Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hej hej!

    BM imorgon... lite nervös, och samtidigt inte. Som vanligt jag tycker att vikten legat ganska still sedan jag var till dietisten för 3 veckor sedan, så jag hoppas att det ser så ut på BMs våg också. Hoppas på att mitt HB gått upp, det var lite lågt sist.

    Hur är det med er andra?

  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-11-22 21:46:50 följande:

    Vilken vecka är du i nu?

    Jag har BF om 10 dagar ^^

    Glömde skriva här att hen vände sig med huvudet ner 14 timmar innan TUL! :D så inget vändningsförsök behövdes och hen har legat med huvudet ner sen dess.

    La sig då så hens huvud skavde (?) Mot mitt blygdben när jag gick vilket var förjävla smärtsamt, men nu har hen glidit ner lite så de gör inte så ont

    Fick synbortfall, illamående, yrsel och huvudvärk en kväll för nån vecka sen och höll på att åka in, men efter att ha pratat med förlossningen valde vi att avvakta några timmar och de gick då över, både blodtrycket och proteinet har legat bra så ingen vet riktigt varför jag fick så, för de låter ju som HF :/

    Hade HB 105 för nån vecka sen, käkat massa järn för att få upp de, tror vi ska kolla antingen på torsdag eller nästa måndag, måste få upp de inför förlossningen, rädd för att få blodbrist efter igen :/

    Väger 111kg nu, vägde 112kg strax innan förlossningen med sonen, vägde 108kg innan jag blev gravid nu, så känns okej


    Jag är i v.27, så tre månader kvar.

    Vad skönt att hen har vänt på sig! min snurrar på som en tok, sparkar än hit och än dit. Verkar vara en livlig sort, lite spännande eftersom storebror inte sparkade nästan alls, han bara sträckte på sig och blev lååång.

    Mitt HB var 107 sist, har börjat dricka blutsaft för det svarar jag bra på. Jag har inte hört något från glukosbelastningen heller, så den var bra, de ringer bara om den visar högt.
  • stor grön drake
    tuuli skrev 2016-11-29 22:22:46 följande:

    Jag är i vecka 34 och fett less just nu. Fostret är stort som vecka 37-38 och förväntas födas väldigt stor om han får gå tiden ut - och jag är måttligt sugen på igångsättning. 5 kilo pratades det om. Har inte i närheten av graviddiabetes men måste göra en glukosbelastning till ändå - bara för att vara säker. Har gått ner i vikt hela graviditeten men ingen har klagat, förrän nu. Fastän bebin är jättestor! Nu plötsligt "måste" jag börja gå upp. Orkar inte äta och känner mig bara deppig, har ketoner i urinen ofta när jag ska ta prov (dvs är i ketos, sånt LCHF-människor eftersträvar men dåligt när man är gravid). Trots att de ska testa mig för högt blodsocker så fick jag skäll förra gången för att det var lågt i ett snabbtest, alltså det känns som om jag inte kan vinna! Jag "måste" tydligen ha diabetes typ 2 för att jag är tjock men jag får skäll för mitt reella blodsocker för att det är lågt. Orkar ej. Barnet trycker på magsäcken så jag blir mätt av inget. Dricker typ min lunch ofta - drickkvarg och sånt för att få kalcium och protein åtminstone. 

    Har högt blodtryck och borde göra det ena och det andra, typ gå långa promenader, men har för mycket foglossning för att gå längre än ett par kvarter om dan. Känner mig helt uppgiven och min barnmorska säger bara åt mig att jag ska "tänka positivt annars kommer du aldrig klara av förlossningen". Ja det hjälper ju verkligen. Känner inte att jag har något stöd alls från vården, ingen som informerar om vad jag har för alternativ om barnet blir jättestort. 


    Men fy vad jobbigt jag förstår ju att de inte vill att du är i ketos och har så lågt blodsocker, man har ingen ork alls då, men att tjata om det leder ju ingen vart.

    Har du testat vattengympa? Det är jättebra för gravida, och brukar vara skönt om man har foglossningar att kunna röra sig nästan normalt i vattnet. De för gravida är ofta i en extra varm bassäng (30+ grader) och man känner sig väldigt mjuk efteråt. Vattnets tryck påstås vara bra för blodtrycket, vättskesamlingar osv.

    Jag har gjort 2 glukosbelastningar som varit jättebra, så nu slipper jag fler om inte vikten skenar iväg, det är skönt. Här görs även ett TUL i v.36 för att bedöma mammans möjligheter att föda barnet vaginalt.skulle huvudet vara stort eller den uppskattade vikten väldigt hög så diskuteras alternativen, det känns tryggt att veta.
    Hallondricka skrev 2016-11-29 19:39:27 följande:

    Här går det trögt just nu. Är i vecka 39 och vill bara att det ska vara över nu. Har väldigt mycket foglossning, speciellt i typ blygdbenet, käns som jag ska gå mitt itu allt som oftast. Halsbränna från helvetet med i över en vecka och förkylning som varat i ca 5 veckor nu. Dem 15 timmar dottern får vara på dagis nu är efterlängtade, behöver verkligen vila.


