Inlägg från: Dang it |Visa alla inlägg
  • Dang it

    Hur mycket kostar era marsvin per månad?

    Vi har fyra marsvin just nu (två vuxna och två ungar), i två olika burar. Vi byter ofta strö i burarna, och har löst det så att vi köper en ströbal på CityGross för 77 kr och har nere i källaren. Vi har bytt strö nu i två omgångar, dvs fyra fulla burar med strö och balen är tömd kanske till 1/5, och då använder vi mycket strö och har stora burar. Hö köper vi i 110L säckar för 110 kr på djuraffären, det går åt en sådan per månad nu ungefär. Men ströbalen kommer ju dryga ut vår strökostnad enormt.

    Sedan får de c-vitamindroppar i vattnet, det går åt en flaska på tre-fyra veckor ca.

    Mat köper vi allfoder på Citygross, 5 kg för 109 kr. En sådan säck räcker ca 1,5 månad.

    Morötter, broccoli, gurka och sallad får de lite då och då, vi köper lösvikt av allt, går väl på en 30 kr i månaden kanske.

    Så i snitt kostar våra marsvin 327 kr i månaden. Och när ungarna flyttar så kommer strökostnaden gå ner ännu mer, då vi bara kommer ha en bur i drift, samt mat och alla andra kostnader egentligen.

    Just det! Våra vuxna marsvin är försäkrade också. Varsin försäkrning för 350kr/året. Det kan ju räknas med. Det blir ju ca 60 kr i månaden i försäkring. Så allt som allt 387 kr. Rätt ok för fyra marsvin.

  • Dang it
    elinaehn skrev 2012-09-10 16:16:03 följande:
    Hur får ni loss spånet ur balarna? Provade en gång men fick kämpa järnet o sen städa hela rummet från spånsprätt?
    Vi tar en morakniv och liksom bänder ut stora bitar som vi stoppar i en IKEA-kasse. Lite spån på golvet går ju inte att undvika:)
Svar på tråden Hur mycket kostar era marsvin per månad?