Inlägg från: Berg04 |Visa alla inlägg
  • Berg04

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Jag tror jag haltar för att det är så stelt i fotleden. Svårt att vinkla foten riktigt som den friska. Men jag tänker på varje steg jag tar. Så det är inte för att jag är rädd att det ska göra ont. Igår och idag bara inne pga det tråkiga vädret. Så man får sitta o ligga o sprattla med foten (ha ha)  Som sagt går jag oxo jättesakta,hade viljat nu åka iväg på en solsemester, men jag kan ju inte gå 10meter efter min man hela tiden o bli trött. Så vi får vänta med resa tills jag kan gå bättre. Ha det bra.

  • Berg04

    Jag var ute i regnet vid Högbo bruk i morse o ranta runt lite. Där finns många motionsspår o folk som springer. Men jag är glad bara att man slipper ha kryckorna. När jag går inomhus har jag ibland sandaler, tränar på att gå oxo barfota,men det är ju lite svårare. Ska nu åka o handla i ett köpcenter, så foten får sig en duvning igen.
     
    Jag har varit utan stödstrumpa nu i helgen, satt på den i morse igen, men tog av den ganska snart. Tycker nu det känns bättre att va utan.

    Hur ofta går ni till sjukgymnasten egentligen? Jag går dit var tredje vecka nu. Jag får då nya övningar som jag ska göra hemma. Tränar jag för länge o hårt får jag sån träningsverk så jag inte kan träna dagen efter.Lagomt är bäst i alla fall för mig.  

        

      

  • Berg04

    Jag håller tummarna att det går bra att börja jobba  Persson 72 . När opererade du dig?  Idag har jag cyklat runt här på fina cykelvägar. Vi har sommarstugan alldeles vid ett fint bruk. Där finns fint bad, minigolf, vanlig golf, lekplatser för barn, djur, cafe ,hotel med restaurang m,m. Så det känns skönt att cykla när man inte går så jättebra än.

  • Berg04

    GRATTIS TILL BRUDEN, Du var säkert fin i dina gympaskor. Ja du, kryckorna hade jag oxo länge säkert 2,5 månad. Jag tycker oxo det är jobbigt att inte kunna gå i normal takt. Om jag försöker att gå lite fortare så blir det gärna lite haltande gång fortfarande. Jag är även lite långsammare i rörelserna, men det kan bero på att jag har lite dålig balans än, enligt min sjukgymnast.

    Jag är även svullen o öm på operationsställena vid fotknölarna, men det ska väl bli bättre med tiden hoppas man.

    Kul ändå för dig  att börja jobba. Dom ringde från min gamla arbetplats o fråga om jag kunde jobba lite i sommar, men jag sa ifrån. Ev. i slutet av augusti eller i september. Det käns skönt att man kan bestämma själv när man kan jobba nu.  
      

  • Berg04

     I dag har det inte gått så bra . Lite ont i foten, sticker som det skulle vara hundra nålar i den, det brusar, och är öm. Troligen för att jag gick mycket i går plus träna olika övningar i går kväll. Så det kommer bakslag när man minst anar det. Men får vila lite idag, o ta i nya tag i morgon.

  • Berg04

    Hej Emlak, kul att du kommit igång med jobbet. Jag håller  på som du, att träna på att gå normalt.

    Filippa02: som du skriver  häl,tå,häl,tå och inte sätta ner den friska förrän jag lyfter på hälen på den skadade, så tränar jag också. Det är bara det att jag har fått lite ont i det friska benets höft.  Jag felbelastar nog gärna,sätter inte ner den sjuka foten lika mycket. Men jag tränat på det mycket. Jag går fortfarande sakta, det går inte att gå i normal takt än, är för stel i foten.

    I natt fick jag gå upp o ta alvedon, hade lite ont o kunde inte sova. Men det blir väl så ibland kanske. Roligt att vi kan jämföra och prata lite, för vi förstår ju varandra, som inte andra förstår som inte har det här problemet. Ha det bra.   

        

  • Berg04

    Hej på er alla, midsommarafton i våran sommarstuga, med barn o barn-barn. Dans runt midsommarstången och till barnen hade jag bundit kransar.

    Jag haltar oxo lite när jag går pga min stela fot. Det är lite jobbigt. Måste tänka på varje steg man tar. 

    EMLAK: Det är lika för mig oxo när jag ska gå ner för en trappa. Kan inte heller böja det sjuka benet, så man går ner som ett barn gör, om du förstår hur jag menar?

    Har slarvat med fotövningar ett tag nu, (tycker att det är lite tråkigt) men måste ta tag i det igen.    

