• Anonym (AR)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Helt rätt att sjuksköterskorna kämpar för högre lön, att det finns andra grupper som har lika dålig lön är väl ingen orsak till att dem ska låta bli, då får väl dem andra grupperna också göra revolt.

    Att få 20 000kr i ingångslön för en högskoleutbildning är ju skrattretande, det går att få ett industrijobb utan utbildning och få högre ingångslön än så. Ingenjörerna på mitt jobb får ingångslöner på mellan 28-32 000kr. Att sjukhusen blir farligt obemannade är väl inte sjuksköterskornas ansvar det är ju arbetsgivarna som ska se till att det inte blir så.

    Lycka till alla kämpande sjuksköterskor hoppas att er "kamp" så småningom resulterar i något gott både för er själva och andra lågavlönade högskoleyrken. Vill vi överhuvudtaget ha personal framtidsmässigt inom vård, skola och övriga låglöneyrken så måste dem få mer betalt, annars kommer alla att vilja utbilda sig till något annat.       

  • Anonym (AR)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:02:46 följande:
    Om majoriteten som svarar här är SSK så hoppas jag för mitt liv inte att jag någonsin behöver vård på ett svenskt sjukhus! Ni verkar ju korkade?

    Det jag menar är och nu tar vi det väldigt enkelt och lättläst så att alla förstår. Jag är för bra löneutvecklig. Jag tycker att SSK gör ett viktigt jobb men inte viktigare än någon annan. Det som gör mig arg är att man som nyutexaminerad, oerfaren och helt grön sätter sig på en hög häst och kräver en ingångslön på 24.000.

    Sen kan ni komma dragandes med hur ni syresätter patienter och ger hjärtmassage hur mycket ni vill. Vad har det med INGÅNGSLÖNEN att göra???
    Men det är väl ingen som sagt heller att SSK gör ett viktigare jobb än andra, det råkade bara bli dem som blev först ut, om inte någon gör något så kommer ju detta att fortgå för alltid. Vad jobbar du själv med TS? Och vad har du för lön?
  • Anonym (AR)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:44:24 följande:

    Om den yttersta drivkraften för dig är att tjäna pengar får du utbilda dig inom ett yrke där lönerna är höga, exempelvis till läkare.


    Allt annat är ju helt knasigt! Som om jag skulle utbilda mig till pedagog och sen vägra ta ett jobb med ingångslön under 45,000. Det är orimligt! Varför utbilda sig till SSK om man vill tjäna mycket pengar? Gör något annat då!


    SSK tjänar inte dåligt, det finns alltid jobb och man kan jobba privat för att tjäna pengar. Andra yrkesgrupper är lika viktiga och tjänar mindre men det är alltid SSK som gnäller.


     


     



    Man borde få jobba med det man vill OCH ha en bra lön, det är fortfarande ingen som har sagt att SSK är bättre än några andra, det råkade bli dem som började bara, jag tycker att dem flesta yrkesgrupper ska vara glada att någon tar upp kampen, får syrrorna igenom sina krav så kan ju lärare osv... följa efter. Vad jobbar du själv med?
  • Anonym (AR)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:53:22 följande:
    Låglöneslavande? Med en ingångslön på 20,000? Skojar du? Fattar du hur en sådan kommentar sticker i ögonen på den förskolelärare som tar hand om dina barn när du är på jobbet med en lön på 17,000?

    Fast då kan ju förskolelärarna hävda att dem också ska ha högre lön, måste ju vara bättre för dem med 21 000 än 17 000 det blir ju lättare för ALLA grupper som är lågavlönade att försöka få högre lön om någon börjar.
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!