Inlägg från: drömmer om ett barn |Visa alla inlägg
  • drömmer om ett barn

    IVF Umeå

    annalotta: Grattis till din hittills största äggskörd! {#emotions_dlg.flower} Vad tråkigt att ÄP gjorde ont denna gång.. verkar kunna skilja mycket från gång till gång när man läser om andras erfarenheter. Det är normalt att vara svullen och öm. Hur känns det idag? Så det blir två embryon tillbaka nästa vecka? Vad spännande! Glad Jo, nu börjar tiden för FET närma sig.

    EEJ: Sköterskan måste ha sagt fel datum till dig. Hur fungerar dessa digitala ÄL-test, är det glad gubbe flera dagar i sträck? Måste inhandla sådana för litar inte alls på dom vanliga teststickorna jag har hemma. Vad kollar dom på VUL egentligen, enbart slemhinnans tjocklek eller? Jag är på dag 9 i min cykel.

    el04: Välkommen hit! {#emotions_dlg.flower} Vi har ingen åldersgräns i denna tråd, alla är hjärtligt välkomna!

    Tyvärr är jag själv inte alls insatt i detta med AMH-värden men det finns några i tråden som kan mycket om ämnet, bl a "Germany". Du kommer säkert få alla svar du behöver inom kort! Glad

    Hoppas att Proveran hjälper till att få bort din cysta och att ägglossningen kommer igång.
  • drömmer om ett barn
    EEJ: Hur gick det på ditt VUL idag? Min slemhinna var 6,5 mm tjock och jag hade 3 äggblåsor (den största på 11 mm). Läkaren trodde att ÄL sker om ca en vecka. Har försökt hitta info på nätet och äggblåsorna ska tydligen vara minst 20 mm för att lossna. Känns som att slemhinnan var väldigt tunn.. hoppas den hinner växa till sig så att min FET inte blir inställd.

    Emilotta: Kände också vid några tillfällen att det "tog stopp" tidigare, vet faktiskt inte vad det beror på. Det rann hela tiden för mig.. gillade inte alls dom där lutinus-tabletterna! Skämsannalotta: Vad spännande med blasto-odling! Glad Håller tummarna för att alla klarar sig vidare till blasto. Jo, det är en evig väntan och oro under dessa behandlingar. Man kan aldrig riktigt slappna av utan tänker hela tiden på allt som kan gå fel.. iallafall gör jag det. 
  • drömmer om ett barn
    EEJ: 15 mm låter jättebra, du verkar ha dom bästa förutsättningar man kan få inför FET nu! Glad Vad spännande!

    Kliniken ringde igår och sa att jag ska börja med ÄL-test imorgon. Så då börjar jag med clearblue digital, kör med vanliga stickor nu för säkerhets skull. Visst är det bra att man fick ett speciellt telnr att ringa vid utslag? Hade inte funkat att ringa på det vanliga numret.

    Jag vet faktiskt inte om det är vanligt att ha mer än en äggblåsa.. läkaren verkade iallafall inte tycka att det var något unikt! Gladturtle01: Grattis till dina blastisar! {#emotions_dlg.flower} Jag som tidigare trott att dessa var ganska sällsynta, men i det här gänget verkar hur många som helst fått blastocyster, jätteroligt att höra! Skrattande

    Ge inte upp hoppet pga testet du tog igår, det är 8 dagar kvar till testdag och MYCKET kan hända på den tiden!

    Tinzu: Roligt att se resultatet på digitalt test, då får man det verkligen svart på vitt. Grattis än en gång! Solig
  • drömmer om ett barn
    Smilla03: Ånej, typiskt att din mens ska vara försenad nu när du verkligen behöver den! Rynkar på näsan Var också med om samma sak men min blev "bara" 5 dagar försenad denna månad. Blir en oerhörd stress när man vet att man måste få den för att hinna med FET innan sommarstängningen. Men än är hoppet inte ute och jag hoppas verkligen att "tant röd" dyker upp och det omgående. Håller tummarna för dig! {#emotions_dlg.flower}EEJ: Hur gick det med dagens ÄL-test? Hoppas på att det blev glad gubbe! Jag tog mitt första test idag och det visade ingenting så bara att vänta och prova imorgon igen.

    Usch ja, det är verkligen ingen höjdare att hålla på med dessa behandlingar. Tycker inte att jag har lidit så mycket av vår barnlöshet tidigare jämfört med nu när vi går igenom detta, känns verkligen hopplöst emellanåt.. Skäms Om någon av våra eskimåer mot alla odds klarar upptiningen och återföring sker så kommer det bli en tung period fram tills TD.

