Inlägg från: Korsriddaren |Visa alla inlägg
  • Korsriddaren

    SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud

    Med tanke på att man i Turkiet tar mycket väl hand om gathundar. D v s ID-märker dem, vaccinerar, avmaskar och steriliserar dem, så är ovanstående topic bara ett gott exempel på att den lille Hasan (Küçük betyder liten på turkiska) är helt jävla dum i huvudet. Detta har ingenting att göra med att han är turk eller muslim. Troligtvis tappade hans mamma honom i trappan, eller så föll han ur barnvagnen som liten, med irreparabla hjärnskador som följd.


  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-14 22:33:51 följande:
    Jag vet inte vad har hans namn med det att göra?

    TS har inte lagt fram någon källa och ni fortsätter med att komma med såna kommentarer. 
    Det var en kul reflektion i sammanhanget. På vilket sätt stör det dig? Och vad menar du med att komma med såna kommentarer? Det är väl ganska uppenbart att man generellt sett INTE ENDAST har den typen av dålig djursyn som TS försöker ge sken av...
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-16 09:44:44 följande:
    Jag tycker inte det var roligt att påpeka vad hans namn betyder. 

    Att TS citerar från en blogg och inte hänvisar till källa men att ni ändå fortsätter att komma med egna åsikter är svårt för mig hur en normal människa kan göra. Källkritik är kanske något obekant för dig.
    Inte alls, men till skillnad från dig har jag varit väldigt mycket i Turkiet och pratar även språket en del, vilket gör att jag troligtvis har lättare att reflektera över topic än vad du har.
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-16 09:48:14 följande:
    Nu ljuger du. Jag har inte skrivit att alla gör likadant.
    En kurs i att förstå nyanser hade nog varit på sin plats för dig. Du ger garanterat intrycket av att generalisera, då det är så det du skriver uppfattas. Kan du inte stå för det, får du allt formulera om det du skriver.
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-21 17:35:31 följande:
    Har någon sagt att hundar inte är tillåtna där? Hundar finns överallt på jorden.

    Ok vem är den som inte tycker hundar ska vara lagliga?

    Det är inte jag som lägger fram källan, bevisbördan ligger på TS och på dom som håller med henne/honom.
    Du har uppenbarligen stora problem att förstå en mycket enkel och tydlig TS. Vad det är för bevisbörda du snackar om vet jag inte, men detta är inget påhitt, utan en publicerad nyhet, bland annat här.

    www.telegraaf.nl/binnenland/11393073/___Verbied_honden___.html 
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-21 17:54:26 följande:
    Äntligen en källa som tyvärr står på ett språk jag inte förstår men fick hjälp av Google översättning!

    Jag tror det är du som har stora problem med att förstå. I TS står det att den holländska politikern vill förbjuda hundar för att de anses vara orena enligt islam att de skall förbjudas i alla former i kollektivtrafiken inklusive alla stadsbussar samt från alla områden som besöks av muslimska invandrare. Det står även att muslimer säger att det finns hundar somkränker deras religionsfrihet och deras rätt att leva enligt islamiska principer. Men när man läser din länk så står det att den holländska politikern vill förbjuda innehav av hundar HEMMA för att han anser att det är djurmisshandel och inte har han uttryckt något om att hans förslag har med islam att göra. Snacka om lögner, men det jag inte förstår är att ni spinner på frågan vidare för att framställa det som något som de cirka 1,5 miljarder muslimer som är ute efter. 
    Det är EN länk. Det finns garanterat fler, men de kan du leta upp själv. Att ingen ens orkat leta upp min länk efter fyra sidor, utan bara suttit och svamlat en massa goja utifrån egna känslomässiga preferenser, är för mig en gåta. Jag har inga som helst perceptionssvårigheter och kan utan att blinka föreställa mig att det jag postade i länken, huvudsakligen utgjordes av artikelns ingress, vilket innebär att det finns mer att läsa. Att likställa det med lögner och annat är så onyanserat att det snarare fråntar dig all form av trovärdighet.

