Inlägg från: Benny Retro |Visa alla inlägg
  • Benny Retro

    fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..

    Anonym (Hur) skrev 2019-04-09 21:50:24 följande:

    Hur går de för dig?

    Ätit citodon över 6 år nu pga svåra smärtor i huvudet och magen samt lederna.

    Vill sluta med dom eftersom mitt liv nästan kretsar kring de.

    Mår bra så länge jag har tabletter hemma eller recept som jag vet att jag kan hämta ut, men när de är slut så får jag panik.

    Äter ca 5-6 om dagen för att ens kunna jobba.

    Har försökt sluta många gånger.. varje gång tabletterna är slut. Klarar det ett par dagar men sen går de inte längre pga smärtor, sömnproblem, irriterad och får springa på toa heeeela tiden.

    Nu har jag 10 tabletter kvar och tänkte börja trappa ner imorgon men vet fan inte hur jag ska orka.


    Är dina ursprungliga smärtor under kontroll eller är dessa helt enkelt borta? Om inte, hur ser din plan ut för att komma till bukt med problemet?

    Oavsett, du kommer inte undan avtändningen hur du än vrider och vänder på det. Skulle väl rekommendera att du tar ledigt från arbetet under denna period, om det går.
  • Benny Retro
    Anonym (Hur) skrev 2019-04-09 22:21:13 följande:
    Nej har fortfarande smärtor. Varje dag, från att jag vaknar har jag ont i kroppen.

    Min läkare har försökt med massa mediciner till mig. Cellgifter, cytostatika, imurel.. Ja allt men får alltid enorma biverkningar. Har blivit riktigt sjuk av vissa av dom underhållsmedicinerna.

    Tycker bara det är så hemskt jobbigt att behöva ha medicin för att kunna jobba och klara av att bära en matkasse. Men vill verkligen inte behöva ta smärtlindring jämt, framför allt när jag känner mig så beroende av dom.

    Känner inget rus överhuvudtaget av de så det är inte de, ibland hjälper dom inte ens men jag tänker att den här gången kanske det slutat göra ont.

    Verkar som min kropp är livrädd för smärta och kanske ibland gör ondare i kroppen för jag vet att de va 6-7 timmar sedan jag tog citodon.
    Knepigt läge.

    Du bör rådgöra med din läkare innan du kliver av citodonet, skulle jag säga. Om du inte kan fungera i vardagen på grund av svåra smärtor så kanske du kan se över om du kan få en remiss till t.ex. en specialistläkare. Risken finns såklart att du får äta opiater resten av livet om andra alternativ ej finns att tillgå.
  • Benny Retro
    Anonym (Hur) skrev 2019-04-09 22:40:41 följande:

    Ja det är väldigt svårt läge.

    Han är specialist på min sjukdom. Väldigt duktig läkare. Han tycker iofs att citodon är absolut ingen fara. Har perfekta levervärden och haft de hela tiden men det sitter i huvudet att jag till och med blir orolig när dom tar slut. Vill slippa de. Pest eller kolera känns det som .


    Håller du dig inom förskriven dos per dag eller går det åt mer?
  • Benny Retro
    Anonym (Hur) skrev 2019-04-09 23:01:42 följande:
    Enligt honom så ska jag ta 2x1x2 men ibland tar jag 2 på eftermiddagen också. Har aldrig tagit över maxdosen som är på 8 tabletter.

    Tog mer förra veckan för att jag åkte på influensan och hade väldigt hög feber som vägrade gå ner. Då tog jag 6st. Så 1 tablett mer än vad jag ska..
    Du kan försöka be om att få ökad ranson. Då slipper du oroa dig över att tabletterna ska ta slut.
Svar på tråden fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..