Inlägg från: MartingaleFootprints |Visa alla inlägg
  • MartingaleFootprints

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Jag har nyligen plussat (är i v 5) och väger 88 kg och är 168 cm lång. Bmi alltså typ 30. Är mest rädd för att gå upp mycket under graviditeten. Min mamma gick upp 30 kg, och för mig har det startat rätt dåligt då jag måste äta jätteofta för att inte må fruktansvärt illa.

    Funderar lite över hur BM kommer att hantera detta... kanske är bäst att jag själv tar upp det så jag visar att jag är medveten om det och orolig för det?

  • MartingaleFootprints
    yennie84 skrev 2017-02-14 00:22:08 följande:

    Hoppar gärna in här! Plussade igår med BF 21/10. Mitt tredje barn. Vet faktiskt inte vikt men skulle tippa på 115 kg. Just vägningen är det jag verkligen är orolig för. Vill inte alls väga mig hos mvc, varför skulle jag, jag behöver ju inte gå upp ett gram liksom. Kan de inte bara mäta och så får det räcka?


    All mödravård är självklart frivillig, du har rätt att neka! Jag hade liknande tankar innan jag började gå till mvc men mina barnmorskor (har tyvärr behövt byta flera gånger) har verkligen använt vikten ur ett rent medicinskt perspektiv relaterat till graviditeten. Dom har inte ens sagt något om hur mycket jag bör/inte bör gå upp i vikt, utan det har endast använts för att monitorera att jag inte svullnar upp för fort (då jag är under extra övervakning pga högt blodtryck mm). Och så frågade dom om jag visste ungefär vad mitt BMI var vid inskrivningen för om man har över 30 här i stockholm så är det rutin på lite fler blodprover. Annars har det varit 0 och absolut inget prat om min övervikt alls, det är så himla skönt!

    Mäta säger ju bara något om själva livmoderns storlek och bara efter v 25. Att öka mycket i vikt under en kort tid kan tyda på farliga tillstånd t.ex havandeskapsförgiftning. Det finns ju också alternativ att säga till BM att hen får kolla vad vikten är, men inte säga vad det är eller hur mycket du går upp/ner såvida det inte kan tyda just på farlig svullnad? Hoppas du hittar någon strategi som fungerar bra för dig <3
  • MartingaleFootprints
    yennie84 skrev 2017-02-16 18:11:18 följande:

    Finns det någon här inne som gjort ett tidigt ul, alltså inte vul som det gått bra för? Har bokat ett sådant nu och är rädd att de ska säga att jag är för tjock för att de ska kunna se något. Iofs mitt tredje barn och kommer vara i vecka 9+5 då


    Jag gjorde! Kommer inte ihåg exakt men v 7+något tror jag det var. Så ännu tidigare än dig. Var absolut inga problem. Undvik att kissa innan så blir det lättare då urinblåsan trycker upp livmodern något.
  • MartingaleFootprints
    parentesen skrev 2017-04-23 07:22:14 följande:

    Kan inte va trevligt jobba i vården då.

    Det finns ju inte bara några fåtal med problemet, antalet feta ökar ju hela tiden!


    Det är jättetrevligt att jobba inom vården. Dock undrar jag var jag kan jobba så jag slipper elaka idioter med förutfattade meningar som dig. Något tips?
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.