Inlägg från: GrodanHopp |Visa alla inlägg
  • GrodanHopp

    Snart adoption. GRAVID!

    Anonym (OOPS!) skrev 2012-07-11 17:07:49 följande:
    Kan garantera att vi inte kommer älska vårt biologiska barn mer!!! Har läst allt. Skriver mer imorgon! Tack till er som stöttar. Till er som är negativa, finner tyvärr inga ord för att besvara det vissa av er skriver...

    Anonym (OOPS!) skrev 2012-07-11 17:07:49 följande:
    Kan garantera att vi inte kommer älska vårt biologiska barn mer!!! Har läst allt. Skriver mer imorgon! Tack till er som stöttar. Till er som är negativa, finner tyvärr inga ord för att besvara det vissa av er skriver...

    Men vänta här! Har du totalt missat utbildningen om hur komplex anknytningen är?! Vad gör ni om adoptivbarnet behöver 1,5år av total uppmärksamhet för att lyckas knyta an? Hur gör ni då med det biologiska? Adoptivbarnet är mer beroende av er än ni någonsin kan drömma om! Att då få ett biologiskt barn fem månader efter ankomsten kan vara helt förödande! Är ni verkligen villiga att förstöra en människas liv, en som är totalt beroende av er för att må bra..??
  • GrodanHopp
    Loriyana skrev 2012-07-11 20:38:52 följande:
    Jag tycker inte att någon som väljer att avbryta en graviditet borde få adoptera överhuvudtaget. För då har man uppenbarligen inte särskilt mycket respekt för människoliv.

    Och där visade du alla din okunskap ang adoptioner! Förstår inte alla tyckare! Skulle ni kliva in och ta över när en neurokirurg opererar bara för att ni vet hur man sätter på ett plåster??
  • GrodanHopp
    Anonym (OOPS!) skrev 2012-07-12 01:21:34 följande:
    Har läst allt. Tack för att ni insatta har skrivit att det faktiskt kan bli trubbel. Trodde ibte att mab kunde bli av med barnet! Vågar inte riskera att vi blir av med vår dotter i thailand. Så vi ska ringa imorgon. Så får vi hoppas på det bästa... Vill så gärna ha båda mina barn:(

    Jätte bra att ni ringer och är ärliga! Om vi utgår från att ni får båda barnen, hur gör ni om flickan behöver betydligt mer tid än fem månader att knyta an? Eller att du pga foglossning inte kan leka, bära, krama, ja inte kunna vara så aktiv som flickan behöver? Och när syskonets föds, att denna har kolik och flickan fortfarande behöver vara i centrum? Förstår att ni älskar båda barnen, men om det inte lyckas ge det flickan behöver pga syskonet och hon därför senare i livet kommer att ha oerhörda problem med tillit till andra osv, kan ni leva med det? Lycka till!
  • GrodanHopp
    koalabjörn skrev 2012-07-12 20:02:27 följande:
    Skönt att det finns kloka människor även på denna tråd! Blir också så fruktansvärt trött på dessa återkommande kommentarer i adoptionstrådar av några få, men hatfyllda personer som gång på gång insinuerar att vi inte älskar våra barn...  Fantastiskt imponerande att ni som skriver negativt och hatfyllt här på FL känner samtliga ca 42 000 adoptivföräldrar i Sverige (räknat sedan 60-talet och framåt). Ni vet alltså med säkerhet att ingen av dessa föräldrar älskar sina barn, men att några eventuellt intalar sig att de älskar barnen? Jag talar för mig själv.  Kom gärna in i mitt liv och i mitt hjärta en stund så ska ni få se på äkta kärlek och familjelycka . Jag skulle gå i döden för mitt barn. Utan tvekan. Även fast - hör och häpna (ironi) - mitt barn råkar vara adopterat! Precis som de flesta andra mammor som också älskar sina barn. Kram på er vettiga.

