Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Fin mage Hallondricka

    Jag tycker det låter väldigt otäckt med insulin, har nål/sprutskräck. Nålar går något bättre än sprutor. Jag tror inte jag skulle klara att injicera mig själv.

  • stor grön drake
    Hallondricka skrev 2016-07-24 00:06:25 följande:

    Stor grön drake:

    Nålarna på insulin sprutorna är väldigt tunna och korta, känns knappt.


    Fast storleken har bara marginell betydelse,själva det att sticka mig själv, att injicera är ett problem.

    Jag är blodgivare osv för att jag bestämt att mitt obehag inte ska styra mig, men det är fortfarande någon annan som gör det liksom.

    Vilken sör liten mage du hade förra gången min trillade ut i v.38 förra gången, innan dess såg jag mest tjock ut med kläder på
  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-07-26 13:43:00 följande:

    Alla har ju risk, visst de är större risk om man är överviktig men inget måste, men de sitter djupt det där :/


    visst gör det!

    Jag blir alltid lika irriterad på vårdpersonals uppenbara förvåning över mina perfekta, hälsosamma värden, även vid utökad provtagning med kolesterol och fettvärden. Sen hugger de alltid på BMI, och talar om hur farligt det är att väga då mycket som jag gör. Har lyst att påpeka att jag inte bor under en sten och vet att det är skadligt. Sen kommer alltid att dra ner på alkohol och läsk, och jag upprepar att jag dricker alkohol typ 3-4 gånger om året, och då måttligt, och läsk mer sällan än en gång i månaden. Blir trött.
  • stor grön drake
    tuuli skrev 2016-07-27 14:57:59 följande:

    Fick äntligen svar på mitt NIPT igår kväll, efter två tester och en månads orolig väntan. Fostret har normala kromosomer (iaf har den ingen av de tre vanligaste trisomierna de testar för) och det är en pojke. :) Så nu ska jag äntligen slappna av lite och börja titta på babygrejer! Är i vecka 16 nu så det kan få vara dags. 


    Grattis
  • stor grön drake

    Hallondricka

    Herregud vad hemskt. Min bästa vän har tyvärr upplevt liknande, 3 dygn av igångsättning som slutade i urakut snitt. Dessutom komplikationer i läkningen av snittet för att alla muskler var för svaga för att börja läka ihop direkt, kroppen hade ingen reserv till läkning

    Har du pratat med din BM om detta? Jag har förstått att det kan vara lättare att få stöd för planerat snitt via Aurora BM, men även pratat med folk som känt att de bara försökt övertyga dem om att föda vaginalt endå.

    Jag är så glad att sonen kom lätt, om än allt för snabbt så han var rätt medtagen. Jag hoppas denna nya krabat kommer lika "lätt".

  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-08-04 18:11:43 följande:

    Börjar känna mig otursförföljd nu :/

    Först de med lågt sittande moderkaka som jag inte får veta förren i v.32 hur de utvecklas och att jag inte är immun mot röda hund

    Och nu har sonen fått "Femte sjukan" och jag tror jag blivit smittad :(

    Min mamma vet inte om jag haft de som liten men även om jag haft de så är de inte säkert att jag är immun för har ju blivit vaccinerad mot röda hund minst 2 gånger men inte blivit immun så verkar ju vara nåt med mitt immunförsvar som är tokigt..

    Ska ringa MVC imorrn och tror jag kommer få ta blodprov för att kolla, innebär risker för fostret isf, bland annat död och blodbrist.. kul!

    Ska väl vara "glad" att de iaf inte är min övervikt som kanske sabbar allting... ("livliga drömmarna" har börjat nu också.. drömde inatt att sambon var otrogen.. mår inte så psykiskt bra just nu kan jag ju säga..)


    Nej men fy och usch!

    Hoppas du får bra stöd och att du kan få medicin och "allt blir bra" kram
  • stor grön drake
    idetenklabordetvackra skrev 2016-08-09 14:38:21 följande:

    Efter att ha svept 2 chokladbollar så vände sig bebis och levde rövare igen..så efter 3 dagar känns de bra igen..att man kan bli så himla orolig!!! Jösses kände inte igen mig själv.. men nu är jag glad igen.. har spänt mig så att jag nu har huvudvärk.. hoppas de lättar nu när ja kan slappna av igen :)


    Vad skönt att höra
  • stor grön drake
    Hallondricka skrev 2016-08-09 21:39:01 följande:

    Ställde mig på vågen idag med. Plus minus noll fortfarande. Känns bra då jag redan ligger på 130-sträcket. Men riktigt tråkigt, inget godis, bröd eller annan mat som är typ gott. Men det är för en god sak.


    Vad duktig du är! Jag har fått illamående och kräkänslor och det är ungefär sallad och sockerslisk som jag kan äta utan kväljningar hoppas att det går över snart

    .
    Fidelisen skrev 2016-08-09 21:42:58 följande:

    Hej hej.

    Jag är gravid igen, har en dotter på 2 år och var gravid i januari men fick missfall.

    Väger tyvärr 111 kilo och vill inte skriva in mig och påbörja all vikthets och alla pekpinnar. Med dottern vägde jag 107 och hela graviditeten var en enda lång pina pga allt hets.

    Får jag hänga på i denna grupp? Är i vecka 7+4


    Välkommen!

    Några sidor bakåt var det en som gav helt fantastiska råd om hur man skulle hantera mvc. Och du behöver faktiskt varken uppge vikt eller väga dig där, det är helt frivilligt.
  • stor grön drake

    Jag har inte fått svårt att röra mig (ännu) men magen börjar synas redan (v.12) och på tisdag ska jag på glukosbelastning, på fredag får jag träffa "min" BM första gången, hade en sommarvikarie på inskrivningen.

    Har blivit otroligt kinkig och får kväljningar av massor av min favoritmat, tex rökt fisk. Migrän som håller sig borta i flera veckor men sedan kommer många dagar i sträck och då blir man ju extra gnällig och kinkig... ingenting är riktigt bra...

Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.