgon och kväll istället för två puffar/gång.

    Det där med att berätta om behandlingen känns inte så aktuellt.. vi har inte ens berättat för släkten. Endast några få vänner vet och det känns faktiskt ganska skönt att inte hela bekantskapskretsen känner till vad vi går igenom. Kan bli jobbigt med alla frågor, speciellt om det misslyckas. Hur har ni andra gjort, berättat eller inte?
  • drömmer om ett barn
    ak15: Har glömt att fråga.. hur gick det med insättningen, kändes den något? Och hur känns det i kroppen i övrigt? Har läst att vissa har ont flera dagar efter äggplock. Kan förstå att det är en jobbig väntan när man vill testa helst NU! GladMustikka: Vi fick aldrig någon bekräftelse från kliniken att dom mottagit våran remiss. Jag ringde upp när det gått nästan 3 månader och då bokade hon in oss för infomöte två veckor senare. Men nog borde man väl få en bekräftelse så man vet att det är på gång?
Svar på tråden IVF Umeå