    www.aina.org/news/20120207123231.htm

    dog-news.net/2012/02/02/muslimsk-politiker-kraver-ett-forbud-mot-hundar/

    vaticaninsider.lastampa.it/en/homepage/world-news/detail/articolo/islam-cani-dogs-perros-13064/

    "Muslims generally cast dogs in a negative light because of their ritual impurity. The story of the Seven Sleepers of Ephesus in the Qur'an (and also the role of the dog in early Christianity) is one of the striking exceptions. Most practicing Muslims do not have dogs as petsIt is said that angels do not enter a house which contains a dog. Though dogs are not allowed for pets, they are allowed to be kept if used for work, such as guarding the house or farm, or when used for hunting purposes."

    en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_animals
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-21 18:49:36 följande:
    Det var ju tack vare mitt tjat som du nu satte dig och googlade och hittade artikeln som i sin tur ställer TS och alla de som kommenterade den i en hörna. Politikerns förslag handlar om djurmisshandel som sagt och inte om det som står i TS, men att du sedan kom in och kommenterade politikerns namn istället för att ifrågasätta TS gjorde saken inte bättre.

    Dina andra länkar är icke-pålitliga källor. Dessa kristna islamofobiska länkar vet man redan vad de har för agenda så de får du stoppa i fickan än så länge.

    Det sista du citerade är lite intressant. Det står om den hunden som var med de som sov i grottan, men citatet säger inte vad som står om hunden, vet du? Även här citeras saker utan att analyseras och begrundas. Sen säger ditt citat det jag redan skrev om tidigare, om att hundar får man hålla utomhus, vad är nytt med detta liksom? 
    Eftersom du tycker dig sitta på vad som är "sanningen" (så brukar man uttrycka det när man saknar förmåga att se nyanser) så kan ju du gå in på De Telegraaf och betala för den fulla artikeln, som bekräftar även det som står i TS.

    Att du inte förstår att det står mer i artikeln än ingressen, trots att du använt google translate, det kan inte jag hjälpa dig med.

    Vem du i övrigt är att bedöma vilka källor som är trovärdiga eller inte, kan klart ifrågasättas. Jag postade några länkar för att kunna presentera mer innehåll, utan att behöva betala för nyheten. Jag t o m uteslöt sidor som jag personligen antog var direkt främlingsfientliga.

    Nu är det emellertid så, att när någon så rabiat som du ifrågasätter sanningshalten i en TS, så ligger det på dig att bevisa motsatsen, det är så gängse debatteknik fungerar.

    Så, nu är vi idel öra! Låt oss nu se hur din "visdom" breder ut sina vingar.  
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-21 19:06:46 följande:
    Något som också är intressant är att folk så fort en muslim säger/gör något så startas det tråd efter tråd om det. Men när ultraortodoxa rabbiner i israel misshandlar kvinnor på bussar och beordrat dom sätta sig längre bak har jag inte sett en enda tråd om det här. Och när koptiska kyrkan i Egypten trotsar staten och lagstiftarna att de inte får lägga sig och tillåta skilsmässa (som är inte tillåtet enligt deras religion) har ingen här startat en tråd om det, men när en muslim som dessutom är politiker tycker att det är djurmisshandel att hålla hundar inom hus ja då är man snar i att starta en tråd om och komma med några små lögner om att muslimer är si och så.
    Ganska OT, denna tråd handlar inte om konflikten mellan israeler och palestinier...
  • Korsriddaren
    sverker11 skrev 2012-04-21 20:22:55 följande:
    Om du vill ha fler trådar med "små lögner om att kristna är si och så" så är det väl bara sätta igång och starta trådar. Att gnälla över att ingen annan vill starta trådar med "små lögner om att kristna är si och så" lär inte lösa problemet.
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-25 00:42:24 följande:
    Och denna tråd handlar inte om betydelsen av politikerns efternamn. 
    Det är del av topic, det är inte ditt inlägg om Israel/Palestina. Punkt!
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-25 00:56:02 följande:
    Är det niqab eller sjal din hund blir rädd för? Blir den rädd när den ser folk i mössor och sjal på vintern? 