    De sista veckorna med sonen var ändlösa. Den 1,5 veckan efter bf innan han kom var helt hemsk

    Jag tycker denna graviditet bara susat förbi hittills (v.28) så hoppas det fortsätter går snabbt ända i mål.
  • stor grön drake
    tuuli skrev 2016-11-30 11:49:56 följande:

    Jag gillar tyvärr inte badhus, alls. Har alltid hatat att gå och bada med skolan och har hållit mig därifrån sen dess. Har till och med haft lite ångest för tanken att jag måste lära vårt barn att simma så småningom. Så det är nog inte ett alternativ för mig. Jag får väl ut och gå så gott jag kan, är ingen träningsmänniska och gå är nästan det enda jag gillar. Men just nu kommer jag sällan speciellt långt. Hade kunnat cykla kanske men jag har fått rätt dålig balans av magen, och nu fryser det ju på också. 


    Jag vågar inte heller cykla nu. Och har inte orkat eller hunnit tidigare i somras.

    Här är vattengympa för gravida inte i badhuset utan i en privat terapibassäng, så när det är preggo-gympa är bara gravida där. Jag måste vattengympa för mina axlar (förslitningsskador) och har hållit på sen jag var 19 så jag är härdad. Där finns alla forter och storlekar. Och jag måste erkänna att jag känner viss skadeglädje när det är någon vältränad med och så hsr de totalt noll koll på kroppen i vattnet. Men det är bara den lilla människan i mig. Skolsimmet var ju en plåga i sig, det håller jag verkligen med om.
  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-12-10 19:36:41 följande:

    BF+7 kom hon äntligen! :D igår kl.18.51

    3980g och 53cm lång, stor men inte så stor som dom trodde på ultraljuden


    Grattis
  • stor grön drake

    Nej vad ledsen jag blir att läsa det Tuuli

    Min bästis hade också ett enormt SF-mått och i slutänden ca 8 liter fostervatten, men allt gick jättebra. Det är så trist att de har den attityden. Det blir ju lite som att inget du gör duger.

    Jag tycker att du har varit duperduktig! Heja dig!

    För mig blir det v.32 imorgon. Vikten som långsamt ökat förut har börjat skutta iväg nu, för att sedan hoppa ner igen, så jag misstänker att jag börjat samla vätska. Sen har det blivit lite mycket kakor och godis då november/december är mycket födelsedagar för oss, och så blir det jul nu... jaja, det blir vad det blir.

    Väntar ännu på min kallelse till anestesiläkaren som ska avgöra om de vågar låta mig föda på hemmasjukhuset, det är en stress att bara vänta på den men inget jag kan göra något åt.

  • stor grön drake
    Vet hur det känns skrev 2016-12-23 07:58:01 följande:

    hoppar in här. hade inskrivning igår i v 9 och vågen visade 102 kg till mina 170 cm. ska verkligen försöka att inte gå upp i vikt. är så jäkla orolig!!! med mina andra två vägde jag första 65kg gick upp till 108kg andra dottern 80 vid inskrivning och 110 vid förlossningen.

    funderar helt ärligt att göra nån form av viktväktarna.. eller vad ska jag göra för att inte gå upp?


    Grattis, först och främst.

    Sedan skulle jag be MVC om remiss till en leg.dietist och om den personen känns bra, helt sluta väga mig på MVC och bara meddela att vikten sköter dietisten om. Jag fick träffa en jättebra dietist och hon konstaterade att jag åt bra (nu har det gått på tok med födelsedagar och så julen,men men) men hade en del tips på saker jag kunde byta ut för att göra det bättre. Vissa saker bytte jag, andra klarade jag inte att äta.
  • stor grön drake

    Jag har inga råd att ge om sköldkörtelproblem. Det jag tänker spontant om medicinen är att de börjar med minidos för om det hjälper så är det ju bara bra att medicinera så lite som möjligt.

    V.33 här. Var till BM igår. Nu är det +10kg denna graviditet. SF-måttet ligger lite under övre kurvan och BM var nöjd. HB och blodtryck var bra.

  • stor grön drake

    Gott nytt år till alla i tråden

    Grattis till alla nya plus, och nya bebisar <3

    Till er som ännu kämpar med vikt, BM, sjukvårdens fördomar och allehanda krämpor, må 2017 bli ett lättare år för er <3

Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.