• linalotta

    Har du en mammamage? Tävla om Maghjälpen – ett personligt träningsprogram!



    Va? Vems mage är det där?

    Jag tittar mig i spegeln varje dag och känner att det är konstigt hur man lär sig att kolla på sin egen kropp så selektivt som jag gör. Jag blåser håret och sminkar mig och känner att det här blir en bra dag men sedan kollar jag inte längre ner än den översta hakan. Jag vill inte se att min andra haka kommer i tätt följd på den första, jag vill inte se min jättestora mage som fortfarande ser ut att vara fylld med barn. Jag tittar bara på mig själv i ansiktshöjd för att slipa skämmas över mig själv.

    Min första fina stora kille är nu 6 år och min lilla tjej är ganska precis sju månader. Min stora kille brukar säga att "mammas mage är den mjukaste han vet och att han tycker om att ligga på den för att den är så stor och mjuk". Som sagt, det är rart av honom men i hjärtat så gråter man över hur man låtat det gå så långt med extrakilon på extrakilon. Mina barn är verkligen det finaste jag någonsin har gjort och jag blir tårögd då jag tittar på dom ibland för att det är så fantastiskt att dom äntligen är här. Det är två fina IVF barn men nio behandlingar av hormoner har gjort sitt både på kroppen, i börsen och i själen. Jag har i åtta år bara levt för att kunna bli med barn och glömt bort mig själv. Så nu är det dags att göra något åt detta. Nu är det min tur! Nu är det min tur att stolt kunna titta på mig själv och både kunna känna mig som världens gladaste och bästaste mamma i både mina egen och mina barns ögon. Jag vill slippa ha ont i ryggen varje dag, vakna med värk på nätterna och verkligen känna att jag orkar vara den mamma som dom förtjänar!!

    Nu jädrar är det dags. Jag håller mina tummar så hårt att det förbränns några kalorier av bara det och hoppas att detta inlägg kommer att bli starten på ett nytt , gladare och lättare liv!
Svar på tråden Har du en mammamage? Tävla om Maghjälpen – ett personligt träningsprogram!