Inlägg från: Koopa3oopa |Visa alla inlägg
  • Koopa3oopa

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hej!

    Ny här på forumet, ni får ursäkta om liknande inlägg redan förekommit.

    Jag har efter 2 missfall blivit gravid igen. Har en mycket liten övervikt, är 179 cm och väger 81 kg. Saken är den att jag precis börjat med viktväktarna för att äta sundare och komma i kläderna igen och skulle vilja höra era åsikter om att fortsätta?

    Har läst om risker med övervikt osv. Men även att bantning kan frigöra tungmetaller som överförs till barnet, vilket inte heller låter så rockigt. Själv tänker jag att jag sedan ja började med viktväktarna inte gått hungrig eller kännt att jag bantat, utan ätit sunt och det kan väl inte vara fel även om det innebär att jag går ner några kilo?

    Tacksam för svar

  • Koopa3oopa
    Fröken W skrev 2019-09-20 17:42:38 följande:

    Hej!

    Grattis till graviditeten. Att äta sunt och att banta är i mina ögon inte samma sak. Äta sunt är ju bara positivt. Men att äta sunt kan också betyda olika för olika personer. Hur långt in i graviditeten är du? Är det dags för barnmorskebesök snart? Tänker att det är bäst att fråga henne.

    Lycka till!


    Tack snälla! Det är tidigt, har precis plussat :) Nej ja tycker inte heller det är samma sak, men jag har tidigare ätit onyttigt, mycket pizza och godsaker. Så ja kommer nog gå ner i vikt nu när jag lagt om matvanorna. Jag antar min fråga är om det är skadligt att gå ner i vikt eller gäller det endast bantning. Ska till barnmorska om några veckor, ska givetvis fråga då, men tänker på innan nu.
  • Koopa3oopa
    Fröken W skrev 2019-09-20 18:35:43 följande:

    Jag själv vägde 97,7 vid inskrivningen (166cm lång) och har gått ner i vikt. Vägde 96,1 för två veckor sedan när jag var i vecka 33+2. Barnmorskan har inte sagt något om min vikt så jag antar att det inte är någon fara, men det kan såklart bero på hur mycket övervikt man har från början. Jag har också gjort några tillväxtultraljud pga graviditetsdiabetes och de har visat att bebisen mår bra och är normalstor.

    Tills du ska till barnmorskan så skulle jag tycka att du kan fortsätta med viktväktarna så länge du blir mätt. Och sedan fråga bm om råd när du ska dit.


    Ok, Ja precis, tror det är bra som du gjort att inte öka lika mycket om man har övervikt, bra jobbat! Kämpigt med graviditetsdiabetesen :( hoppas allt går väl bra för dig och den lilla nya personen :)

    Tack för tipsen
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.