• Iam

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    Anonym (samma här) skrev 2012-07-13 20:14:35 följande:
    Hej TS. En liknande sak hände mig med min nuvarande pojkvän. Vi har alltid haft ganska hårdhänt sex, och jag har också fantiserat om att bli våldtagen, vilket för övrigt är en av dom vanligaste sexfantasierna, inget fel i det. Men en gång gick det överstyr och han våldtog mig faktiskt, det kändes fel på alla sätt och jag blev rädd och äcklad och visste inte vad fan som hände. Han reagerade inte heller på att jag bad honom avbryta. När han var "färdig" satte jag mig upp och sa att han just hade våldtagit mig. Han förstod inte till en början att jag kunde uppfatta det så, men jag berättade vad jag kände och det gick upp för honom att jag faktiskt hade rätt. Jag hade märken på kroppen och han såg att jag var väldigt rädd och skärrad. Jag sa att jag hade all rätt att anmäla honom om jag ville och han höll med efter ett tag. I slutändan anmälde jag honom inte, men jag hörde av mig till en kvinnojour för att få prata av mig, att få höra att jag inte hade gjort något fel eller på något sätt var skyldig till detta, även om det tidigare hade ingått i mina fantasier. I början skämdes jag för att jag hade blivit våldtagen, av min pojkvän!, och jag undrade vad det var för fel på mig som valde att stanna hos honom. Jag vågade inte berätta det för någon av mina kompisar, eftersom dom skulle tycka att jag självklart borde anmäla honom, och jag ville inte att någon skulle tro massa saker om mig. Nu har vi det bra i vårat förhållande, jag älskar honom väldigt mycket, men om han inte hade fattat att han hade gjort fel hade jag både anmält och lämnat. Det är din kropp och dina känslor. Det du känner inför den här situationen är det som räknas, även om han har "misstagit" sig. Tyvärr är det väldigt svårt att få någon fälld för våldtäkt där ord står mot ord, men om du känner att du vill anmäla så ska du absolut göra det! Du måste utgå från dig själv i första hand, du har varit utsatt för ett brott av någon du säkert trodde du kunde känna dig trygg med. Flera tusen kvinnor varje år anmäler att dom har blivit misshandlade eller våldtagna av män som dom är eller har varit i ett förhållande med, så du är verkligen inte ensam. Jag hoppas du kan berätta för honom vad du känner, att du funderar på att anmäla, och det kan vara bra att höra av sig till någon kvinnojour på nätet (där kan du vara anonym och få ett mail tillbaka inom några dagar.) Du verkar väldigt stark och jag får känslan av att du respekterar dig själv och din kropp, det tycker jag är bra. Ta hand om dig!
    Mycket bra råd, från någon som dessutom varit i samma sits! 

