Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Glukosbelastning idag såklart vaknade jag 4:30 och är jättetörstig och jättehungrig.

    Oroar mig lite för värdena då mina andra värden varit högre än vid förra graviditeten. Samtidigt har det ju varit bra värden, bara höga för mig. Utom HB som varit lågt, men inte för lågt.

    BM på fredag. Nervös inför det med.

  • stor grön drake
    Frkmaria skrev 2016-08-16 07:16:05 följande:

    Lycka till med glukosbelastningen! Jag ska inte göra min förrän i v 25. Hoppas dock det är lugnt.

    Fick veta att moderkakan ligger i framvägg så kommer ta lite längre tid innan jag känner sparkarna. Känner dock rörelse och har därför tyckt det varit konstigt att jag inte känt sparkar men nu fick jag en förklaring! :)


    Tack

    Det gick bra, men jag får veta vad värdena var först på fredag när jag ska till BM.
  • stor grön drake
    Hallondricka skrev 2016-08-17 20:11:55 följande:

    Usch är lite arg faktiskt. Var hos min bm igår och tog upp då att jag absolut inte vill bli igångsatt igen (sist tog igångsättningen 3 dagar och till slut blev det akut kejsarsnitt). Jag sa att jag inte hade något emot en vanlig förlossning så länge det startar av sig själv. Men hon tyckte att jag skulle gå på ofeliasamtal (kallas Aurora på andra ställen). Så som jag har förstått det handlar det om att bearbeta typ förlossningsrädsla. Jag är absolut inte rädd för att föda, det jag är rädd för är att vara vaken i princip 3 dygn i sträck, med en bebis som förlorar hjärtljuden hela tiden av deras hemska mediciner och att behöva gå igenom en stor vaken operation när hela kroppen är helt utmattad efter 12 timmars jobbiga värkar och ingen sömn. Men nej, det är alltså förlossningsrädsla..


    Vad jobbigt

    Samtalet i sig skadar ju inte, men synd att de inte verkat lyssna ordentligt. Hoppas att du får något ut av samtalet. Min bästa vän har haft liknande förlossningen far som det du beskriver, och hon fick hjälp av samtalet så tillvida att de (Aurora BM) tog henne på allvar, lyssnade och skrev i journalen och hennes tredje förlossning blev hennes bästa, fast "allt" gick fel.
  • stor grön drake
    tuuli skrev 2016-08-18 12:47:49 följande:

    Jag var på RUL igår, allt såg jättefint ut. :) Så himla lättad! Jag trodde att det skulle bli svårare att se pga mycket "fluff" på magen men det var inga problem, hon såg alla artärer etc hur bra som helst. Får en liten pojk runt 14 januari. 

    I a sidan. 


    sköpt att allt såg bra ut

    Jag ska träffa min BM för första gången imorgon bitti. Bävar för att väga mig. Såklart. Har noll koll på vikten, äger inte våg, men jag går alltid upp i vikt på somrarna när det är semester och träningsuppehåll. Och nu har jag varit sjukskriven hela sommaren. Jag har försökt gå ut och gå, cykla mm men det har inte blivit så ofta
  • stor grön drake

    Jag har fått höra hjärtljuden 160slag/minut

    HB 123, blodtryck 110/70, vikten +2,9kg totalt. Glukosbelastningens värden var bra.

    Allt var superfint, BM var jättemysig. Vi nämnde vikten och hon tjatade lite om motion, men inte pga vikten utan mer pga att jag vilar så mycket iom tröttheten. Många vill bota trötthet med motion.

  • stor grön drake
    Tess1990 skrev 2016-08-19 12:10:09 följande:

    Bm ringde igår och berättade att jag inte nyligen haft femte sjukan! :D

    Så de är lugnt med bebisen, nu är bara moderkakans placering en fundering

    Bebisen kryper jättehögt upp ibland! Kommer inte ihåg att den var så högt upp med sonen, och den gillar verkligen att kittla vid min navel så jag inte kan låta bli att skratta och brukar ge "svar" om jag klappar på magen ^^

    Borde gå ut i solen och gå en promenad, men halkade på en jävla snigel igår och slog i ena knät och jag är bara så trött! Tror järnet börjar sjunka igen, slarvar för mycket med tabletterna :/


    Vad roligt att höra jag har varit orolig för dig!

    .
    tuuli skrev 2016-08-19 13:03:27 följande:

    Låter ju jättebra allting! Jag förstår att du inte orkar motionera så mycket i första trimestern, jag var fullständigt slut vecka 8-11. Alltså så att bre en macka kändes helt oöverstigligt jobbigt. Ibland hasade jag runt kvarteret, men det var ungefär max, speciellt som jag blev mer illamående av att gå - var tvungen att stanna var femtionde meter. Tror de glömmer att det verkligen kan kännas som att ha influensa, att man är totalt utmattad. Så snart jag mådde bra igen så började jag gå ut och gå, men jag tror ärligt talat inte motion hjälper mot DEN sortens trötthet, det kan hjälpa om man är lite trött men knappast när man är helt utslagen. Men det är inte lönt att ta upp till diskussion, man bara nickar och håller med. ;)

    Hur som, grattis till dina fina värden! Visst är det kul med hjärtljuden, låter som en liten häst! 