    Hur går det för er ruvare? Och alla gravida, hur mår ni? Solig  
  • drömmer om ett barn
    Helvetiaaa: Vad tråkigt att det inte blev några eskimåer.. Rynkar på näsan Letade info och ca 30% får till frysen så det är inte så vanligt som man kan tro. Och bara för att du inte fått till frysen så betyder inte det att embryot som återfördes är dåligt på något sätt, det hade alldeles säkert de bästa förutsättningarna och valdes därför ut till dig! Glad
  • drömmer om ett barn
    Emilotta: Jättegrattis till ditt Plus, gravtesterna visade klara och tydliga besked! Skrattande Underbart!

    pinglan: Härligt att ditt pluss håller i sig! {#emotions_dlg.flower}annalotta: Hur gick det med odlingen till blasto, är du ruvare till en nu? Hoppas det! GladEEJ: Har du fått glad gubbe nu då?

    Smilla03: Vad sa kliniken, hinner du göra FET innan stängningen?

    Freja150: Vad skönt att ni har fått en kallelse, nu får ni ladda batterierna under sommaren och sen smäller det till hösten! Solig
  • drömmer om ett barn
    annalotta: Så roligt att du fick en blasto tillbaka, grattis! Skrattande Blev det några till frysen? Kan förstå att man tappar hoppet efter flera misslyckade försök, men så länge man orkar kämpa vidare finns det alltid en chans och jag hoppas så att det är er tur nu! {#emotions_dlg.flower}

    Ingen glad gubbe ännu, tror det dröjer några dagar till. Börjar oroa mig för att den kommer dyka upp sent nästa vecka och återföringen isåfall måste bli under midsommarhelgen. Och då har dom garanterat stängt.. Jaja, vi får se hur det går! GladEEJ: Skönt att höra att du äntligen fick utslag på testet! Skrattande Då hinner du precis innan midsommar.   
  • drömmer om ett barn
    Tinzu: Verkligen jättetråkigt att höra att det inte gick vägen för er.. Rynkar på näsan Det är oerhört jobbigt att få det efterlängtade plusset och sen kommer en blödning som raserar alla drömmar och planer man hunnit bygga upp. Jag vet inte hur det känns för dig men själv är jag på sätt och vis glad över att veta att det iallafall GÅR att bli gravid (vilket jag trodde var omöjligt), även om det tyvärr inte slutade som vi hoppats. Kämpa på tjejen, kram.

    EEJ: Hur gick det, fick du tag på kliniken under helgen? Det är visserligen inte lika stor "panik" att få tag på dom snabbt då det gäller blasto-FET men man vill ju ändå få ett besked så snart som möjligt.

    Jag fick glad gubbe idag och ringde kliniken. Väntar nu på att en sköterska ska ringa upp så jag får veta vilken dag det blir att åka till Umeå.

    annalotta: Hur går det med ruvningen? Tror du verkligen att det är mensvärk som är på gång? Tänkte då man läser om många som känner en liknande värk fast ändå är gravida. Håller tummarna för dig! {#emotions_dlg.flower}A79: Har du berättat för din son ännu? Svårt att veta hur reaktionen på ett blivande syskon blir men dom flesta barn brukar väl tycka att det är väldigt spännande! GladSmilla03: Åh, så himla bra att det finns en chans att ni hinner göra FET innan stängningen! Skrattande Hoppas nu att din ÄL kommer när den brukar och att allt klaffar. Hoppas, hoppas!
  • drömmer om ett barn
    vårt 2012: Vilken fruktansvärd upplevelse du har fått gå igenom! Gråter Måste vara känslomässigt förkrossande och att kroppen sedan dessutom fortsätter tro att du är gravid.. kan inte ens tänka mig in i den situationen. Förstår att livet måste ha varit ett enda stort kaos från dagen då ultraljudet gjordes.

    Om det är något jag verkligen lärt mig av din historia så är det att inte ta någonting för givet. Ett positivt gravtest resulterar dessvärre inte alltid i ett barn. Tror faktiskt inte att jag någonsin kommer kunna vara glad över eventuella framtida plus på stickan utan istället känna en enorm oro. Usch, tycker det är så orättvist att vi som kämpar för att få barn ska behöva gå igenom prövning efter prövning. Blir så arg!

    Jag gör FET i naturlig cykel eftersom min mens är regelbunden och så här har det sett ut till hittills:

    * Dagen mensen startade ringde jag kliniken och dom bokade in tid för VUL på cykeldag 11.

    * Vid VUL kontrollerades storlek på äggblåsa och tjocklek på slemhinna och mitt lasarett faxade vidare uppgifterna till Umeå som ringde upp mig och berättade vilken dag det var dags att börja med digitala ÄL-test. När man får en glad gubbe på stickan ringer man ett direktnummer till Umeå. 
     
    * Fick utslag på testet idag och har alldeles precis fått besked att det blir återföring på torsdag. Har inga långtidsodlade embryon utan endast vanliga 2-dagars. Hoppas nu att någon av dessa tre embryon klarar upptiningen.
Svar på tråden IVF Umeå