Inlägg från: pralin |Visa alla inlägg
  • pralin

    Hur mycket kostar era marsvin per månad?

    elinaehn skrev 2012-07-31 10:03:43 följande:
    Så gör jag, absolut inte Ica. Har sökt var de säljer billigt. Och absolut tidningar. Fler tips? Det luktar starkt från buren, börjar efter två dagar och då rensar jag varje dag bort kissat hö osv
    Tänk på att marsvin gärna läser tidningen när den är konfetti i magen, och trycksvärtan är i längden inte nyttig för dom. Var noga med att plocka ut häftstiften så att dom inte kliver på dom. Jag tyckte dessutom att kisslukten reducerades kraftigt när jag slutade med tidningar som underlag, och det blev lättare att hålla buren torr och fräsch utan att göra en helstädning.
    Hade dock en krabat som gärna låg som en konung mitt i höet och kissade, så tips är att skaffa någon typ av höboll/höhållare för nerkissat hö luktar illa och då marsvin alltid ska ha hö tillgängligt blir det mycket svinn om du har höet på golvet och en vältrande kisskung i det.

    Som underlag testade jag runt lite mellan spån, träpellets och barkmull. Med barkmull fick jag två krigsmålade ligister, så trots att jag upplevde det som bra luktmässigt och bekvämt för dom så gav jag upp. Det fick istället bli träpellets i botten och ett lager sågspån över. Ligisterna och deras slav var nöjda och buren höll sig tämligen luktfri.
Svar på tråden Hur mycket kostar era marsvin per månad?