• Nyfiken2012

    Hur förhåller man sig till människor med annat synsätt/bristande kunskap?

    Jag fattar inte hur folk som anv typ 5 min metoden tänker. Är det typ, nu ska vi verkligen visa ungen att natten och sova är hemskt/otäckt/ensamt osv. Helt vansinnigt! Finns så mkt annat man kan göra. Ja alla har grundläggande fysiska behov men tycker fokus ibland blir väl mkt åt detta gällanse bebisar, som att de vore robotar. Man kollar blöja osv o är barnet ledsen då, nej då kan det ju inte va nåt fel. Seriöst, närhet brukar vara det barnet söker.

  • Nyfiken2012
    Flickan och kråkan skrev 2012-09-29 13:58:42 följande:
    Vad som är rätt och fel handlar i grund och botten om värderingar, dvs ingen absoluta, vetenskapliga sanningar (om ens sådana finns . Vi kan inte säga att varje enskilt barn får fysiska eller psykiska men av att exempelvis utsättas för en CIO-metod som spädbarn, lika lite som kan säga att varje enskilt barn får psykiska eller fysiska men av att agas. Det är helt enkelt inte möjligt. För mig handlar det i grund och botten väldigt lite om huruvida barnet får påvisbara fysiska eller psykiska men av CIO-metoder eller aga. För mig handlar det om att det är kränkande och ovärdigt. Jag tycker att det är pinsamt att vi överhuvudtaget år 2012 ska behöva diskutera huruvida det är rätt eller fel att lämna ett totalt hjälplöst spädbarn övergivet i sin gråt, eller huruvida det är rätt eller fel att örfila eller knäppa sitt barn på fingrarna.  Och ja, jag håller med dig att det utan tvekan är en rätt korkad ingång att tala om för den andra parten att hon/han är okunnig och gör fel, men likt förbaskat anser jag att det utan tvekan är fel - det kan aldrig blir rätt att kränka en annan individs integritet eller att överge ett barn när det behöver den vuxnes närvaro som allra mest oavsett sammanhang.

    Huvudet på spiken, verkligen! Vi pratar om att man inte ska kränka, behandla illa osv men barn som är helt beroende av oss, de kan vi behandla hursomhelst. Konstigt att en del blir som de blir, neej..
Svar på tråden Hur förhåller man sig till människor med annat synsätt/bristande kunskap?