• Anonym

    Snart adoption. GRAVID!

    Bry dig inte om alla som skriver att det kommer gå åt skogen. Det kan alltid gå åt skogen, med alla barn, oavsett hur de kom till världen. Ett syskon är det finaste som man kan ge sina barn. Jag är uppvuxen trilling och har aldrig känt mig mindre älskad, snarare tvärt om, mer älskad. Kommer från en stor familj, hade alltid något syskon att leka eller bråka med ;) mina föräldrar har alltid varit närvarande och superengagerade. Nu har de 11 barnbarn i täta åldrar som har hur kul som helst ihop. Lycka till ts, klart ni fixar detta. Det var ju liksom meningen, tror jag :)

  • Anonym
    eMund skrev 2012-07-12 08:47:47 följande:
    Har väl hänt innan att man fått barn utan att veta något innan. Varför skulle det inte kunna hända dig? Kör på adoptionen och skulle det mot förmodan gå bra med graviditeten så kör en rövare! Dok kan det bli lite tufft med två barn tätt.

    "mot förmodan"??? Åh detta gjorde mig förbannad!! Ts är i v. 13, varför skulle det inte gå bra?! Varför se ett liv till som något negativt? Folk får tvillingar hela tiden och klarar det utan problem. Ts har en msn också, barnen har en pappa. Nej för helvete, lyssna inte på olyckskorparna ts, klart ni fixar detta! Ni ska bli päron, dubbelt upp! :)
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 22:19:16 följande:
    Nej livs levande kvinna / tjej. Medellängden för svenska kvinnor är 1,70 men visst finns det svenskar som har samma längd som jag. Frisören sa idag då jag tonar gråa hårstrån att jag skulle köpa toning att köpa ljusbrunt för att det skulle se mest naturligt ut. Jag har lika ljus hy som svenskar och det finns svenskar som har samma hårfärg som jag. Hade man inte sett ögonen så hade man kunnat tro att jag var svensk på riktigt.
    Nej, medellängden för svenska kvinnor är ca 167 cm:
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/svenskarna-langre-och-tyngre
  • Anonym
    Anonym (SYSKON!) skrev 2012-07-11 23:36:37 följande:

    Det är klart att styvsyskon kan vara riktiga syskon! Det är mina SYSKON! Oavsett DNA! DU har ingen rätt att säga att någon annans syskon inte är riktiga! Skäms på dig, du trångsynta människa!

    Nej, men min pappas biologiska barn kan aldrig bli MINA halvsyskon. Läs vad som står innan du svarar.
  • Anonym
    Mara skrev 2012-07-12 00:04:35 följande:
    Jag menar:
    Att adoptera är inte detsamma som att få biologiska barn.

    Tänk dig följande:
    En man och en kvinna omkommer i en trafikolycka på väg från BB. Mot alla odds överlever bebisen. Det finns ingen föräldrarnas närhet som kan ta hand om barnet. Barnet placeras på barnhem. Där finns många små barn och personal som kommer och går. Det finns ingen person som barnet har möjlighet att knyta an till. Inte heller får ditt barn all den närhet som hen behöver. Efter en tid blir barnet placerat i fosterfamilj. Barnet börjar knyta an till fosterföräldrarna. Så blir fostermamman svårt sjuk och fosterföräldrarna bestämmer sig för att de inte klarar av att behålla ditt barn. Barnet tvingas separera från de trygga fosterföräldrarna och hamnar återigen på barnhem. När barnet är 1 år får barnet nya föräldrar som adopterar barnet. Barnet hamnar i en miljö som är långt ifrån vad barnet är van vid med människor som ser ut, luktar och pratar väldigt annorlunda. Efter alla separtioner och brist på anknytning och närhet, är barnet långt ifrån tryggt i den nya miljön från början. Barnet har därför mycket att ta igen och föräldrarna måste arbeta mycket för att få barnet att känna sig trygg och få en fungerande anknytning.

    Tycker du fortfarande att bilogiska tvillingar är detsamma som att få ett biologiskt barn tätt efter ett adopterat barn? Och jag kan lova dig att många adopterade har värre ryggsäckar än i den här påhittade historien.  
    TYcker du inte det är bäst om de kan hitta adoptivföräldrar i hemlandet till barnet?

    Så slipper barnet uppleva att "det ser annorlunda ut" och "inte smälter in" (som jag). Som jag skrev tror jag det är lättare för ett barn att anpassa sig som kommer från ett land där folk ser ut som svenskar, de skandinaviska länderna tillexepel. Då är det också lättare för barnet att söka sina rötter i framtiden utan att behöva åka runt halva jorden.

    Det är inte okomplicerat med adoptioner från helt främmande länder, annan kultur, språk, klimat men framförallt utseende som skiljer sig från svenskar. 
  • Anonym
    melani skrev 2012-07-12 00:42:50 följande:
    Jag själv hade ställt in adoptionen pga:
    1) adoptivbarnet behöver nog mycket tid för att knyta an
    2) ni fick ju adoptionen beviljad för att ni INTE kunde få barn vilket ni nu har lyckats med
    3) att ens att någon tänker tanken på att döda sitt ofödda barn för ett adoptivbarn ger mig äckelmagkänslor
    4) framtida dispyter mellan barnen när tankarna går???

    Just det Äpple.
  • Anonym
    melani skrev 2012-07-12 00:48:05 följande:
    lol att ni ens nämner att avbryta graviditeten. känns ju verkligen som ett alternativ när de försökt få barn i flera år!

    Precis det låter ju som ett bra förslag när de försökt få barn i många år! Väldigt realistiskt och genomtänkt va?
  • Anonym
    Tealhawk skrev 2012-07-12 01:00:21 följande:
    Orkar inte läsa tråden. Det är puckat att skaffa biologiskt barn så tidigt efter adoption. Ni kommer sabba anknytningen till den thailändska flickan TOTALT. Bara 5 månader med sin nya familj och sedan bli bortprioriterad för ett småsyskon... Fattar ni inte hur det låter själv? Men men, kom gärna igen om 25 år och berätta hur ni inte kan förstå varför det gick så snett med ert adoptivbarn. Finns en hel del trådar här på FL om adoptivbarn (vuxna) som kan vittna om vad som händer när man ger sig in i er situation.

    Är du medveten om att det finns föräldrar som får biologiska syskon med den åldersskillnaden? Adoptivbarnet var ju 18 månader. Det är rätt så stor åldersskillnad mot många biologiska syskon. Ett barn i den åldern går inte sällan på dagis. Vad är det som är så komplicerat för dig?
  • Anonym
    Tealhawk skrev 2012-07-12 01:03:53 följande:
    Ja just det, glömde skriva att ni inte ens förtjänar adoptivflickan eftersom ni totalt saknar respekt för henne så låt henne komma till en familj som faktiskt förstår anknytningsprocesser.

    Kanske är du som totalt saknar respekt för andra här i tråden.
Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!