Inlägg från: November83 |Visa alla inlägg
  • November83

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Halloj! Hoppar in här. 1,68 å 92 kg. Plussade i söndags och vecka 4+1 idag :) första barnet men andra graviditeten. Beräknad 20/2 2017 om allt går vägen.

    Håller med om ovan, överviktiga människor vet mycket väl att det inte är bra. Därför fattar jag inte varför barnmorskan tjatade om din vikt. Du kan ju inte direkt banta nu ju så varför tjata?

    Så jävla onödigt, byt om du kan!

  • November83

    Hej! Något liv i denna tråd ännu? Är i v8 å väger 91/93 (beror på hur svullen jag e) å 1,68 lång å e superrädd för min vikt ska ge stora komplikationer å att jag ska gå upp massa i vikt nu.... Höll på å gå ner i vikt för å få remiss till ivf när jag mirakulöst plussade på egen väg så oerhört tacksam men d kom tidigare ön jag velat.... Hade känts bättre om jag vägt max 83 men men.... Hur har ni som tyngre upplevt graviditet? Rädd för bli illa bemött inom vården....

  • November83

    Hej!

    Åh vad skönt att höra är var liv kvar å det tryggar nerverna att höra era berättelser! Guld värt!

    Gått upp från 91 till 94 men gissar det är svullnad.

    Måste försöka hitta flyt i maten. Alltid haft problem med mat. Ofta e jag uttråkad å tycker det e jobbigt att äta, inget kul osv å sen blir jag ju svinhungrig å vräker i mig allt å lite till.

    Ska försöka äta som på diet men med högre kcal gräns. Typ 2000 kcal men bestämda måltider å kcal beräknade portioner å mycket grönt så hoppas jag på så minimal uppgång som möjligt!

    Till dig som frågade om viktnedgång: det e ju inte att rekommendera men vad jag fattat så fokusera på mycket frukt å grönt å högt fiberinnehåll så du får bra mättnadskänsla så tror jag du kommer komma långt å kanske rent av gå ner lite. Det farliga e ju om man går loss på skit å tomma kcal vilket e svårt men jag försöker!

  • November83
    Jsv17 skrev 2018-02-25 01:27:30 följande:

    Jag var också kraftigt överviktig, gick endast upp 7kg, som jag tappade direkt, och nu har jag redan tappat 5 till.

    Jag hade en jättebra graviditet, fick en lindrig graviddiabetes (som tablett behandlades och jag inte ens märkte av), annars mådde jag toppen och min förlossning gick hur bra som helst.

    Jag hade ett toppen bemötande i vården, vart jag än kom faktiskt, diabetesmottagning, mvc och ul, fick inga pekpinnar alls utan bara hjälp och proffesionellt bemötande. Då man tillhör en riskgrupp finns ju extra resurser och tester man kanske vill sätta in, men jag uppfattade aldrig något som nedlåtande eller så på nåt sätt.


    Tack för svar :) var bor du? Jag bor i Malmö, tänkte om det är platsbetonat eller bara beroende på vem inom vården man träffar :)
  • November83
    Ida3434 skrev 2018-02-25 09:35:36 följande:

    Rekommenderar de slutna grupperna på facebook " plus size mommy memoirs" och " more mama matters ".

    Där lägger många överviktiga gravida kvinnor upp bilder på sig själva. 


    Stort tack för tips! Ska våga mig dit när jag kan gå ut med graviditeten :)
  • November83
    Jsv17 skrev 2018-02-25 18:26:13 följande:

    Jag bor i Stockholm. Verkar vara väldigt olika bemötande faktiskt så mitt råd är om du känner att bm inte är stöttande så byt direkt.


    Ah, jo jag hoppas region Skåne e schyssta.... de korta kontakter jag haft har varit snälla men e ändå orolig...

