• en glad

    Är 5mm barnmisshandel?

    Bra inlägg!

    Håller med dig om att föräldrars behov av metoder, kontroll och barn som anpassar sig till de vuxna ibland verkar gå över styr.

    Att ignorera/avvisa kan, enligt mig, aldrig vara en bra uppfostringsmetod. Det lär barnet att deras signaler inte är värda att tas på allvar, att de inte är viktiga och får till följd att de senare kan få tillitsbrister.

  • en glad

    Pallas, en mig närstående körde med CIO för ca 35 år sedan. På morgonen visade det sig att barnet sovit i sina egna spyor. Än idag har hon dåligt samvete för hur hon kunde göra så tokigt med sin lilla bebis. Hon menade ju väl... ?
    Kan tillägga att det var hennes första barn. Kanske man lättast tror på gurusar och deras metoder då. Hon fick tre barn till sedan som hon inte utsatte för detta....

  • en glad

    Geggamoja - "jag har väldigt svårt att tro att någon förälder kör helt efter 5mm:s regelverk - om det är någon som gör det kan de ju tillkännage sig här och nu"

    De föräldrarna deltar inte i debatten här - tyvärr. Glöm inte att det finns föräldrar som bokstavligt talat uppfostrar ihjäl sina barn! Det är därför bvc har ett så otroligt ansvar när de råder föräldrar att använda något så barnfientligt som 5 mm!

    "Sen måste man ju tänka att om metoden fungerar, så är det ju bara för en eller några nätter som barnet skriker, (och då kanske några minuter uppåt till någon timme), sen sover ju barnet lugnt när man lägger det. Barnet skriker ju inte varje natt - alltid."
    Vet du det, vet du om folk verkligen lyssnar till sitt hjärta om barnet gråter kväll efter kväll? Jag tror nämligen inte att det finns någon metod som fungerar på alla barn! Varje förälder måste hitta sin egen variant i samspel med barnet.

    "Sen måste man ju också ta i beaktning att de flesta människor känner empati, och skulle aldrig lämna sitt barn i spyor eller med t.ex. bajsblöjor, eller låta barnet skrika hysteriskt i flera timmar - då fungerar uppenbart inte metoden och då vore det ju dumt av dem att fortsätta med metoden, eller har jag fel?"
    Jag påstår att det finns uppgivna och okunniga föräldrar som hellre tror på dem som utger sig för att vara auktoriteter. En hel del av dem har själva haft en risig barndom...

  • en glad
    Bollen2 skrev 2011-08-16 21:49:13 följande:
    På vårt BVC delar de ut broschyrer med denna metod. Antar att det inte är barnmisshandel eftersom det är förbjudet i Sverige och att de delar ut det på BVC, de som har massa utbildning i barn. Men visst jag tycker det är lite konstigt att de delar ut det.
    Den som är det minsta insatt i barns tidiga psykiska utveckling och anknytningspsykologi avstår från 5 mm även om det står i en broschyr från BVC. (Undrar fö hur de använder sina psykologer?)
Svar på tråden Är 5mm barnmisshandel?