• Barbamamah

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    Rent moraliskt har man inte rätt att kränka någons sexuella gränser. Sex ska vara frivilligt för båda parter. Det är bådas ansvar att bevaka och hävda sina egna gränser och att känna av och respektera den andres. Dock har man ett större ansvar att respektera andras gränser än att hålla på sina egna eftersom det har mycket allvarligare konsekvenser och kan orsaka stor skada. Förövaren är ALLTID mer skyldig än offret. Man kan aldrig efteråt urskulda sig med att man inte förstod. Om man har svårigheter att tolka av andras gränser eller själva situationen bör man avstå från sex för att inte råka skada någon annan. Och i det här fallet sa ts både nej och försökte putta bort sambon. Det är inte särskilt svårtolkat. Vad skulle ts ha gjort annars för att visa att hon inte ville??? Han tog inte sitt ansvar och är nuförtiden en våldtäktsman. Ts, ledsen att du råkat ut för det. Sök stöd av andra och gör det som känns bäst för dig.

  • Barbamamah
    Aaliyah skrev 2012-07-13 18:37:48 följande:
    Ja, det skulle kunna bedömas som våldtäkt men det blir svårt att uppfylla det subjektiva rekvisitet dvs. att han förstod att du inte ville.

    Men hur kan man misstolka ett nej, gråt och knuffar??? Vad skulle hon gjort istället?? Stått på huvudet, iklädd i rosa tajts och viftat en banderoll med texten "Jag är en kallrökt skinka!" med den vänstra foten?? Seriöst, det finns ju inte så många andra sätt att säga nej på om man inte tidigare gemensamt kommit överens om att någonting (vilket ts och sambon inte gjort). Har en kvinna med våldtäktsfantasier inte längre rätten till sin egen kropp??
  • Barbamamah
    Anonym skrev 2012-07-13 21:53:12 följande:
    Varför anmäla? Det hade varit en annan sak om det kommit som en blixt från klar himmel. Om det inte hänt före eller efter denna gång så anser jag att det är en indikation på att det faktiskt är ett missförstånd som det rör sig om.

    Ska man acceptera vilka "missförstånd" som helst? Pojkvännen mördar svärmor av "misstag"? Pojkvännen kör rattfull av "misstag"??
  • Barbamamah

    Om man tar ifrån en människa rätten att säga nej till sex så är man riktigt illa ute. Hur ska man kunna kommunicera att man inte vill ha sex om ett nej under vissa omständigheter får tolkas som ett ja?? Helt absurt.

  • Barbamamah
    Aaliyah skrev 2012-07-14 00:46:27 följande:
    Enanonymus: åklagaren måste i rätten kunna visa bortom rimligt tvivel att det finns uppsåt hos den misstänkte.  I detta ingår enkelt uttryckt att bevisa att sambon fattade att ts inte ville. Det är nog svårt vad det gäller våldtäkter i nära relationer, och det här blir nog ännu svårare eftersom det är ganska enkelt för den åtalade att påstå att 1) han inte hört att ts har sagt att det bara var en fantasi och 2) att han uppfattade att ts protester inte var en del av "leken". Jag tror på ts och jag tycker verkligen hon ska anmäla men man ska inte ha jättestora förhoppningar om att anmälan kommer att leda någonstans. Men det betyder inte på något sätt att det är ok att bete sig som sambon har gjort.

    Får man bete sig hur som helst så länge man inte har uppsåt??
  • Barbamamah
    ftp skrev 2012-07-14 10:29:43 följande:
    Det hade givetvis varit det ultimata, då hade inga missförstånd skett.   

    En våldtäkt är inget "missförstånd".
  • Barbamamah
    ftp skrev 2012-07-14 11:16:40 följande:
    Det är det absolut, skrev det i inlägget du citerar.   Enligt lagen är det så, men man behöver inte vara partisk här och behålla lite perspektiv. Givetvis synd om ts att hon upplevde det så men det var trots allt hon som lämnade dörren på glänt.

    Vaddå lämnade dörren på glänt för en våldtäkt?? Ursäkta men yrar du?? Hon delade sina sexuella fantasier med sin partner. Hon uttryckte inte någon önskan om att faktiskt bli våldtagen på riktigt av någon, inte ens av sambon.
  • Barbamamah
    ftp skrev 2012-07-15 15:09:23 följande:
    Har _du_ aldrig varit i ett normalt förhållande? Ställa upp för sin partner och vilja uppfylla dennas innersta fantasier och med det ha en lycklig partner är mycket normalt, om man nu älskar sin partner och inte bara bor under samma tak av nödvändighet.    

    Om du skulle vara på en fest och en av kvinnorna där berättade att hon har sexuella fantasier om att bli våldtagen skulle du då tycka att det vore ok om någon på festen tog sig friheten att överfalla henne i något mörkt skogsparti på väg hem från festen och våldta henne??
Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?