Inlägg från: Anonym (stort behov) |Visa alla inlägg
  • Anonym (stort behov)

    Olika sexlust börjar tära på långt förhållande - går det ens att hitta någon lösning?

    Usch TS vad svårt!!!

    Jag är kvinna och har ett stort behov av sex, som tur är har min man det också.

    Har varit i ett förhållande där sex var något ovanligt och jag mådde dåligt, kände mig oattraktiv och blev stundtals nedstämd, så jag förstår din sambo. Jag var van vid att vara åtrådd, att män vänder sig om efter mig, låter kanske dumt, men jag är i mångas ögon och mina egna attraktiv. Efter ett tag med mitt ex kände jag mig ful, oattraktiv, mindre värd och började ifrågasätta vad som var fel med mig. Gick ner alldeles för mycket i vikt och mådde oerhört dåligt.

    Nu är jag med en man som har lika stort behov av sex som jag, jag känner mig som mig själv igen, tvivlar inte på att jag i hans ögon är den finaste och sexigaste som finns.
    Dock förstår jag att saker runt om kan inverka på ens sexlust, tror att vi kvinnor har svårare att hitta lust när vi har en massa annat hängande över oss, vi hade en del, en period, som hängde över oss som gjorde att jag inte kunde hitta känslan medans han som du skriver snarare blev mer tänd, precis som det var en tillflyktsort för honom :) en stund när han kunde släppa allt. 

    Under de 2 månaderna när jag kände att det var för mycket runt omkring så pratade vi mycket, vi var fortfarande intima men jag var inte så engagerad som jag brukade.
    När vi hade tagit oss igenom vårat var min lust tillbaka och han har förstått hur jag påverkas av andra faktorer i livet och att min lust avtar om vi har en massa hängande över oss och han köper det.

    TS, hjälper det kanske om ni göra annat? Sex är ju inte alltid samlag. Vi har kanske fullbordat sex 1 gång i veckan och däremellan hittar vi på annat. Ibland är det fokus på honom, ibland på mig, ibland på båda. Inte alltid man har tid och ork till något avancerat heller. Men någon form av sexuell aktivitet kan ju vara trevlig även när orken och lusten inte är på topp :)

    Kanske hjälper din sambo också om du berättar för honom hur fin och sexig du tycker han är, bekräftar honom och lyfter upp honom. 
    Det saknades också med mitt ex, komplimangerna och det gjorde det hela ännu värre för mig.
    Idag går det inte en dag utan att jag får höra hur fantastisk, snygg och sexig jag är, precis som jag berättar det för min man i tid och otid, små saker som gör en glad t.ex.att han kommer och viskar i mitt öra när vi bakar med barnen att jag är den finaste kvinnan i världen.

    Hoppas ni kan hitta en lösning som passar er båda!!      

  • Anonym (stort behov)
    Anonym (förstår) skrev 2012-06-25 23:46:18 följande:
    Du får naturligtvis ha dina åsikter om både älskarinnor och kärlek men jag är inte av den åsikten att man inte kan ha sex med någon man inte är kär i. Det går utmärkt att ha sex bara för att det är skönt också. Och det är betydligt trevligare att ha sex med en människa än att bara onanera hela tiden.

    Jag älskar min fru och har helst sex med henne men problemet att vår lust är helt osynkad och jag mår inte bra av att ha sex för sällan och min fru har inga problem med att jag är fysik med någon annan så länge mitt hjärta tillhör henne.

    Detta är vad vi tror på och för mig är kärlek och sex intimt sammanflätat tillsammans med den man älskar men kåtheten kan också riktas mot någon man inte har några djupare känslor för och det är också skönt, men det blir förstås inte samma helhetsupplevelse som när man har sex med sin partner och då fördjupar och stadfäster kärleken.
    Vad bra att ni båda är med på att hitta en lösning på erat problem :) Tycker det låter som en toppenbra plan om din fru också är med på det.

    För mig är sex ett behov, som att äta eller sova.
    Tex, jag behöver mycket mer sömn än min man, skulle jag bara få sova när han gjorde det hade jag blivit irriterad, trött, gnällig. Så hade vi varit tvugna att sova tillsammans alltid hade han då och då behövt gå och lägga sig även om han inte var trött för min skull, för vårat samlivs skull.
    På samma sätt, skulle han bara få lov att äta lika mycket för mig hade det inte heller funkat, han hade behövt mycket mer mat än mig och jag hade då fått ställa upp med en extra macka för att han inte skulle vara hungrig och gnällig.

    Skillnaden är, att alla andra behov kan man tillfredställa utan sin partner, man behöver inte vara synkade vad det gäller de bitarna, men då sex och itimitet inte blir det samma ensam ställer det onekligen till problem om man har olika behov.
    När sex funkar är det en liten del av ett förhållande, men om det inte funkar infekterar det mycket annat och tar plötsligt upp större delen av förhållandet.    
    Anonym skrev 2012-06-30 09:21:14 följande:
    Nej, men det kan ge fysiska besvär....
    Helt rätt :) Och psykiska om det vill sig illa....

      
  • Anonym (stort behov)
    Anonym skrev 2012-06-30 12:56:17 följande:
    Nej, det låter inte dumt, men vad sjutton har det med saken att göra. Jag ÄR ful och oattraktiv, ska jag bara ge upp om att ha sex då?

    Det har med saken att göra, för om jag med det självförtroende jag hade kunde känna mig så liten, ovärdig, äcklig och oattraktiv, då kan vem som helst med ett stort behov av intimitet känna detta. Att vara ständigt avvisad kan få oerhörda konsekvenser på ens självbild och man kan bli vädigt nedstämd.

    Lite OT, men jag tror inte alls att du är ful och oattraktiv, möjligen lite dåligt självförtroende som nedvärderar dig själv så. 
    Finns i mina ögon inga fula människor, däremot finns det människor med fula personligheter och fel värderingar som oftast brukar förstöra helhetsintrycket. 
Svar på tråden Olika sexlust börjar tära på långt förhållande - går det ens att hitta någon lösning?