• SULLIN

    Syskonet favoricerar ena tvillingen-vad göra?

    Hej!

    Ja som jag skrev i rubriken sp har vi problem med att vår förstfödde son favoricerar ena tvillingen. Storebror är 3,5 år och våra tvillinggossar är 3 mån de är alltså ännu helt omedvetna om situationen men jag känner tydligt och klart att jag måste få till en ändring på detta nu.

    Det kan yttra sig på flera olika sätt  men här kommer några exempel.
    -Storebror är väldigt verbal och pratar högt och brett om hur mycket han älskar E men nämner aldrig A. om jag frågar honom rakt ut typ: Nu har du väll glömt A? Svarar han rakt på sak att ; nä, men han kan väll någon annan tycka om.  
    -Med E gullar han, klappar och pratar han men A ignonrerar han och om jag ber honom att ex hjälpa honom att stoppa i nappen svarar han oftast nej.  
    - Han ställer till en högljudd scen när vi placerar babyskyddet med A brevid honom i bilen istället för E. osv

    Tror att det började med att han tycker väldigt mycket om namnet Emil som ena gossen heter men det har accelererat nu när det fallit sig så att A ammas men inte E samt att A haft mycket ont i magen och därför behövt extra mycket närhet och tröst.

    Vi har försökt prata honom tillrätta, talat om att vi älskar alla våra barn lika mycket, försökt förklara att A också tycker om och vill vara med sin storebror om rättvisa osv. men inget hjälper. Vad gäller bilstolarnas placering har vi helt enkelt bestämt att det är vi vuxna som bestämmer var barnen skall sitta och det får inte storebror lägga sig i (vi tröttnade på de eviga känslostormarna varje gång vi skulle in i bilen).

    Är det någon av er som varit med om något liknande och har ni några tips på hur vi kan göra?  

  • Svar på tråden Syskonet favoricerar ena tvillingen-vad göra?
  • SULLIN

    Tack för att ni skriver! Ni har säkert rätt, måste påminna mig själv om att det är en fas. Och hoppas den går över snart, för det är rätt jobbigt :/

Svar på tråden Syskonet favoricerar ena tvillingen-vad göra?