    Och till alla er som skriver elaka kommentarer till TS, om att det är synd om killen och att TS är sjuk. Låt oss hoppas att ni aldrig blir utsatta för våld och sen blir bemötta på det sätt ni nu bemöter TS. 
    Jag hoppas ta mig fan att ni skäms! 
  • Iam
    Froststar skrev 2012-07-13 21:44:48 följande:
    Finns inget mer att säga, kanske då att TS får också prata med någon terapeut eller liknande för att slippa må så dåligt. Sedan, TS, du kanske ska tänka igenom vad och hur du berättar för människor för att slippa förstöra både ditt och andras liv.
    Så om du blir våldtagen så antar jag att det är ok att berätta för dig att du kanske ska fundera på hur du för dig, hur du klär dig och vad du säger..... så du slipper förstöra andras liv genom att låta dom våldta dig...? 
    Ännu en som behöver skämmas över sitt sätt.  
  • Iam
    Froststar skrev 2012-07-13 22:00:46 följande:
    Har du svårt på att skilja på saker och ting i vanliga fall eller är det bara idag som du har otur?
    Jag skulle vilja ställa samma fråga till dig. 
  • Iam
    Froststar skrev 2012-07-13 21:44:48 följande:
    Finns inget mer att säga, kanske då att TS får också prata med någon terapeut eller liknande för att slippa må så dåligt. Sedan, TS, du kanske ska tänka igenom vad och hur du berättar för människor för att slippa förstöra både ditt och andras liv.
    Ovan är citerat dig, där du klart uttrycker att TS förstör sin pojkväns liv. 
    Eller, om man så vill, våldtäktsmannens liv.
    Om hon berättar vad hon känner och vad hon upplever har hänt.
    Dvs du förringar en tjej som blivit våldtagen och hävdar förmildrande omständigheter pga vad hon tidigare sagt om fantasier. 
    Froststar skrev 2012-07-13 22:08:43 följande:
    Det handlar inte om främlingar på gatan här samt klädsel, utmanande beteende eller liknande. Det är inte det vi diskuterar, det är inte det TS handlar om, så du är nog i fel tråd om du vill diskutera gatuvåldtäkter, våldtäkt på krogen, rohypnol i drinkar eller annat liknande. Så ja, jag förmodade att du bara hade otur när du tänkte men det verkar inte som att du överhuvudtaget gjordet det. Tänkte, alltså.
    Så nej... Det är nog inte jag som inte tänker. 
    Jag anklagar inte en våldtagen kvinna för att förstöra våltäktsmannens liv. 
    Du kanske ska tänka lite på hur du uttrycker dig, för en våldtäkt är en våldtäkt oavsett vem som gör det, eller varför. 
    Och ja att jämföra våldtäkt med våldtäkt är att hålla sig till diskussionen. 
    Du förringar en våldtäkt och då frågar jag dig om det vore ok att förringa dig om du blev våldtagen? 

    Så.. tänk själv. 

     
  • Iam
    Anonym (Fy fan) skrev 2012-07-13 22:09:57 följande:
    Förvånas otroligt över att folk verkar så likgiltiga eller rent av partiska.

    Själv mår jag dåligt i hela kroppen när jag läser TS - jag känner verkligen med dig. Fy fan. 
    Att ens partner inte kollar av läget när man skriker, gråter och får panik eller faktiskt HEJDAR sig för att man inte vill göra illa den man älskar - det är så jävla illa. Och att utsättas för ett sånt övergrepp av någon man älskar och litar på - jag vill inte ens föreställa mig. Hade varit helt jävla förstörd om det vore jag.
    Håller med!
  • Iam

    Jag kan inte förstå hur denna diskussion fortfarande kan kretsa kring huruvida det var en våldtäkt eller inte. 
    Här kan ni läsa om vad ordet VÅLDTÄKT innebär:
    http://www.vardguiden.se/Tema/Sex-och-samlevnad/Vald-och-overgrepp/Valdtakt/
    Likaså här:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5ldt%C3%A4kt

    Det vi kan enas om är att en sexuell handling mellan två parter där ena parten inte är med på noterna är alltså att det är en våldtäkt. Oftast sammankopplat med våld eller hot: 

    Då citerar vi ur TS:
    " I natt vaknade jag av att han höll fast mig och tvingade sig på mig. Jag skrek och försökte ta mig loss medan han pressade sig in.."

    Tvång är inblandat, våld är inblandat och ordet nej i samband med motstånd är definitivt inblandat.

    Kontenta?
    VÅLDTÄKT!

    Sen spelar det ingen som helst roll vad TS sagt innan, vare sig igår, förra månaden eller förra året.
    Säger hon nej nu är det nej som gäller! 
    Ni som har så svårt att ta till er detta, som hävdar att det är TS själv som uppmanat killen att göra detta.. 

