• Pyff

    Är 5mm barnmisshandel?

    Lövets erfaranhet av 5mm är ju f ö ett par timmar vad jag förstått, varför inte lyssna på dem som faktiskt genomfört HELA 5mm - de är ju dem med den riktiga erfarenheten.
    Det som jag ser som fascinernade är att inte en enda annan person som provat 5mm än Lövet på FL har uttalat sig negativt om metoden. Inser ni inte då att alla andra fått bra resultat och att Lövets barn fick några men av det (vilket ju är tragiskt) KANSKE, bara kanske kan bero på något hos barnet eller föräldrarna, inte nödvändigtvis metoden!! Eftersom tydligen alla andra som enomfört metoden tycker att den är fantastisk så är ju knappast Lövet representativ alls!!!

  • Pyff

    Jillsan: Jag förutsätter ingenting, jag skrev att jag inte SETT en enda annan person som använt metoden uttala sig negativt - det tycker jag är rätt talande...................

  • Pyff

    LÖvet: Men menar du de föräldrar som testat att lägga barnet och efter 20 minuter gett upp??? För de har ju inte GENOMFÖRT metoden, eller hur???

  • Pyff

    Lövet: Som vanligt kommer du med så ologiska jämförelser att man häpnar!
    F ö är det väl bra att Foxy och bambolina skriver sina inlägg annars skulle ju denna tråd nästan dött ut till vad jag kan förmoda din förskräckelse.....................det verkar som folk tröttnat rätt bra på att diskutera detta ämne, tack och lov!

  • Pyff

    Lövet ; Om du nu ENBART vänder dig till de som kört 5mm exakt "by the book" så att säga, hur kommer det sig att de inte ber oss som kört lightvariant att lämna denna tråd eftersom du inte vänder dig till oss och vi då inte tillför DIN tråd något???? Det är ju bara bullshit att du tycker de som kört orginalvarianten är elaka mot sina barn, eller hur? Å andra sidan skulle denna tråd inte finnas om du väntade svar från dem som kört orginalet exakt eftersom de knappast finns....................

  • Pyff

    Tussens mamma: frågar du mig så säger jag kanske 1 på 10, frågar du Lövet så får du nog ett helt annat svar, för HON har koll må du tro

  • Pyff

    Det är fruktansvärt att se hur min son tagit skada av att 5mm:as!
    Ikväll när jag lade honom så låg han och lekte med sina nappar medan jag klappade honom på huvudet nån minut, och skrattade - ja, skrattade - och sedan vinkade han och sa "hejjå" och slängde mig en slängkyss........................när jag kikade in 5 minuter senare sussade han djupt.
    Ja, visst skär det i mitt mammahjärta att se detta beteende som uppenbarligen är en följd av att vi använt 5mm. För det är ju fullständigt uppenbart att Alexander är ett otryggt barn som är skrämt till tystnad och därför inte säger ett ljud vid läggning
    Nu ska jag gå och lägga mig i trygg förvissning om att min son sover gott i sin mysiga säng så att jag kan sova gott i min, utan att bli störd. G'natt!

  • Pyff

    Lövet: MIn son har aldrig varit illa behandad en dag i sitt liv!! Han är inget så kallat maskros-barn utan en glad, trygg liten skit som ALLTID varit glad och trygg.
    Du skriver :Pyff sätter likhetstecken mellan att barnet mår bra NU och att det beror på att 5mm användes DÅ. FEL FEL FEL, läs igen! Jag skriver att min son är trygg och harmonisk även om vi använt 5mm och att det uppenbarligen inte skadat honom alls. JAg säger inte att han är på det viset TACK VARE 5mm. Det är DU som tror att 5mm ändrar barns personlighet - inte jag! Jag ser det enbart som en kanon-metod för att lära sitt barn att sova gott på ett par kvällar, inte nån hokus-pokus kur som förändrar mitt barn!

  • Pyff

    Lövet: Bullshit! Menar du att du inte syftade på min son när du skrev ditt inlägg???? Varför vände du dig då till mig??? Stå för det!

  • Pyff

    Lövet:Jag tyder det som du syftar på mig eftersom du vänder dig till mig! Vad har maskrosbarn annars med denna tråd att göra liksom???? Men du greppar väl alla strån som finns för att vägra inse att 5mm inte är skadligt i de flesta fall. Om man väljer att genomföra 5mm på ett otryggt barn så kan det säkert ge fel resultat, det vet du ju av erfarenhet. Men om man känner sitt barn väl och vet att det är tryggt i sin tillvaro så är jag övertygad om att det inte ger några men!

  • Pyff

    ???? Men nu får du ju ta och läsa vad du skriver!!! Hur ska du ha det?? Eller menar du att det finns en särsklid benämning (utom i din värld) på de barn som blivit "utsatta" för 5mm, men ändå mår bra - eftersom det tydligen inte är maskrosbarn?

  • Pyff

    Lövet: Funderat på att bli politiker? För maken till svammel får man leta efter.............. du har skrivit jag vet inte hur många svar nu, men du kan fortfarande inte i klartext förklara dig utan dansar bara runt runt ämnet. Spotta ut det du vill säga istället.
    Fråga 1: Kan ett barn som 5mm:ats och är lyckligt kallas för maskrosbarn enligt dig?
    Fråga2 : Om du svarat nej på fråga 1, varför skrev du då inlägget om maskrosbarn som svar på mitt inlägg?
    Fråga 3: Om du svarat ja på fråga 1 så får jag ju dra slutsatsen att du menar att min son är maskrosbarn.

  • Pyff

    LÖvet: Svara på mina frågor - snälla! För du har fortfarande inte förklarat vad maskrosbarn har med min son att göra, eller 5mm heller för den delen. F ö Vet jag precis vad som menas med maskrosbarn, även innan jag läste Bambolinas inlägg. Men kan för mitt liv inte fatta hur du tänkte när du tog upp det i denna tråd, riktat mot min son!!

  • Pyff

    Lövet: Patetiska liknelser!!
    Ibm: Nu vet jag inte vad din IQ ligger på, men jag är rätt övertygad om att den inte lär vara högre än min.............................

  • Pyff

    Okej, nu pratar vi om kiss helt plötsligt.................hmmm är inte det OT. Konstigt att Lövet inte kommit in och brutit denna diskussion (nej just det hon deltog ju själv!) eftersom det brukar vara fallet när man går OT i denna tråd. Eller förresten................det gäller kanske bara när man glider lite OT angående FÖRDELARNA med 5mm????

  • Pyff

    Lövet: Måste du alltid ta till ytterligheter??? Jag tror vi ALLA är överens om:

    *Barn ska inte låsas in i förråd för att sova själva där hela natten!
    *Man ska inte slå sina barn!!

    Du måste ju vid det här laget fått in i din hjärna att de FLESTA av oss som genomfört 5mm gjort det på vårt eget sätt. Du kan väl ta och läsa igenom hela tråden så ser du detta........................alla vi som använt 5mm älskar våra barn minst lika mycket som du älskar din ungar och skulle aldrig göra något som skadar dem! Du har i dina inlägg kastat så mycket skit på oss som använt denna metod att det för mig är helt ofattbart hur du tänker??? Maken till dömande ton har jag sällan skådat!
    Jag antar att du helt tagit avstånd från alla de 100-tals (för så många låter det ju som) föräldrar du känner som genomfört 5mm, eftersom du så uppenbart saknar respekt för dem som gör andra val än du själv i sin föräldraroll....................

Svar på tråden Är 5mm barnmisshandel?