    Jag har varit utbränd, så vissa dagar har jag behövt sova på dagen (tex idag...) och andra dagar har jag varit ute och rört på mig i flera timmar. Men jag är van vid attityden, tjockisar kan ju omöjligt motionera regelbundet, då hade de inte varit tjocka ska till dietist 12:e september och hoppas att jag är mindre kräsen då, eller att hon har bra tips. Jag blir ju illamående när jag ätit, och ibland när jag äter
  • stor grön drake
    prinsessan15 skrev 2016-08-20 09:59:51 följande:

    Hej alla!

    Jag är i v.6 och undrar hur ni tänker kring kost och motion? Jag är så hungrig men samtidigt vill jag inte lägga på mig då jag har så svårt att gå ner i vikt! Hur har ni resonerat kring viktuppgång under graviditeten?


    prinsessan15 skrev 2016-08-20 15:46:44 följande:

    Tack för svar tjejer!

    Vi har inte berättat för några än men precis innan plusset så hade jag börjat försök gå ner i vikt och börja träna men med plusset försvann motivationen :( känns jobbigt för jag kommer säkert få en massa frågor om vikten (fick det förra graviditeten)


    Jag är eg ganska aktiv, det har dock varit dåligt med det hela året pga utbrändhet. Från att ha varit cyklist i över 10 år och tagit mig till jobbet på 20 minuter tog det 45 minuter (och då måste jag gå i uppförsbackar och var helt slut när jag kom fram) och det har inte funnits någon energi i musklerna att träna med. Så mitt utgångsläge är sådär nu när hösten och träningar börjar igen.

    Men så länge du inte tänkte börja med någon extrem träning så kan du långt börja träna som gravid. Det kanske finns någon grupp för gravida där du bor? Här har funnits många, men såklart har alla upphört eller har uppehåll pga personalbrist. Vattengymnastik är skonsamt och bra både för överviktiga och gravida då man blir rörligare i vattnet, och har konstant motstånd så man slipper den värsta träningsvärken dagen efter. Det finns också mycket träningsprogram för gravida på nätet om du vill träna på gym

    Ang mat så finns det en miljon konstråd att hitta, men vore jag du skulle jag ringa MVC och be dem om tid till en dietist. Då får du veta precis vad du behöver äta, och kan även hänvisa till att du följer en långsiktig plan om någon frågar. Eller då svarar du inte, för de har faktiskt inte med din vikt att göra.

    Jag har fått illamående denna gång, och det är få saker jag kan äta utan kväljningar. Det mesta ger magont efteråt. Så denna gång finns en naturlig hämmare. Men tyvärr har jag inga bekymmer att äta godis och annat sött, så där får jag försöka ha karaktär istället. Det går varierande bra.
  • stor grön drake
    prinsessan15 skrev 2016-08-21 18:39:41 följande:

    Tack!

    Vad tråkigt att du varit utbränd! :(

    Jag tänkte börja springa igen, min mamma har anmält mig till tjurruset, vet inte om det går att springa!

    Gällande kost har jag också illamående men får inte som dig kväljningar av allt utan mår bra så länge jag tuggar på nåt.. Det gäller väl bara att hitta något nyttigt att tugga på istället för kex!

    Vi kanske kan försöka stötta varandra lite. :)


    Gillar du morötter? De är ju ganska söta men räcker längre än ett kex (jag kan äta 3 tuggor morot...) annars är fullkornsskorpor mer mättande än kex.

    Börja med att jogga och se hur det känns. Snart kommer du att märka att du blir andfådd mycket lättare än innan så ta det lugnt i början. Nu har jag noll koll på tjurruset men när jag väntade min son tog jag mig igenom tjejmilen i början av 7:e månaden. Minns inte längre om jag joggade mycket, eller bara gick raskt, men det gick jättebra.
  • stor grön drake
    Fidelisen skrev 2016-08-25 12:09:00 följande:

    Nu har jag varit på inskrivning

    Informerade direkt om att jag inte kommer väga mig där.

    Inte kommer att göra glukosbelastning (kollat luttrad eget socker då jag vet att jag kommer att få graviditetsdiabetes) och inte kommer att gå till diabetesmottagningen (såvida mina värden inte spårar ur)

    Förklarade varför och min bakgrund och hon förstod mig.


    Hur kändes resten av inskrivning? Trivdes du med din BM?
  • stor grön drake
    Fidelisen skrev 2016-08-25 19:21:39 följande:

    Den kändes ok. Bm blir nog bra.


    Vad skönt Hoppas att du slipper grav.diabetes, och annat krångel!
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.