• Anonym

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 15:29:53 följande:
    Som jag förklarat tidigare: Det går inte till så att mannen misshandlar en på första dejten och kvinnan fortsätter att träffa honom ändå, för hon tycker att det verkar vara en bra kille. Killen beter sig normalt till att börja med. Misshandeln dyker upp gradvis och knäcker den misshandlade partens självförtoende. Varför skulle någon annars välja att stanna i ett förhållande där den blir misshandlad?

    Jag ser verkligen inte "bara" hans och mitt. Däremot anser jag inte att jag har gjort mig förtjänt av någonting som tillhör någon annan. Det kanske är där skillnaden mellan oss ligger? Jag känner ett behov av att göra rätt för mig, tjäna mina egna pengar och bidra med skatt till samhället.

    Det är helt enkelt trams att påstå att en normalbegåvad person inte klarar av sitt jobb utan att ha en människa som sköter hemmet åt dem.
    Som jag tidigare sa så har dessa killar ett förflutet. Det är inget som dyker upp när dom är 25. Det är tämligen enkelt att få reda på hur dom är som personer om man vill veta och det är ändå ens eget ansvar.

    Så du menar att en hemmafru inte gör rätt för sig? Så bra, då vet jag exakt var du står.

    Du kanske skall pröva på lite mer avancerade jobb än att passa barn på dagis,
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-20 15:36:57 följande:

    Vad fick du det ifrån att ett sunt förhållande skall man ha gemensam ekonomi, står det i bibel?


    I ett sunt förhållande tar man hänsyn till varandra och är lyhörda för varandra, man hjälps åt istället för att utnytja varandra eller idka byteshandel. Hon ger sex och mat han ger pengar, varför inte tvärtom?


    Jag är en kvinna och tjänar bra varför skulle inte jag kunna träffa en 10 år ungre man som orkar ha sex med mig, mina jämnåriga mär orkar ju inte så mkt som jag skulle önska att inte tala om äldre män. Jag kommer hem efter jobbet, det är rent och fint och maten är lagad och så får jag dessutom bra sex. Jag skulle nog uppskatta det och försörja min man. Jag har ju ingen glädje av mina pengar på egen hand, inte ett dugg!


    Tjejer! Vi är många som har bra löner och flera blir vi. Varför skall vi ha jämngamla eller äldre gubbar för, det är roligt upp till en viss ålder men sedan har man en sur och impotent gubbe som dessutom drömmer om att vi skall städa efter honnom och fixa käk åt honnom.

    Rollerna är till för att bytas!


    Om man har ett sunt förhållande så finns inget mitt och ditt, det är gemensamt för man valt det. Det behöver man ingen bibel att förstå. Vilken bibel använder du förresten? Sossarnas partiprogram?

    Jag har ingenstans sagt nått om att det måste vara mannen som drar in pengarna.
  • Anonym
    I Rose I skrev 2012-06-20 15:46:48 följande:
    Jag har inte sagt något om att det är mindre självmord idag eller inte. Det är du som får bevisa att folk mår sämre idag än vad dom gjorde förr. Det där med statistik över hur folk mådde förr itiden behöver du verkligen kunna bevisa. Jag tror inte alls att folk mår sämre idag och mådde bättre förr. Det var bara det att man visade det på annat sätt förr itiden än vad man gör idag.
    Så alla ungdomar du ser med ärr på armarna är inte bevis nog menar du? Det är inte jag som påstått att folk mådde lika dåligt då, att folk istället för att skära sig tog livet av sig.
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 16:12:41 följande:
    Det jag påstår är att bara för att du inte sett något, behöver det inte betyda att det inte finns.

    Menar du verkligen att det fanns lika stor förståelse för psykiska problem förr som det finns nu?
    Det kanske är för stor förståelse så dom mår sämre idag än då.

