• amandas74

    Hur förhåller man sig till människor med annat synsätt/bristande kunskap?

    Vi gör alla olika med våra barn. Ingen ide att gå in i diskussioner tänker jag. Bättre att säga att detta passar mig. Du får känna efter vad du vill ge dina barn och köra på det. det finns ingen universal sanning utan din egen. Vi kan inte styra vad andra gör. Däremot kan vi inspirera och låta inspireras,

  • amandas74

    Fast TS, bara för att andra inte gör likadant som dig betyder det ju inte att de inte reflekterat över det?

    Min svägerska exempelvis har läst tonvis med böcker, älskar Jesper Juul och kör "den typen" (ursäkta generliseringen) av föräldraskap rätt av, till 110%.

    Jag och min man gillar inte Jesper Juul och har ett helt annat förhållningssätt till uppfostran än svägerskan, men vi har inte tänkt igenom vårt agerande mindre för det.

    Hon har flera gånger kommit med små pikar utifrån det hon läst och det är så jävla irriterande. Jag har också läst Juul, gillar honom inte och punkt.
    Så svaret på din fråga är två:
    1. Förutsätt inte att andras förhållningssätt till sina barn beror på kunskapsbrist.
    2. Hur du förhåller dig? Du gör ingenting alls utan låter var och en sköta sitt. Frågar de efter din åsikt är det naturligtvis en helt annan sak.

    Men det handlar ju mer om respekt för andras åsikter än vad man har för åsikt i sig. Jag tycker det är lätt att ha en förväntning på de som kör den softa stilen skall vara mer accepterande. Men det verkar ju inte så :))

Svar på tråden Hur förhåller man sig till människor med annat synsätt/bristande kunskap?