Inlägg från: Springsteen |Visa alla inlägg
  • Springsteen

    # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!

    Schelena: Halmstad hur så???? Den i linköping är ju bara för fast anställda inom kir... Den jag går är mer allmän och helt ny..

  • Springsteen

    Kan inte ni som jobbar på kirurgen berätta vad ni gör en vanlig dag???
    Jag är ju inte som andra och har börjat en utbildning utan att egentligen veta vad jag gett mig in på ... Så får jag se om det är vad jag tror???

  • Springsteen

    de här är en hjärtefråga hos mig.. då jag själv mår verkligen pyton av röken.. både illamående och astma av det....

    men visst är det många fler uskor än syrror... kan nog komma på 3st som jag vet om (de är säkert fler!!!) på de senaste tre avdelningar jag varit på.... Men kan lätt komma upp i 20 uskor...

    Med väldigt stor chans för påhopp..... Tror ni inte att de handlar en del om att vi vet riskerna.. ser riskerna... och förstår riskerna???? Uskorna verkar VETA alla risker... men förstår dem inte????

    Bästa är i alla fall när de har hostat i en månad (eller mer) och man frågar om de inte ska dra ner på rökandet... och de svarar att de är en långdragen förkylning!!!!!!!!!!!!

  • Springsteen

    Vad är ITA för oss utomstående?????

    Syster storhjärta.... En på mitt gamla ställe kunde inte förstå varför hon hostat så mycket (syrra oxå!!!!!!!!!! pinsamt....) och hon är nog den största storrökare jag någonsin mött.. röker i bilen oxå.. ÄCKLIGT!! så hon gick och ville ha antbiotika gånger flera... för rökningen kunde de ju inte vara!!!!!! HOn måste ju fått astma på äldre dar eller så var de en bronkit... i alla fall så gick hon till en av våra läkare men han STORVÄGRA att skriva ut AB och erbjöd henne plåster istället!!!!! ME LIKE HIM!!!! ( och de vågade hon inte berätta för oss.. utan han berätta de för oss...

  • Springsteen

    pillanstjernberg VÄLKOMMEN!!!

    förstod precis loobiloo... vi har något liknande ....

  • Springsteen

    Tycker det är jättesynd att det inte är fler trainee program.. de lägger ju ner alla för det finns "För många syrrror" så de behöver inte locka hit dem... Borde ju vara ett sätt att fånga upp dem som är "över"... Hade gärna gått de.. om de funnits kvar...

  • Springsteen

    hehe.. .skönt att höra Amy... Fast jag har sett de så hela tiden att första terminen är gemensam (15p i alla fall) för alla akutvårdsinriktade... så det är lätt att skola om sig sen.. sen tycker jag ju att sånt här är så roligt att läsa om..
    men tack för beskrivningen... håller med dig om kommunen..
    vi håller på med redovisningar...

    diskuterar just nu om det är en hypovolem chock eller neruogen... pat som voltat me bilen och suttit fastklämd svaga andingsljud vä torax samt smärta.. bt 80/60 p 120 samt patienten är varm och har svårt att andas... en hemotorax har vi kommit överens om.. Har ni några förslag???

  • Springsteen

    jappp... så du utesluter oxå en varm/neruogen chock??? en gruppmedleem trodde de.. men jag tycker mer som du...

  • Springsteen

    svårt att säga i caset om de är en hemo eller pneumotorax... kan vara vilket som...

Svar på tråden # 4 - tråden för alla oss sjuksköterskor! Välkomna nya som gamla trådmedlemmar!