Inlägg från: Anonym (Iphone) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Iphone)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    1. Sjuksköterskor är inte assistenter. De är inte läkarnas slavar, de agerar efter eget huvud och har omvårdnadsansvaret.

    2. Om man har en låg lön, får man inte kämpa för en högre lön då?

    3. Du har rätt i en sak: Sjuksköterska är inte ett kall-yrke längre. Det är ett yrke som alla andra. Jag anser därför att det är helt rätt att ssk-studenter vägrar ta jobb som de anser erbjuder för låg lön.

    4. Pengarna kan tas ifrån andra områden inom vården, t ex fallskärmar hos högre chefer.

  • Anonym (Iphone)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 17:37:04 följande:
    1. Lön efter ansvar. Läkaren har alltid yttersta ansvaret.

    2. Jo visst, men inte KRÄVA en hög ingångslön som nyutexaminerad!

    3. Jag tycker inte man ska jobba inom vården om man inte ser det som ett kall.

    4. Ta pengar från cheferna. Ok! Varför inte satsa dem på patienterna istället?
    1. Ja, lön efter ansvar. Läkaren har ALDRIG omvårdnadsansvar.

    2. Varför inte? Jag väljer själv var jag vill jobba och till vilken lön (nej, jag är inte ssk).

    3. Jag kräks på kall-tanken. Jag vill inte ha en Moder Teresa som ssk, som ser mig som ett stackars offer, någon att ta hand om. Jag vill ha en högskoleutbildad, påläst ssk med huvudet på skaft.

    4. Hoppla, nu blandar du äpplen och päron. Om inga pengar finns till ssk-löner (enligt dig), var ska då pengarna till patienterna komma? Jag tror att om ssk får högre lön => högre status => kommer patienterna tillgodo.
  • Anonym (Iphone)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 17:51:23 följande:
    Men vaddå ansvara över liv? Om jag åker in akut får jag träffa en SSK som tar lite prover och sen en läkare som ska bota mig. Ni har inget ansvar över liv!

    Samma våglängd? Du ser! Ni anser att ni är mer värda och det får mig att må illa Kräks
    Tänk dig en helt vanlig vårdavdelning, på ett helt vanligt sjukhus någonstans i Sverige. En patient trycker på sin larmknapp. Vem tror du är först på plats? Hur lång tid tror du det innan en läkare kommer? Kan en ssk bara stå och titta på patienten till läkare alt. team från exv. HIA kommer springandes (om vi nu utgår från att det behövs i det här fallet, klart om patienten larmar för att den vill ha ett glas vatten så är det ju en helt annan sak)?
  • Anonym (Iphone)
    Anonym (soc) skrev 2012-05-09 18:15:35 följande:
    Jag tycker att sjuksköterskor har helt ok ingångslön. Min socionomutbildning är längre är sjuksköterskornas, och mitt yrke innebär också ett stort ansvar för andra människors liv. Trots det har jag bara 21 500kr i lön och då har jag arbetat som socionom i 3år nu. Så en ingångslön på 21 500-22 000 låter helt underbart i mina öron.
    Så de ska ha låg lön för att du har det? Vad är det för retorik? Nu är det ssk:s tur, det här är deras kamp. Du kan ju starta ett eget uppror för socionomer
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!