Inlägg från: GrodanHopp |Visa alla inlägg
  • GrodanHopp

    Jag vill ha en snäll vakthund! Tips på ras tack!

    TS, du skrev tidigare att du vill ha en "rescue dog", då kan du sluta leta raser direkt för du har verkligen ingen aning om vilka raser det är i och hur dom slår. Kan se ut som en tollare och ha mentalitet som SH.

  • GrodanHopp
    lilleskutto skrev 2012-04-03 15:27:03 följande:
    jag kanske uttryckte mig lite lite knepigt. men jag håller med. instinkterna finns där oavsett vad. själv har jag en brukshund men hon är uppfosrad som sällskapshund trots det hon är avlad till. Har gått jättebra för oss. en stor hund som låter barnen klättra, dra i svansen, peta i ögonen osv men kommer det en främmande människa blir hon givetvis på sin vakt. jätteskönt tycker jag för då vet jag att hon skulle göra vad som krävs för att hålla familjen säker. men det är min hund det

    Sen handlar det ju också om vilken individ man har, det är ju långt ifrån alla brukshundar som är nöjda/trivs som enbart familjehund.
  • GrodanHopp
    avstängd skrev 2012-04-11 16:09:45 följande:
    Vad trevligt med så många svar. Den jag lutar mest åt är Hovawarten för att jag tycker den är gulligast men det verkar vara en "svår" hund utseendet till trots när jag har hört mig för i bekantskapskretsen så isf är det nog inget alternativ. Vilken ras kräver inte så mycket men skulle ändå bli en bra familje-katt-och vakthund? Hittar jag ingen så tvingas jag anställa Anton.

    Det allra sämsta du kan göra är ju att växla efter utseendet. Skulle jag välja efter utseendet skulle jag ha en Dogo Argontino alt blandning GD/Amstaff. MEN en Dogo Argentino kan jag inte ge vad den behöver och GD/Amstaff är en totalt vansinnig korsning samt att jag är emot ALLT vad blandras avel heter. Så vänta lite så kommer du hitta den perfekta hunden:)
Svar på tråden Jag vill ha en snäll vakthund! Tips på ras tack!