    Får hoppas på d bästa helt enkelt :)

    Stort tack för svar!
  • November83
    Ida3434 skrev 2018-02-26 17:13:40 följande:

    Grupperna är slutna så det är ingen som ser att du är medlem i dom :)


    Ah! Tack för tips!
  • November83
    tuuli skrev 2018-02-27 22:27:07 följande:

    Hej, jag bor också i Malmö! Jag har fått lite olika bemötande för jag träffade mycket olika personal pga riskgraviditet, men mestadels var det bra, det har aldrig varit nån som varit elak men det blir ju kanske mer fokus på att inte gå upp för mycket. Bytte dock från mitt mvc på Granen till privat (Mama Mia) av andra skäl och trivdes bättre där. Men en schysst barnmorska kan man träffa överallt, liksom en dålig. 

    Jag gick aldrig upp alls, bara ner, men det var ju inte som att jag bantade, jag åt som en normalviktig person som inte är gravid för det var vad jag orkade äta, max. Kanske lite ovanligt men jag var sjukt mätt under hela graviditeten. 

    Noja inte för att du borde gått ner innan, nu är du gravid och det är ju det viktiga, grattis! Ät bra mat, var glad och ta det lugnt. Hade jag kunnat göra om min graviditet så skulle jag tagit det mycket mer chill och inte försökt detaljkontrollera allting, man kan ändå inte styra över utgången. Jag skötte mig exemplariskt, åt som en dietist, motionerade varje dag och fick ändå en jättejobbig graviditet och förlossning, medan andra ligger på soffan och käkar kakor och spraygrädde i nio månader och sen bara cruisar igenom alltihop. Det är ett lotteri tyvärr. 


    Stort tack för ditt inlägg! Lugnade enormt!!! Fick en bra bm :) väldigt snäll på Emmakliniken så hoppas d fortsätter va bra :)
  • November83
    Jsv17 skrev 2019-03-11 19:50:12 följande:

    Men herregud! Jag hade betydligt högre BMI än du och ingen ?tjatade? om det till mig på det där viset! Vi hade en diskussion kring det på första mötet sedan pratade vi inte om det över huvudtaget.... jag behövde inte ens väga mig där, jag rapporterade vikt hemifrån, om jag ville.

    Säg ifrån nästa gång, att tack du har förstått att du ska tänka på vikten och nu behöver ni inte prata om det något mer, du tycker inte det känns rätt för dig att tappa i kroppsvikt som gravid och det vill du ska respekterad, punkt!

    Läkaren sa dock till mig sist att långsam viktnedgång för personer med högt BMI under grav är absolut i farligt. Så det är inte farligt på det sättet, men att vikthetsa någon under en graviditet är ta mej fan tjänstefel!!!! Oavsett vad någon väger!


    Inte gå upp alls? Omg vad jag skrattade där.... Visst mot slutet var jag inte duktig men jag kämpade för å äta så bra jag kunde men sista veckorna kunde jag öka 2 kg i veckan pga jag va svullen som en gris! Jag vägde 92 (plusset kom som en överraskning mitt i en viktnedgång) å är 168 cm lång. Gick upp 26 kg varav endast 10 av dessa var fett å väger idag 11 mån efter förlossningen 88,6 kg så att överviktiga går ner istället för upp i vikt e skitsnack. Man kan bara göra sitt bästa å försöka äta bra å röra på sig. Mer än så kan du inte göra! Min bm var supersnäll (eller så var hon d pga att jag själv första mötet drog upp vikten å att jag ville gå upp så lite som möjligt) å vi gjorde som så jag vägde mig hemma å bara meddelade vikt när vi träffades. Alla värden bra, på pappret i kanonform, så att vikthetsa en gravid? Nej. Du gör inte så. Att pusha någon som inte e gravid, självklart! Pepp å stöd men som gravid hjälper d inte å hetsa om vikt. Du är i en sits där du kommer gå upp, enda du kan göra e å försöka begränsa uppgången till din bästa förmåga inom rimliga ramar. Du kan liksom inte gå på diet direkt så varför påpeka vikten när du inte har en chans å göra nåt åt det?

    Känns det jobbigt har du rätt å byta bm. Du ska känna dig trygg å bekväm, din bm Skavsta någon du känner dig trygg med att öppna upp å få stöd. Inte pekpinnar. Grattis till graviditeten <3
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.