    -------------

    www.forskning.se/nyheterfakta/nyheter/pmimportocharkiv/pressmeddelandenarkiv2010/psykiskohalsablandungaettfolkhalsoproblem.5.631f02d12cf0dbf3218000272.html

    "Psykisk ohälsa bland unga har ökat och är ett allvarligt folkhälsoproblem."

    webnews.textalk.com/salutis/okad-psykisk-ohalsa-bland-unga-kvinnor

    "Vi lever allt längre men den psykiska ohälsan bara ökar, den största ökningen finner vi hos unga kvinnor där antalet självmordsförsök, depressioner och behandlingar för ångest har ökat dramatiskt på senare år."

    -----------

    Skall jag fortsätta? Allt det här talar för att du är väldigt fel ute och ditt påstående om fler självmord förr inte har nån bärighet alls.

    Har du några som helst hållbara argument för din sak eller sitter du bara och hittar på?
  • Anonym
    PumpkinQueen skrev 2012-06-20 16:17:55 följande:
    Så du lägger all skuld på offret. Det är ju helt knäppt, jag har aldrig träffat någon som varit så öppen med sin åsikt om att det är kvinnans fel om mannen slår henne.

    En hemmafru går hemma och pysslar. På vilket sätt, i vilket universum, skulle det vara att göra rätt för sig?

    Jag skulle aldrig komma på tanken att arbeta på dagis, jag är verkligen inte barnkär.
    Jag har aldrig sagt det. Jag har bara sagt att dessa män har ett förflutet. Att de kommer slå är ingen nyhet. Det är bara frågan hur länge det dröjer. Det är inte så svårt att veta det innan man väljer en sådan person.

    Eftersom du har den uppfattningen om hemmafruar så kan jag inte annat än att beklaga hur oupplyst du är. Tills du funderat lite på vad dom gör så finns det ingen anledning att fortsätta den här diskussionen.
  • Anonym
    Ant3 skrev 2012-06-20 16:44:47 följande:
    Om jag förstått Anonym rätt, så håller jag helt med. Det finns tjejer och kvinnor som dras till personer som de VET är våldsamma, och det är väl inte konstigt att ifrågasätta varför man från början väljer att inleda en relation.
    Korrekt.
  • Anonym
    I Rose I skrev 2012-06-20 16:56:32 följande:
    Ja men absolut. Det är det jag försöker säga. Att det är mer accepterat betyder inte att man får vård. Långt ifrån och då tar man till drastiska åtgärder på egen hand.  Hur kom vi in på den här diskussionen?
    Så det är mindre vård idag än på tex 50-talet?
  • Anonym
    Border skrev 2012-06-20 18:40:19 följande:
    Nej, kanske inte, men vården då såg helt annorlunda ut
    Uppenbarligen bättre då.
  • Anonym
    Plutteli skrev 2012-06-20 20:46:36 följande:
    Svamlar inte ett dugg, allt jag skrivit i det inlägget att antifemnister står för har en anitfeminist skrivit i sin tur ;)
    Källhänvisning?
  • Anonym

    Tur att jag inte behöver vara i ett sånt förhållande är för självständig för sånt och hos oss delar vi på det mesta, min man kan laga mat och jag mecka med bil och vi tog ut 50% var av föräldrarledigheten och jag tjänar mer än min man och jag bryr mig inte och jag trivs med att vara den jag är och får mycket beröm för att jag klär mig fint.

    Jag trivs med att vara svensk självständig kvinna och tycker vi skall ha lika mycket betalt som männen.

    Jag vill ha ett eget liv och hemmafru passar inte mig och inte vara uppasserska heller och hur det var på 50 talet struntar jag i, samhället går framåt och vi är år 2012 nu och jag är glad att jag kan vara självständig jobba, vara mamma och ha ett bra liv.

    Om TS vill leva som han gör, bra. Men vi svenska tjejer är knappast något förfall, men vi vågar vara självständiga och det kanske sticker i ögonen på nån som vill ha en tjej som uppasserska.

Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall