Inlägg från: Anonym (en) |Visa alla inlägg
  • Anonym (en)

    Hur länge kan man ha en älskare/älskarinna?

    Anonym (Peter) skrev 2021-02-15 17:11:00 följande:

    Jag förvånas över dessa damer (och män) som inte nöjer sig med mer än att vara en man (eller kvinnas) andrahandsval. Har man idag 2021 verkligen inte mer värdighet än så? Ser man ner på sig själv så mycket att man inte är värd en partner som faktiskt vill visa en för världen? 


    Det handlar inte alltid om att inte ha mer värdighet. För egen del vet jag mitt värde. Att jag sedan gör valet att vara med en kvinna som är gift har inte med mitt eget värde att göra. Hon fortsätter med sin man just nu, även om det nog är av andra skäl än för att hon tycker om honom särskilt mycket.

    Jag undrar samtidigt hur vissa, vars fruar är otrogna, stannar kvar i relationen. Självklart är de flesta ovetandes. Men jag är helt övertygad om att det finns många som definitivt vet om det (som mannen till den jag träffar), de som i princip vet om det men väljer att inte tro det och sen finns det även de som har sina aningar om att allt inte står rätt till.

    Men man gör inte alltid rationella val. Men det innebär inte nödvändigtvis att man gör det för att man har dålig självkänsla eller inte inser sitt eget värde. Jag gör det för att jag tycker om henne, för att hon tycker om mig och jag tycker om att umgås med henne.
  • Anonym (en)
    Anonym (Andrahandsvalet speaking...) skrev 2021-03-09 14:12:51 följande:
    Varför tror du att hennes man vet? Isf undrar jag hur han tänker...för det är en sak att veta att en otrohet har förekommit...men att veta att den pågår...hur man då kan stanna kan jag absolut inte förstå?
    Eller så är även han otrogen kanske.... 
    Jag vet att han vet. Det är ingenting jag tror. Han kanske inte vet att det pågår fortfarande, men han vet om att det pågått.
  • Anonym (en)
    Anonym (Alla inte lika) skrev 2021-03-09 14:50:08 följande:
    Hennes man kanske vet och accepterar det, han kanske älskar henne tillräckligt mycket för att unna henne ett äventyr vid sidan om?

    Han kanske är en ovanligt kärleksfull, vidsynt och generös man som dessutom har stark självkänsla, en stark och trygg man med gott självförtroende?

    Han kanske är en sådan person som sedan länge har kommit över sådana simpla och begränsade känslor som bara handlar om svartsjuka och avundsjuka?

    Han kanske är en ovanligt vidsynt person, som känner villkorslös kärlek till sin fru, han kanske har en stabil personlig plattform som gör att han känner inget behov av att äga, begränsa eller låsa in en annan person?

    Han kanske har en eller flera, kanske alla, ovan uppräknade och till 100% positiva personliga egenskaper?
    Nej, nej och nej. Snarare tvärtom. Att han älskar henne tvivlar jag inte en sekund på. Men han har knappast de egenskaper du målar upp. Om alla är positiva kan man väl kanske diskutera.
  • Anonym (en)
    Anonym (Alla inte lika) skrev 2021-03-09 22:32:49 följande:
    Du skriver nej men bekräftar samtidigt att jag har rätt.

    Jag skrev bl a;
    Han kanske har en eller flera ovan uppräknad egenskap.
    Och du svarar att du tvivlar inte en sekund på att han älskar henne.
    Alltså hade jag rätt.

    Så vitt jag förstår menar du att det är diskutabelt om uppräknade egenskaper är positiva,
    vilken eller vilka av dessa egenskaper menar du inte skulle vara positiv?
    Nej till att han accepterar det, nej till att han inte känner svartsjuka, nej till att han är en man med självförtroende och hög självkänsla.

    Om jag skulle ha en partner som inte bryr sig om jag har en affär eller inte så skulle jag inte tycka att det var en positiv egenskap hos henne. Jag vill att hon ska bry sig, att hon ska kunna känna svartsjuka. Jag vill inte ha en robot. Det är inte positivt i min värld.
  • Anonym (en)
    Anonym (Andrahandsvalet speaking...) skrev 2021-03-10 08:38:28 följande:
    Vad jag ville säga var att...han kanske har stannat hos henne för att han trodde att er relation hade avslutats och hon nu vill fortsätta med bara honom istället?

    Vet han att ni fortfarande träffas så förstår jag inte alls hur han tänker...
    Han vet att vi har träffats, han misstänker nog att vi fortfarande gör det. Jag tror att han vet hennes inställning till saker. Jag vet även varför hon inte skiljer sig.

    Oavsett om han vet att vi fortfarande träffas eller inte så förstår jag inte hur han tänker. Om jag hade en fru som hade en relation med en annan man i flera år så hade jag inte ens övervägt att stanna kvar.
  • Anonym (en)
    Anonym (Alla inte lika) skrev 2021-03-10 16:08:46 följande:
    Ja, jag hade rätt om en egenskap. Tack för det erkännandet.

    Har jag sagt att inte bry sig skulle vara en positiv egenskap? Visa mig, citera gärna, så ska jag korrigera mig.
    Eller ljuger du medvetet om vad jag skulle ha sagt?

    Om du anser att svartsjuka är en god egenskap så får det stå för dig.
    Jag för min del tycker att svartsjuka och avundsjuka är dåliga egenskaper och inte alls något positivt. Jag vågar tro att de allra flesta också tycker att det är dåliga egenskaper.

    Man kan väl bry sig om på ett mycket bra sätt utan att man måste vara svartsjuk?
    Att tillåta ens partner - i en monogam relation - ha en kärleksrelation bakom ryggen på en ser jag inte som någonting positivt. Svartsjuka är ingen positiv egenskap, men den behöver inte alltid vara negativ. Jag ser hellre att min partner är lite svartsjuk än att hon inte bryr sig om jag går bakom ryggen på henne.
Svar på tråden Hur länge kan man ha en älskare/älskarinna?