• Iryelle

    Varför upplevs ofta invandrarbarn som stökiga och ibland lite ouppfostrade på allmänna lekställen?

    Har ingen aning men jag tror att man noterar att det är en invandrare men inte att någon ser svensk ut. Man kopplar alltså ihop detta med den andra egenskapen (alltså stökig och invandrare) vilket gör att man får en skev uppfattning. Det kan också vara så att i ert område så bor det många från en viss kultur som låter barnen vara lite stökiga.

    Min egen uppfattning(!) är att invandrarbarn skiljer sig åt lika mycket som svenska barn men att man oftare stöter på "extremer", dvs väldigt lugna, lydiga barn och andra som får röra sig vind för våg. Men i slutändan är det ingen större skillnad.

  • Iryelle
    Khaleesi skrev 2012-05-14 22:14:08 följande:
    En reflektion efter att ha varit¨med om några barnkalas för flickor i lågstadieåldern. Några av barnen har varit direkt oförskämda och pushiga. "Får vi inte fika snart? Har ni bara en så här liten TV? Å vad ÄCKLIGT - jag gillar inte sån här tårta! Äää, vad taskigt (om man nu sätter lite gränser och till exempel inte ger dem tillåtelse att leka i grannens trädgård)" och andra hånfulla och uppkäftiga kommentarer. Dessa kommentarer har enbart kommit från invandrartjejerna. Samma typ av medvetet högljudda nedvärderande av saker i butik, maträtter och folks utseende har jag också enbart hört från invandrartjejer, även när de haft föräldrar med sig. Jag förstår det inte, och jag tycker att det är mycket tråkigt. Det verkar liksom vara OK att säga vad som helst med munnen, så länge man lägger huvudet på sned och försöker se bedårande ut. När det gäller barn före skolåldern har jag ingen uppfattning.

    Vilket gräsligt beteende!
  • Iryelle
    Anonym (omvänt också) skrev 2012-05-15 05:16:21 följande:
    Jag är svensk men bor inte längre i Sverige utan i latinamerika och här i upplevs barn (och vuxna) från Europa som : stela, kalla, saknar fantasi/uppfinnigsförmåga, tråkiga... Och jag har ett par gånger fått frågan "varför ser ni alltid så himla arga ut?" 

    Naturligtvis inte alla, naturligtvis inte av alla, naturligtvis inte alltid. 

    Där ser man :)
Svar på tråden Varför upplevs ofta invandrarbarn som stökiga och ibland lite ouppfostrade på allmänna lekställen?