    Varför har din hund den rädslan att den blir skraj när den ser folk i långa kläder? 
    De flesta hundar ogillar långa, yviga och ofta mörka klädesplagg.
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-25 10:38:08 följande:
    Det är inte invandrarnas fel att de hamnat i ghetto. Många invandrare önskar att få bosätta sig där det är lugnt. Jag var en av dom. Jag valde att inte bo där det finns invandrare men jag lyckades inte alltid och det berodde på att jag inte fick bo var jag vill pga att jag inte var etnisk svensk som har ett svenskt efternamn. 
    Det där stämmer inte alls. Idag kan invandrare och flyktingar bosätta sig precis var de önskar. Det är bland annat därför man har så stora problem i Malmö. Det har t o m Ilmar Reepalu gått ut med i TV.
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-27 11:52:57 följande:
    Nej läget är fortfarande detsamma. 
    Sluta snacka skit nu är du snäll...

    Den Europeiske konventionen om de grundläggande mänskliga rättigheterna och friheterna  är jämställd med svensk grundlag. Artikel 2, punkt i tilläggsprotokoll 2 i konventionen, under rubriken ”Frihet att röra sig”, anger:


    ”Var och en som lagligen befinner sig inom en stats territorium har rätt att fritt röra sig där och att fritt välja sin bosättningsort.”
     


    Sverige har även ratificerat Förenta Nationernas flyktingkonvention med dess tilläggsprotokoll. Genom att förbinda sig till konventionen kan Sverige sägas ha
    ingått ett bilateralt avtal med Förenta Nationerna. Det avtalet innebär även en
    skyldighet för Sverige att inte införa lagstiftning som strider mot avtalet.


    I artikel 26 i flyktingkonventionen anges att:


    ”Varje fördragsslutande part skall ge flyktingar som lagligen befinner sig inom dess territorium rätten att välja sin bosättningsort och att röra sig fritt inom dess territorium,
    under samma förutsättningar som utlänningar i liknande omständigheter”


  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-04-27 23:43:27 följande:
    En hund kan inte vara bättre än en människa hur konstig den människa kan vara. 

    För vissa handlar det att de är rädda för hundar. Det finns tom svenskar som är rädda för hundar. För en del handlar det att de inte vill bli berörda och slickade av hundar. Men du har ingen förståelse för dom.
    Helt rätt, många gånger är hunden betydligt bättre än människan...
  • Korsriddaren
    oOHalalOo skrev 2012-05-13 09:20:50 följande:
    Nu handlar ju din egen TS om en holländsk politiker som tycker att det är djurmisshandel att stänga in hundar i lägenheter i stan. Vill du ändra inriktning nu och gå så pass OT? Om du bekräftar att du vill sabba din egen TS, så svarar jag på det du har skrivit här i så fall.
    Hade det varit så enkelt att Küçük bara ansåg att det var djurmisshandel att ha hundar i lägenheter, så hade det inte varit ett problem, eller skapat några rubriker. Det är dock inte hela sanningen och resten är bara tafatta efterkonstruktioner.
  • Korsriddaren
    Kaf Ha Ya Ain Sad skrev 2012-05-15 16:09:49 följande:
    Vad är hela sanningen bakom hans förslag? Du kan citera från den artikeln som tog upp fallet för vi kan inte göra det.
    Du har redan tidigt i tråden berättat att du inte kan holländska, så det blir nog tämligen meningslöst.
  • Korsriddaren
    oOHalalOo skrev 2012-05-15 18:42:18 följande:

    Och TS har ju inte ens fått speciellt mycket rätt ens i förhållande till själva artikeln.


    Ingen undran för din del om varför denna TS ens startades?


    Jag förstår mycket väl att detta är ännu en provocerande tråd, men i det här fallet tycker jag att topic är på sin plats, i synnerhet när det handlar om en tokgubbe som Küçük.
  • Korsriddaren
    oOHalalOo skrev 2012-05-17 15:30:44 följande:
    Så man ska helt bortse från vad han här egentligen ifrågasätter - dvs hundarnas rättighet att inte behöva bo instängda i en lägenhet i stan?
    Det var inte hans förslag, det var hans efterkonstruktion när media började ansätta honom. TS är helt rätt på det för ovanlighetens skull.
Svar på tråden SÅÅÅ RUBBAT: muslim kräver hundförbud