• sagapo

    Vi singlar som ska insemineras 2012!

    Hej! Jag är singel och tänkte påbörja min resa 2012! Jag kommer använda clearblues fertilitetsmonitor och testa med heminsemination först för att sen gå vidare till Danmark om det inte blir något. Tänkte att alla vi singlar som ska försöka plussa 2012 kan samlas här, skulle vara kul att gå igenom allt med andra :)

  • Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!
  • plopp76
    finskorpan skrev 2012-08-04 23:28:10 följande:
    haha! Ja, BIM är beräknad icke mens (vilket dumt uttryck egentligen - varför inte BUM? Beräknad utebliven mens)
    Visst lär man sig massor om kroppen man inte hade en aning om. Min kompis, som har en son på två år, och stöttar mig i detta har ingen susning vad jag pratar om när jag börjar snacka äl-tester och hur man prickar in rätt tidpunkt. hon levde i illusionen att man kan bli gravid när som helst. Det gjorde nog jag också måste jag erkänna, trodde man kunde boka resa när man hade tid och göra en insemination (så verkar det ju vara på film). Men det är ju en hel vetenskap.

    Jag ska iaf sysselsätta mig ordentligt både måndag, tisdag och onsdag så förhoppningsvis går dagarna lite fortare.

    Så, om vi ska ha en BIM lista så är jag BIM 11/8 (alltså på BIM-7) :)
     
    Hehe, jag kontrar då med: BIM-7, vad innebär det egentligen?

    Nu känner jag mig dum! Men där fattar inte jag... är BIM-7 där du är idag? 7 dagar kvar till BIM?

    Om jag har ÄL idag (vilket jag har enligt ÄL-test. Om jag nu släpper ett ägg vill säga. Men jag har ordentliga känningar, så jag hoppas på det.) och min cykel är 24 dagar. Då har jag BIM den 14:e alltså? Eller hur?
    Och är då på BIM-9 idag?


  • finskorpan

    kul att jag kan lära dig nåt nytt. Skrattande

    Ja, det är sju dagar kvar till min BIM - och om du beräknar få din mens om 9 dagar är du BIM-9.

    Jag borde väl kanske vara BIM -5 för sist hade jag bara 12 dagar mellan ÄL och mens men jag har aldrig räknat förut och vet inte hur regelbunden jag är.

    En del skriver också ÄL+8 t.ex. Vilket, som du nog fattar, är 8 dagar efter beräknad ÄL.

     

  • finskorpan

    förresten, jag har ju valt att åka till en klinik vilket känns superkonstigt att ligga där och bli inseminerad men jag undrar hur det kändes med heminsemination? Var du hemma hos dig? Kändes det tryggt och lugnt?

  • plopp76
    finskorpan skrev 2012-08-04 23:46:06 följande:
    förresten, jag har ju valt att åka till en klinik vilket känns superkonstigt att ligga där och bli inseminerad men jag undrar hur det kändes med heminsemination? Var du hemma hos dig? Kändes det tryggt och lugnt?
    Ja, det var tryggt och lugnt. Jag hade fixat så jag kunde se på film där i högläget :) Två kuddar under gumpen, en handduk under och så lite tilltugg att sysselsätta mig mig med. Hade förberett mitt sovrum och stängt dörren dit innan donatorn kom.

    Vi pratade och gjorde klart kring alla "om och men". Sen plockade han ihop sin väska och så där,  och ställde vid dörren. Så tog han sprutan, bägaren och gick in på toaletten. När han kom ut så var hans simmare i sprutan och jag fick den och bägaren i handen. Sperman ska hållas kroppstempererad så gott det går. Sen kilade han iväg, jag låste dörren och gick in i sovrummet.

    Där la jag mig tillrätta, förde in sprutan och "tryckte av" den :) Lugnt och städat :)

    Sen ska man ju gärna få orgasm när man lägger sperman utanför livmodern, så.... hihi.... det fick jag ju ordna med Tungan ute

    Sen slog jag på en film och låg där i 1,5 timme ungefär. Man "ska" ligga minst 15-20 minuter. Men jag tänkte att en film blir ju kanon.

    Jag tyckte det kändes bra, klart att det är en ovan och lite konstig situation. Men i övrigt så är man ju hemma och kan koppla av. Så för mig passar det bra :)


  • Jovia
    finskorpan skrev 2012-08-04 23:38:10 följande:
    kolla in någon av klinikerna i danmark eller finland. jag är på sellmer. ska du ha öppen donator måste du välja en Barnmorske-klinik. Det finns en lista med alla kliniker - ska länka den till dig. Du kan ju gå in på vilken som helst och få mycket information. Storkk vet jag har på svenska också (det har inte sellmer så dom är lite svåra att förstå ibland Glad )

    Tack igen.  Men jag läste nånstans, de har som ett lag in danmark att klinikerna får inte använda open donor för iui behandling! åt andra sidan finkarna har som lag att donor MÅSTE vara open ! men du skrev du har varit i en klink i danmark eller?
  • Jovia
    finskorpan skrev 2012-08-04 23:38:46 följande:
    www.familjeliv.se/Forum-7-129/m43783701.html

    Detta var visst bara danska kliniker men kanske de kan hjälpa ändå.