    Låt oss säga att ni sitter på en uteservering och pratar med tjejkompisarna, ni snackar sex. 
    Du säger som det är, du älskar att ha sex med män. 
    Med er logik innebär det att varenda man som hört er säga detta därmed har rätt att ha sex med är. Ni har ju faktiskt sagt att ni vill ha sex med män. 
    Inser ni inte hur skruvat ni resonerar? 
    Inser ni inte att det är ert resonemang som gör att TS just nu lider för att hon inte vet om hon kan anmäla en våldsam handling gentemot henne?
    Inser ni inte att det är ert resonemang som gör att män tar sig friheter att våldta kvinnor?
    Inser ni inte att ni är delaktiga till att kvinnor som blir våldtagna känner skuld istället för ilska..? 

    Hur vridet ska det bli? Hur utsatta ska ni själva bli innan ni kan stötta en våldtagen kvinna? 
     

  • Iam
    Millicent skrev 2012-07-15 18:14:11 följande:
    Jag måste damma av det här inlägget, det är kort och koncist. 

    Nu ska jag gå och gråta över att det finns så många idioter i världen och jag menar förstås inte TS och inte heller de som förstår att det som skett är en regelrätt våldtäkt och inte rape play.  
    Håller med. Både i det jag citerar och det som citeras i det jag citerar. 

    Det är skrämmande att så många verkar tycka det är ok att våldta så länge det finns "förmildrande omständigheter"
    Som jag skrev i ett tidigare inlägg; Det är inte konstigt att våldtagna kvinnor känner skuld, när det finns så många idioter som hävdar att dom får skylla sig själva.  
  • Iam
    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 18:19:24 följande:
    Dom flesta i den här tråden har uttryckt att det är en våldtäkt. Tror inte ngn har sagt att det ur TS synvinkel var ett rapeplay. Den enda som trott det var ett rapeplay är TS man.
    Det handlar inte om ifall detta är en våldtäkt eller inte för det är vi nog överens om att det är. Det handlar om hur TS skall gå vidare med händelsen. Skall hon anmäla, skall hon göra slut eller kan det röra sig om ett missförstånd som kan redas ut? Idiot är snarare den som inte förstår att det finns stora nyanser från grått till mörkaste svart  även när det gäller en våldtäkt.  
    Menar du på allvar att det finns nyanser i våldtäkter?
    Lägger du in nyanser är det inte längre en våldtäkt.
    Och vad TS man tycker om det hela har vad jag vet inte framkommit.  
  • Iam
    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 18:41:23 följande:
    Det handlar inte om att tycka att det är okey att våldta. Det är aldrig okey. Det handlar om att i vissa fall kan det finnas omständigheter som gör att våldtäkten går att reda ut och att det inte behöver gå så långt som till anmälan eller separation. 
    Vad jag förundras över är att TS inte vid det här laget har pratat ut med sin man och kommit fram till en lösning. Bara den vetskapen gör att jag börjar tänka i banor som att det kanske finns annat i relationen som inte funkar optimalt. Tänker då på kommunikationssvårigheter som så många förhållanden lider av. Hade min man våldtagit mig så hade vi suttit i flera dagar och pratat ut. Jag hade inte suttit på FL och nystat i problemet med okända.  
    Med tanke på att han hittade henne gråtandes på toaletten borde han fattat att något inte stått rätt till. Och då borde han inte gått till jobb öht. 
    Å andra sidan borde han kanske fattat läget redan när TS började gråta när han trängde sig på henne. 
  • Iam
    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 18:48:21 följande:
    Men - utan att skuldbelägga TS - tänk om det nu faktiskt var så att hon var otydlig och mannen missuppfattade. Du verkar tro att TS man är ett monster  hur vi än vänder och vrider på situationen. Kanske deras relation öht präglas av brist på kommunikation och lyhördhet. Vad vet vi - ingenting!
    Som jag skrev ovan. Om han nu missuppfattade när hon skrek nej, grät och försökte putta bort honom. Om han nu missuppfattade hennes kruttorra respons för att vara ett tecken på kåthet.. Då borde han i alla fall reagerat när han hittade henne gråtandes på toaletten på morgonen... 
    Och han borde då gjort allt i sin makt för att reparera den skada han gjort... och det gör man inte genom att gå till jobbet och låta TS fortsätta gråta i sin ensamhet.  
Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?