Inlägg från: Springsteen |Visa alla inlägg
  • Springsteen

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Grattis amy!!!!! Vi har första redovisningen av 7 nästa vecka.. ska bli spännande....

  • Springsteen

    Amy... vi läser 10p.. två rapporter som ska in och resten är muntliga redovsningar + en hemtenta... allt görs i grupp så det är skönt!!! Vi läser smärta sen och sista kursen är perioperativ... Hade ni någon medcinsk teknik i eran kurs?? Vi har tre föreläsningar om det och de är helt kassa!!!! allt går ut på att man inte får göra något!!!! och att lämna allt till MTA!!!!

  • Springsteen

    Amy: jag hade varit glad över om det var apparatvisning.. nej det här var ellära och vad du ska göra om du upptäcker ett fel.. varför man inte får ha mobil på sjukhuset... vad du får göra med gas.. vad kan hända? Vilka uttag är jordade.. hur ser du att en apparat är rätt märkt... vad betyder CEmärkningen... får du köpa in några apparater till sjukhuset... osv.... sammanlagt 9h!!!!

    och slutsatse... köp inget själv, gör inget själv utan kunskap.. lämna allt nytt till MTA och är det något som är/ser trasigt ut.. lämna till MTA!!!! Se knappt 30sek att lära sig!!!!!!

    Nu behöver du inte gå på de lektionerna!!!

  • Springsteen

    Är det någon som vet var man kan få tag i boken TNCC???? (trauma nursing.....)alt ATLS????

  • Springsteen

    Då borde de väl ha den i vårat sjukhusbibliotek oxå väl??? eller så kan väl högskolan beställa den?? Vet du om man kan köpa den någonstans???? de verkar vara mest TNCC som används av ssk o ATLS av läkare... Kan det stämma????

    Har insett idag att jag är LIVRÄDD för att komma ut och jobba inom somatiken... Fick reda på idag att jag har en chans (OBS inte fått klartecken eller något sånt!!!) att få sommarjobb inom kir.. alltså den utbildningen jag läser just nu!!! Men känner mig skräckslagen.. tänker på min nuvanrande chef:s kommentarer... jag vet ju att hon har fel!! (hon tycker att unga nya ssk inte ska kunna saker och det är bäst om de springer med journaler o beställer mediciner) Men det känns ändå som -tänk om hon har rätt!!!!! Tror ju att det går över om jag bara kommer in i jobbet igen.. men tänk om jag får en sådan gräslig handledare på bredvidgången som inte fattar att jag bara behöver lite extra stöd och uppmuntran i början???

    Behövde skriva av mig lite!!!!!

  • Springsteen

    Tack storhjärta!!!! skulle du inte lägga dig????

    jo men jag har ju typ egentligen noll kunskap som syrra inom somatiken.. (har jobbat som uska) och nu läser jag vub.. ska jag inte kunna mycket mer än andra då??? men jag tror ju att jag kommer kunna minst av alla.. sen ska jag kanske först sommarjobba där och sen praktisera... blir nog lite helknasigt.. vore ju bättre om det var tvärtom!!! Känner för att skälla på min chef just nu!!!!!!!!!!!!!

  • Springsteen

    Om jag fattat det rätt är TNCC och ATSS en vidarutveckling för sjuksköterskor av ATLS!!!
    Läkare och sjuksköterskor jobbar i alla fall inte efter samma i halland enligt våran föreläsare idag.. Vet ju inte själv då jag aldrig jobbat på en akutmott...

    Ska titta på länken uppsala tjej.... Tack så mycket...

  • Springsteen

    Amy: de säger ju att halsfluss går över och de har börjat bli restiktiva med pencillin... så det är ju inte säker att du skulle få det ändå... Men har hört av de som haft influensan att det är en långdragen halsont med... en jobbarkompis hade ont i två veckor... Så härda ut du...

  • Springsteen

    Amy: värre än halsfluss!! om du haft det?? Jag tror mer på influensan som ALLA har...

  • Springsteen

    Sista månaden har jag både varit gravid och haft diabetes ... så visst är det typiskt att vi självdiagnostiserar... och gärna det värsta!!!!!

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!