    ok nu har jag kollat färdig på de flesta och fick svar på många frågor. Det känns att sellmer är bästa alternativet. Jag läste där på engelska då var det inga problem. Det känns bara att de a lite dyrare än de andra men om man får bättre service då är det värd. Hade du en gång insemination eller 2 gång under en cykel? Jag tänker på 2 kanske ... Det här ska vara mitt första försök över huvudtaget. Jag vet inte även om jag kan få barn eller inte ... så många dumma frågor man har i huvudet !!
    Jag ska börja om 5 dagar att testa ÄL och se hur det blir !! Hade ingen anning om hur det funkar innan !! Det är ett helt ny värld för mig. Har googlat så mycket jag har fåt ont i huvudet o ögonen .. hehehhe Ska man kanske testa ÄL ett par månader innan man bokar nån tid för insemination eller? jag brukar ha olika längd cyklar fast mest mellan 28 - 31 dagar ! enstaka gånger om året blir det väldigt kort alltså liksom till o med 20 - 22 dagar !! men väldigt sellan.
    Jag brukar få ont i magen vid ÄL ofta sen jag var väldigt ung. Lika mycket ont som när jag får mens! Så jag brukar känna på mig från dagen innan ... jag hoppas det kommer o hjälpa mig.
    Så jag har förstött du har 7 dagar kvar tills du ska veta om du har lyckats eller ? jag hållar tummarna för dig och alla andra starka kvinnor här :)
    En fråga bara hur stor är chansen att man blir gravid med första fösöket ? och hur har du valt donor?
  • finskorpan

    hej jovia!

    om man vill ha insemination så får kliniker som har läkare INTE använda öppen donator. Däremot finns det kliniker, som Stork och Sellmer och Gaia som "bara" har barnmorskor. Det som negativt med det är ju naturligtvis att OM du har svårt att bli gravid så kan dom inte hjälpa dig utan du måste söka hjälp hos gynekolog här i Sverige och det är inte så självklart att dom hjälper dig.

    Jag tror dom säger att ca 20% blir gravida... hmm... kolla på storks hemsida för dom har lite statistik.
    Sellmer tycker jag är bra för jag fick göra ett VUL innan för å se hur det funkade med mina ägg. Sedan gör dom alltid VUL innan insemination men det är mycket stress tycker jag att försöka hitta sin ÄL.

    Jag har gjort en insemination per cykel men nästa försök som jag förhoppningsvis ska göra i oktober så tänker jag göra en dubbel. Visst, det kostar 9000 dk men med resa och så är det ändå värt att satsa när man väl åker.

    Jag har ju visserligen 6 dagar kvar tills jag ska testa för den här gången men jag liksom bara vet inom mig att det inte blev något så jag planerar framåt.

    Det jag tror alla kliniker vill är att man ska ha planerat för detta i minst ett år. Stork vill t.ex. att man ska fylla i sina cykler för ett år tillbaka. Sen ska man också ha gjort vissa tester men det hittar du info om på hemsidorna. Det bästa är väl att kontakta den klinik du väljer (sen kan du ju byta om det inte känns bra). Man kan få sitt journalsamtal även via telefon men på Sellmer pratar dom bara danska så jag valde att åka ner och samtidigt göra ett VUL på cykeldag 10 (deras val av dag).

    Välkommen till tråden (igen) och fråga gärna om det är något du undrar över. 

  • Vet varken ut eller in

    plopp76: låg du med benen i vädret i 1,5 timme??Förvånad Oj! Jag har klarat 40-45 min. sen orkar jag inte mer... Skäms Men duktigt av dig! Jag kanske oxå ska testa att ladda upp med tilltugg som du gjorde, bra tips!Glad

    Jag har gjort tre heminseminationsförsök nu och det fjärde blir om 2-2,5 vecka. Jag vet att det inte är kört än, men lite hopplöst känns det... Jag levde lite i förhoppningen att jag skulle ha superlätt att bli gravid, men så verkar det ju inte. Just nu känner jag fyra personer som är gravida och det är som en spark i magen även om jag försöker vara glad för deras skull...  Men än är det inte dags att ge upp!Solig

  • plopp76
    Vet varken ut eller in skrev 2012-08-06 14:38:34 följande:
    plopp76: låg du med benen i vädret i 1,5 timme??Förvånad Oj! Jag har klarat 40-45 min. sen orkar jag inte mer... Skäms Men duktigt av dig! Jag kanske oxå ska testa att ladda upp med tilltugg som du gjorde, bra tips!Glad

    Jag har gjort tre heminseminationsförsök nu och det fjärde blir om 2-2,5 vecka. Jag vet att det inte är kört än, men lite hopplöst känns det... Jag levde lite i förhoppningen att jag skulle ha superlätt att bli gravid, men så verkar det ju inte. Just nu känner jag fyra personer som är gravida och det är som en spark i magen även om jag försöker vara glad för deras skull...  Men än är det inte dags att ge upp!Solig
    Haha! Jooo... jag satte på en film :) Två höga kuddar under gumpen och så lixom låg jag i skräddarställning. Dte gick bra! Hade lite frukt och en flaska vatten (modell sportflaska så jag hade en pip att dricka ur). Nåra mandlar och lite russin. Gick fint att ligga hela filmen :)

    Nej, ge inte upp! det tar oftast längre tid än man tror för de flesta att bli gravida och man glömmer att under ultimata förhållanden (ung kvinna, pigga simmare, rätt tidpunkt och allt) så är det 25 % chans att bli gravid. Med åldern dalar procenten. Jag som är 36 har under ultimata förhållanden ca 15-20 % chans att bli gravid. Efter 40 blir det ytterligare ett antal procent ner och efter 43 är chansen 1%...

    I min ålder så tar det runt 5-6 försök. Jag vet inte hur gammal du är, men ge inte upp! Rätt var det är så ploppar det upp ett plus på testet och då kommer inget av det här vara förgäves :)

    Pepp-kram!
Svar på tråden Vi singlar som ska insemineras 2012!