• Moonis

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    Anonym skrev 2012-07-15 16:55:00 följande:
    Jag tycker att din sambo gjorde fel och gick över gränsen. Men samtidigt så är det inte helt konstigt att det blev som det blev, ett missförstånd. Han tänkte nog aldrig så långt att han gjorde illa dig, han ville att du skulle uppleva din fantasi. Enligt mig så tycker väl jag att en fantasi är till att förverkliga, han kanske tänkte likadant. 
    Så nej, jag tycker absolut inte att du ska anmäla. Jag tycker du ska prata igenom det här ordentligt med din sambo. 
    Lite så ser jag det också. Absolut inte okej men ett solklart missförstånd som behöver redas ut.

    Viktiga är att prata med varandra nu ts så det inte blir liknande missförstånd framöver. 
  • Moonis
    Truth skrev 2012-07-16 09:26:09 följande:
    Det är frustrerande när normalt funtade människor inte klarar av att förstå de enklaste saker. Det är helt jävla oväsentligt om han har en diagnos "eller något annat".

     


    Om han har "något annat eller en diagnos" så är han uppenbart livsfarlig eftersom han då skulle våldta folk som säger att de inte vill bli våldtagna (vilket man verkligen inte ska behöva göra!)


     


    Det är inte du, jag eller TS som ska fixa hans störda skalle, det sköter samhället om. Därför är det vettigt att polisanmäla det aset.


    Jag tycker det är frustrerande när folk försöker köra med härskarteknik och dumförklara människor till höger och vänster.

    Nej, det är inte oväsentligt eftersom man vid vissa diagnoser har svårt med dom sociala koderna. Men självklart behöver man inte ropa diagnos så fort någon gör en dum sak mot någon annan.
  • Moonis
    Truth skrev 2012-07-16 09:32:27 följande:
    Gå till polisen! Om du vill kan det vara en bra idé att kontakta en kvinnojour som kan stödja dig i din anmälan. han har ingen som helst jävla rätt att våldta dig och försöka skjuta över ansvaret på dig. Han är ett svin.
    Man får ju faktiskt se till hela situationen och i hans huvud gjorde han vad han trodde att hon ville. Att det blev en stor miss i kommunikationen är uppenbart och väldigt olyckligt.
  • Moonis
    Anonym (ts) skrev 2012-07-16 09:48:28 följande:
    Han har ingen jäkla diagnos, så ni kan släppa det nu.. Jag är inte intresserad av några teorier om han vet vad han gjorde eller inte. Jag vet ännu inte vad jag ska göra, anmäla eller inte, men jag vill inte träffa honom igen..
    Du behöver inte fräsa av på mig för det är inte jag som diskuterat diagnos på dom senaste sidorna.
  • Moonis
    Kattdamen skrev 2012-07-16 09:50:22 följande:
    Lyssna inte på de som anser att det är ditt fel.
    Var har jag skrivit att det är hennes fel? Jag skrev att det blev stor miss i kommunikationen mellan dom, ett konstaterande helt enkelt.
  • Moonis
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2012-07-16 09:51:07 följande:
    Prova att applicera denna mening på en överfallsvåldtäkt så kanske du ser bristen i just det resonemanget.
    Som sagt, man får se till hela situationen. Tror ju knappast att en kvinna pratat med sin förövare på gatan om en fantasi att bli våldtagen innan hon blir våldtagen.

    Om man ska se till vad ts skrivit så trodde han nog att hon skulle bli glad att hon fick igenom sin fantasi. Annars hade han inte blivit förvånad över hennes annorlunda reaktion så från hans sida va det nog inte alls meningen att såra eller göra illa.

    Att det blev galet fattar nog han också vid detta laget och är han normalt funtad så lär han ångra sig också att det blev så fel. 
  • Moonis
    Kattdamen skrev 2012-07-16 09:53:39 följande:
    Du inser inte själv att du skriver att det är hennes fel?

    Ts pojkvän våldtog henne.
    Nej, jag skriver inte att det va hennes fel utan en stor miss i kommunikationen av båda. Man måste ju faktiskt kunna se hur det kunde bli som det blev.
  • Moonis
    Anonym (ts) skrev 2012-07-16 10:00:12 följande:
    Jag sa åt honom att det är en fantasi och inget annat! Han har många fantasier som är just fantasier, så han vet mycket väl vad jag sa! Han är en jävla idiot och jag hatar honom mer och mer ju mer jag tänker på det..
    Fast dom flesta brukar ju vilja leva ut sin fantasi så det är ju inte fel i sig att han trodde du ville det. Att det sen blev helt galet är jätte tråkigt och ingen rolig upplevelse.

    Sen måste jag fråga dig, hur har han varit mot dig annars i ert förhållande? Har han gjort dumma saker som detta innan eller är han väldigt mån och omtänksam mot dig i övrigt?
    Jag menar, vi som sitter här känner ju inte denna killen alls. Du gör ju det och måste avgöra om detta ska anmälas eller inte oavsett vad jag eller andra i tråden tycker. 
  • Moonis
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2012-07-16 10:03:52 följande:
    Varför skulle han tro att hon blev glad när hon uttryckligen sagt att hon inte vill uppleva det? En normalbegåvad människa förstår att det som inte är tillåtet är förbjudet och TS hade inte gett sin tillåtelse till det han gjorde, på något sätt alls. Att använda "men du hade ju en fantasi om det" är inget annat än mycket svagt försvar.

    Dessutom så spelar det ingen roll om en kvinna på gatan pratat med sin förövare i ditt resonemang, om det viktiga är vad han tror och tycker så försvarar det mannen i alla lägen. "Men hon hade ju kort kjol och jag trodde att hon ville det här!". Känns det igen?
    Fast det hade hon ju inte sagt, bara att det va en fantasi och det kan ju tolkas på många sätt. Att börja jämföra med en förövare ute på gatan är bara löjligt för här handlade det ju, utifrån ts förklaring om en kommunikationsmiss. Väldigt stor sådan med tragiska följder.

    När det kommer till våldtäkter i övrigt så handlar det om makt och det va därför jag frågade ts om hur han är i övrigt. 
  • Moonis
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2012-07-16 10:33:54 följande:
    Nej, TS sa inte bara att "det var en fantasi" utan att det "bara var en fantasi". Oerhört stor skillnad mellan de båda. Bara implicerar tydligt att det inte är något som vill upplevas.
    Jämförelsen har inget med TS situation att göra utan handlar om ditt resonemang. Det kan lika gärna användas vid andra våldtäkter och är precis lika dåligt där.
    Han har ju i alla fall fått en helt annan uppfattning och frågan är om ts inte va tillräckligt tydlig eller om han inte tolkade tillräckligt bra. Troligen båda delarna men det är svårt när man bara har ens version av det hela.

    I alla fall måste man se till hela situationen för att bedöma och bilda sig en uppfattning. Man kan inte bara idiotförklara helt när det finns olika omständigheter runt. Det är ju just det som finns även här.

    Ja, vissa män är svin och gör saker med avsikt att skada och förminska och det tror jag alla vet och håller med om. Men tror jag att detta gäller även denna mannen, kanske inte utifrån omständigheterna.
    Men det är bara ts som vet hur han är och fungerar i vanliga fall. 
Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?