    Familj har ingenting med DNA att göra. Det har att göra med vem som plåstrar om skrubbade knän, vet vilken saft man älskar och vem man först vill berätta om den första kärleken för
  • GrodanHopp
    MikuAndSaraLi skrev 2012-07-15 13:43:07 följande:
    Tycker INTE att Ts ska säga till någon förrän dom fått hem sin dotter. Jag önskar att fler länder valde att adoptera även till homosexuella och ensamstående - för det är ju BARNEN det handlar om - inte de viktigpettrar i kostymer som bestämmers värderingar. Det är ju DOM som förlorar på det när deras länder drar åt remmarna på villkoren. Hade själv gärna adopterat när jag är äldre (typ om 10 år) och livet funkar stabilt men det går ju inte - även om jag hade flickvän eller en fru. Färre och färre länder tillåter annat än just infertila, "normala" familjer att adoptera. Flickan - det oskyldiga barnet - förlorar på det om ni säger ifrån att ni blivit gravida. Se till att få hem ert barn först - sen väntar ni ett tag innan ni berättar att ni blivit gravida och så får er äldsta ett syskon, det blir ju jättekul =)

    Och där har vi ännu en tyckare som inte kan ett dugg om anknytningen kring adoptivbarn! vad sägs om att läsa på innan man yttrar sig? Samt läsa TS inlägg? Hon har redan kontaktat myndigheterna.
  • GrodanHopp
    MikuAndSaraLi skrev 2012-07-15 14:59:19 följande:
    "Ännu en tyckare.." allvarligt -.-'? Jag har inte läst med än trådstarten heller men det spelar ingen roll. Adopterat barn eller ej - det är fortfarande Deras barn och jag hoppas verkligen att dom fortfarande får adoptera henne. Man gör inte skillnad på sina barn bara för att ena inte är biologiskt, inte om man funkar normalt i huvudet. Adoptivbarnet är efterlängtat - annars hade man inte genomgått processen att få adoptera, vilket kan vara oerhört påfrestande, bara det - med alla undersökningar, frågor osv osv.

    Ja, allvarligt! Ta 5min och läs på om anknytning för adoptivbarn och återkom sedan! Det är klart att man inte gör skillnad på barnen! Men det kan vara SKADLIGT för flickan att få ett syskon så tätt! Det kan skada hennes anknytning och relationer för resten av hennes liv! Det är inte för skojs skull dessa regler om att man inte ska bli gravid under processen osv...
  • GrodanHopp
    Anonym (OOPS!) skrev 2012-07-16 20:36:55 följande:
    Hej! Efter alla inlägg och råd vettefan om vi vill ha barn alls.... Det kan ju gå åt pipsvängen hur man än gör!?

    Skämt och sido. Idag ringde de och frågade hur det var med oss. Det var snällt att de brydde sig! Hon vi pratade med berättade att ingenting var klart men att hon förstod våran situation och att det hade varit jättebra att vi berättade!

    Och snälla. Starta andra trådar OM man ska adoptera eller inte. Så långt har vi kommit, som någon skrev. Det känns en del stötande om jag ska vara ärlig.



    Tycker att ni gör rätt! Och jag hoppas att att går bra!<3

    Tyvärr så är det rätta inte det som är lättast...

    Stor kram till er!<3
  • GrodanHopp
    Anonym (Förstår) skrev 2012-08-08 22:55:25 följande:
    Jag hade inte sagt något om detta. Du är väldigt tidig i graviditeten antar jag, jag har inte läst mer än ts i tråden. Och ni ska nu hämta ert barn. Det är mkt som är osäkert med graviditeten, kan ju fortfarande få misfall mm så jag hade inte sagt något. Och ställt in mig på att bli tvåbarnsmor väldigt tätt. Man kan inte påverka allt i livet, det blir som det blir. Och ni får helt enkelt göra allt ni kan för att båda era barn får det dom behöver. Grattis till era barn!! 

    Du har alltså inte ens läst TSs alla inlägg?? Hon väntar TVILLINGAR! Och det finns absolut inget i situationen att gratulera om man har flickans bästa i minne. Dessutom så har det redan avslöjats att TS är ett troll.
Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!