Inlägg från: Anonym (Monogam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Monogam)

    TJEJER!! Vet ni egentligen vad era killar håller på med!!!????

    c89 skrev 2012-08-04 01:00:05 följande:
    Jag vet inte om du är oförmögen att älska eller om du helt enkelt har en snedvriden syn, men när jag ÄLSKAR någon så är det omöjligt för mig att tända på någon annan, för min partner är den enda som finns i mina tankar.

    Blanda därför inte ihop öppna förhållanden med monogama, för man har helt olika syn och värderingar inom de olika parförhållande-typerna. 
    Håller ej med dig om att han är "oförmögen att älska" för att han har en annan syn på otrohet/trohet än vad många andra har. Dock tänker jag annars på samma sätt som du - jag har också vädligt svårt att VILJA, alltså ha lust, att ligga med någon annan när jag är i ett förhållande. Kan kanske vara för att det krävs betydligt mer än bara ett utseende t.ex. för att jag ens ska få lust att hoppa i säng med någon.  

    Tycker annars att otrohet/trohet är vad man kommit överens om att det är, tillsammans med sin partner. Tror väldigt många har diskussioner om vad som är acceptabelt/icke acceptabelt i sina förhållanden.  
  • Anonym (Monogam)
    SubjektetPerspektivet skrev 2012-08-04 01:26:47 följande:
    Först måste vi definiera vad älska är? Vad är kärlek?

    Är det sitt egna begär?  Vad man vill ha själv, för att man själv mår bra av det? Sitt egna behov av att vara den enda för någon? Att "äga" sexuell/emotionell rätt till någon?

    Är kärlek till ens barn att dom ska leva ett liv som du vill att dom ska leva, för att göra dig lycklig? Eller är det att önska dem att få leva det liv dom vill leva, för att skapa sin egna lycka?

    När jag inleder en relation med någon så är jag inte intresserad av att ha sex med andra, man är förälskad och inleder något nytt där allt man gör är att utforska den andre och det tillsammans. Men jag tänder fortfarande på porr och ser på porr även då.

    Men när denna lilla fas är över så tänder jag på andra, och går åren med endast 1 som sexuell partner så saknar jag snart allt mer, och tillslut står inte ut med att vara så sexuellt begränsad. Då jag tänder på så mycket...

    Och jag kräver inte av min partner att bara äta mat jag lagar, lika lite som att jag ska uppfylla dennes hela sociala behov, eller sexuella behov. Vad händer om jag gör det och efter några år, eller årtionden så känner ens sambo för att göra något där du inte kan uppfylla hennes längtan, fantasi eller behov?

    Vad händer om jag visar att jag älskar henne så mycket att det är hennes själ jag ser min unika relation till, det som ingen annan kan dela eller ta ifrån oss,och att jag vill att hon ska göra det hon känner för att uppfylla hennes liv med..... att vi kan prata och dela det verkliga vi känner/tänker och älskar sexet som det vi har, och sex med andra som det fysiska det är med andra...

     inte som i era relationer ljuger om allt för den person man "delar livet med" ,men ser varandras kroppar som heliga :)

    Hmm - jag tycker det låter väldigt mycket på dig som om alla är MENADE att vilja knulla flera olika människor, och att man ljuger för sig själv och sin partner genom att ha en monogam relation....
    Varför belysa någon form av relation som lögn/sämre för att den inte passar just dig ?  

    Vad tycker du om människor som aldrig har BEHOV av att ligga med fler än sina partners ? Tror du det är omöjligt för andra att trivas i sådana relationer ? 

    Frågar av ren nyfikenhet alltså, kritiserar varken dig eller din syn på relationer. Förklara gärna om jag missförstått hur du menar!      
Svar på tråden TJEJER!! Vet ni egentligen vad era killar håller på med!!!????