          

  • Berg04

    Filippa? Ja,jag frågar som emlak, vad gör du för övningar eftersom det verkar gå så bra för dig? Sen ska man egentligen inte jämföra så mycket. Det beror ju på mycket,  hur frakturen är, kraftig eller lindrig. Var frakturen är.Brott på flera ställen osv. Min fraktur var en kraftig bimalleolär enligt AO: principer. 

    Men tacksam om du delar med dig av övningarna, så kanske det går fortare under rehabtiden.

    På utsidan av foten där jag har en platta, där har det börja sticka.Så det kan vara skruvarna som hör av sig. Ja, foten kan man säga lever sitt eget lilla liv.     

  • Berg04

    EMLAK: Det är ju otroligt om du kan gå bra, o även kunna gå nerför trappor som vanligt. Skriv gärna o tala om hur det går med barfotaskorna, så kanske man kan köpa ett par o testa. Vad har du för märke, o vad kostar dom?  

  • Berg04

    Ja, äntligen har sommaren kommit. Jag knallar runt ganska bra nu faktiskt. Det går framåt som man säger. Bara när  jag blir trött i foten blir det lite haltande. Svullen när det är varmt och till kvällen, men det går över. Så det finns hopp.  

  • Berg04

    Filippa02: Vad gör du för träningar nu, när du är hemma utan sjukgymnasten?  Kan du gå normalt ?

  • Berg04

    Hej emlak, det var länge sen.Jag har nästan saknat våra jämförelser av våra stackars fotleder.För min del går det skapligt. Men kan inte säga att jag går lika bra som före olyckan.I dag är det 6mån. sen op.Det är fortfarande stelt i foten, så det blir en lite stel gång. Men jag orkar gå mycket längre nu. Har varit på åland i tre dagar, bott på hotell i Mariehamn. Så det blev mycket att gå där. Blir inte lika svullen något mer. Endast lite vid op ställena. Kan ju inte heller gå fort.Har pratat med ortopedmot, men dom tar inte gärna ut skruvarna om dom inte börjar att sticka ut "röra på sig" Så man får vänta ett tag o se om man blir bättre.

  • Berg04

    Hej igen på er. Det skulle vara kul att höra hur det går för er alla? Skriv några rader om ni har lust.

  • Berg04

    Jag var till min sjukgymnast i förra veckan. Hon kolla rörelseförmågan i foten. Hon tyckte det var stor skillnad mot hur det var i Juni. Hon vill att jag ska gå mellan 2-3 km om dagen i ett sträck, så det har jag gjort. Det går bra, men naturligtvis är jag trött i foten efteråt. Det tar mellan 40-55 min. så det går sakta. 

    Jag ska oxå höra av mig till min gamla arbetsplats ev, i början av september.Det är behov av extra personal, så jag ska pröva hur det går. Bara för att det skulle vara kul att träffa gamla arbetskamrater. Jag är undersköterska och har arbetat med, akutvård, Hc, medecinavd,  handikappade, psykvård, o nu sist på en rehabavd m.m.

     
     

  • Berg04

    GRATTIS till din bebis som växer i magen. Jag hoppas oxo att du ska bli piggare Emlak...
     Och Grattis Persson till giftemålet.

    Jag tränar inte heller så mycket, tycker helt enkelt att det är så tråkigt. Man är väl lite lat. Och som du skriver Persson, det räcker långt med det vanliga i vardagen.Försöker att gå mycket i alla fall. Och det är väl huvudsaken att man ska kunna gå så normalt som man gjorde före olyckan. Fast för min del är det fortfarande lite stelt, så det blir en lite stel gång.      

  • Berg04

    Hej på er alla. Det var ett bra tag sen vi hördes av. Jag traskar på o går o tränar på att gå så normalt som möjligt. Jag förstår nu att många säger att om man har otur kan det ta upp mot ett år, och även längre att bli som man var förut.Jag är tydligen en av dom. Jag är fortfarande lite svullen vid op-ställena. Är stel oxo, så det blir gärna att jag haltar till emellanåt. 

    Jag har varit till fotortopediska mot. här i Gävle. Har fått utprovat inägg som jag ska ha i skorna. Får hoppas att det blir bättre då. p.g.a att jag även sjunker inåt med foten. 

    Hoppas ni skriver någon rad, o talar om hur det går för er.  Kram från Berg.     

  • Berg04

    Hej, alla. Jag skrev några rader i oktober, men ingen har svarat än. Ni har kanske tröttnat på skriva. Jag ialla fall är nästan helt bra i foten. Lite stel ibland, och haltar till lite om jag går för fort. Sulle vara kul att höra en gång hur det går för er.

    Annars  önskar jag er en GOD-JUL o GOTT-NYTT-ÅR  Från Berg.  

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?