Inlägg från: Anonym (narkosen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (narkosen)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    ja du vet inte om du bara vill provocera eller om du enbart är pinsamt oinsatt.

    Ingångslönerna är inte det stora problemet, de kan nog de flesta leva med att de ligger runt i alla fall 22-23 000 kr.
    Problemet blir sen när specialist ssk tjänar mindre än syrrorna på kommun exempelvis, vi pratar om skillnader på ca 10 000kr.
    Det är absolut inte oansvarigt att då byta jobb och gå till kommun och lämna sjukhuset som du beskriver farligt obemannat.
    Det är att ta ansvar för sin egen ekonomi och sin framtida pension.

  • Anonym (narkosen)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 17:47:58 följande:
    Jag har pluggat på högskola och arbetar med mitt drömyrke. Jag har aldrig velat bli SSK men har stött på en massa SSK (både privat och eftersom en närstående är mycket sjuk) och alla är likadana. Pengar, pengar och pengar.

    Varför inte utbilda sig till läkare då?
    så en läkare kan jobba för pengarnas skull men inte sjuksköterskorna som ska göra det av ett kall!
  • Anonym (narkosen)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:39:08 följande:
    Ska ha och ska ha? Personen har valt att utbilda sig inom ett yrke där han eller hon vet hur ingångslönerna ser hur. Det skulle vara skittöntigt att byggnadsingenjören att vägra ta en anställning för mindre än 35,000 om han eller hon visste att ingångslönen låg runt 27,000.
    ser du problemet då om folk slutar utbilda sig till just sjuksköterskor?
    För att de vet att lönen är kass ?
  • Anonym (narkosen)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:44:24 följande:

    Om den yttersta drivkraften för dig är att tjäna pengar får du utbilda dig inom ett yrke där lönerna är höga, exempelvis till läkare.


    Allt annat är ju helt knasigt! Som om jag skulle utbilda mig till pedagog och sen vägra ta ett jobb med ingångslön under 45,000. Det är orimligt! Varför utbilda sig till SSK om man vill tjäna mycket pengar? Gör något annat då!


    SSK tjänar inte dåligt, det finns alltid jobb och man kan jobba privat för att tjäna pengar. Andra yrkesgrupper är lika viktiga och tjänar mindre men det är alltid SSK som gnäller.


     


     


    Det var inte det jag fråga, utan ; varför är det mer ok eller etiskt att läkare arbetar för att tjäna en god slant men oetiskt att vi sjuksköterskor vill ha rimligt betalt?

    och många GÖR något annat än jobbar åt landstingen på sjukhusen, det är just det som håller på att hända nu. Vad tror du det blir för konsekvenser då?
  • Anonym (narkosen)
    Anonym (soc) skrev 2012-05-09 18:45:56 följande:
    Är det så lätt att få jobb som USK då? Om jag var arbetsgivare så hade jag inte anställt någon som var överkvalificerad eftersom jag vet att den personen kommer sticka så fort h*n hittar något bättre.
    som utbildad legitimerad ssk FÅR man inte jobba som undersköterska. Men det kan kringås genom att man inte tar ut sin legitimation iofs ...
  • Anonym (narkosen)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:47:39 följande:
    Fast jag tror att om vi gör oss av med alla penninghungriga SSK studenter och tar in folk som verkligen villl jobba som SSK och kan acceptera en ingångslön på 20,000 för att sedan jobba upp den så skulle alla vinna på det. Sjukhusen skulle bli säkrare och bättre på alla sätt.

    Du tror inte att det finns människor i vårt samhälle som skulle uppskatta en lön på 20,000?
    1. svara gärna på frågan om penninghungrande läkare, varför det är ok.
    2: det FINNS inte så många som vill jobba som sjuksköterskor för 20 000kr helt enkelt och tack o lov. Så vart ska du hitta dem då och hur löser du det annars?
  • Anonym (narkosen)
    Indianica skrev 2012-05-09 18:49:09 följande:
    Det är klart att ni ska vara glada över att det finns jobb (?). För mig är det smått obegripligt hur man kan välja att inte ta ett jobb för 21 000 per månad, det är ju ändå ett arbete och lönen höjs ju med några tusenlappar framöver när man har jobbat ett tag.

    Och att man som någon föreslagit ska begära 30 000 är befängt, det är ju vad läkarlönerna ligger på. För läkare är det också OB som genererar det största lönepåslaget (är själv gift med en). Men visst det kräver uppoffringar, så är det.
    glada för att det finns jobb, ja men inte till vilken underlön som helst. Då väljer man andra jobb såklart, svårare än så är det ju knappast. Eller hur?
    och du sätter just fingret på problemet genom att skriva  lönen höjs ju med några tusenlappar framöver när man har jobbat ett tag.
    Det finns ingen större löneutveckling, utan det stannar just där på några tusen efter 10-15 år i yrket.
  • Anonym (narkosen)
    Blind Urmakare skrev 2012-05-09 18:50:20 följande:
    jo det får man
    nej det får man inte.
    hade en sådan situation på vårt jobb nu.
    Men det kan kringås
  • Anonym (narkosen)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:51:03 följande:
    Fast du missar poängen! Läkare är ett höglöneyrke, det är ingenting de går och gnäller om. SSK är inte ett högavlönat yrke och det visste alla när de gick utbildningen.

    Jag tycker att vi ska göra oss av med många SSK och utbilda människor som har vett att uppskatta en helt ok lön, bra arbetsvillkor och som verkligen på riktigt vill hjälpa människor och inte bara gnälla.
    ok du provocerar för så korkad tror jag ingen är på riktigt Flört
    Men ponera att....ja  vart ska du hitta alla dessa människor som du vill utbilda till ssk?
    Det finns ju inte!
    De slutar ju nu söka utbildningen eller tar andra jobb då de är klara för att lönen är för låg, ansvaret för stort i förhållande till lönen, stressen, obekväma arbetstiderna, de trista semester perioderna osv.
    Det lockar helt enkelt inte de unga att läsa till detta för den låga lönen.

    jag tror det kommer sluta rätt bra ändå för arbetsgivarna komma vara tvungna att höja lönerna när efterfrågan på ssk blir större än tillgången.
  • Anonym (narkosen)
    Anonym (soc) skrev 2012-05-09 18:53:58 följande:
    Och det är där man borde lägga fokus tycker jag, och inte på dessa ny-exade som inte ens har någon arbetslivserfarenhet som ssk än.
    Jag håller i sak med, men tror att det här upproret ändå banar väg för debatten och visa vägen lite.
    Så även om jag hellre ser att löneutvecklingen var det man fokuserade på och inte ingångslönen så tror jag det hjälper alla i yrket.
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!