• Pyff

    Är 5mm barnmisshandel?

    LinaP: F ö skrev Lövet själv om incidenten i affären i ursprungstråden, så det var hon själv som tog upp det i denna disskussionen. Även om det var hennes make och inte hon själv som lämnade den stackars ungen själv i affären. Men enligt henne så är det ju MYCKET värre att lämna ett barn några minuter i sitt eget sovrum - en miljö där barnet känner sig hemma! *fattar ingenting*

  • Pyff

    mammatilldig: Som jag skrivit typ 100 gånger så har vi, precis som de allra flesta andra gjort en egen variant av 5mm. Vi gick in till Alexander varannan minut i början och stannade hos honom ca 2 minuter, vi tog dock inte upp honom. Skulle absolut avbrutit om han varit hysterisk eller kräkts eller bajsat eller så! Första kvällen somnade han efter 20 minuter, andra kvällen 10 minuter och tredje kvällen typ 3 sekunder!! Finns ingen i hela världen som kan få mig att tro att dessa totalt 30 minuter av gråt skulle skadat min son på något sätt! VAd gäller byta blöt blöja på natten; nej vi byter inte blöja på natten och har inte gjort så sedan Alexander var 2,5 månad, han sover med blöt blöja, det gör nog de flesta barn. Drömmer han mardrömmar eller vaknar på natten av annan anledning så hämtas han bums och sover resten av natten hos oss
    Jag tillhör en av de ihärdigaste förespråkarna för 5mm och som du ser så tar tom jag upp min älskade son när han är ledsen på natten så det kanske är dags att inse att vi 5mm inte är barnmisshandlare!

  • Pyff

    Lövet: Ja, jag har läst TS, men det är ju du själv som startat denna tråd som en fortsättningstråd eller hur?? Då är det ju inte så konstigt att jag tar upp sådant du själv pratar om i den första tråden!
    Sen måste du förklara för mig varför du envisas med att hävda att de flesta genomför 5mm enligt eckerberg till punkt och pricka med barn som kräks och sover i timmar - när det uppenbarligen inte alls är så! Jag vet ju att du är inne och tjuvläser vår pepptråd varje dag ochjag utmanar dig att faktiskt RÄKNA hur många som skrivit om sådana upplevelser. Du vet att jag tycker precis lika illa om sådant som du gör och att de flesta av oss som genomfört 5mm kör vår egen variant. Men det är ju inte bra nog för dig ändå, eller hur??? Jag fick ju skit av dig när jag berättade att vi hämtar Alexander varje gång han vaknar och är ledsen på nätterna så han får sova med oss - men då var det ju fel enligt dig och du jämförde mig då med en man som slog sina barn!!
    Ännu en grej jag reagerade på är att du skriver om att de barn som blivit "5mm-ade" inte sover bättre än andra barn, du har läst i pepptråden om att de sover tåligt vid sjukdom och när de får tänder osv............... JA, MEN FÖR SJUTTON, DET ÄR JU DET VI SÄGER!!! Ett barn som blivit "5mm-ad" ger fortfarande samma signaler som alla andra barn när något är fel - där faller ju din teori att de skulle bli små apatiska varelser som inte längre säger till när de behöver något!!!

  • Pyff

    Lövet: ja det var exakt det jag menade! Jag tycker det är så fräckt och tarvligt att jämföra 5mm med att slå sina barn och skrämma dem till lydnad!!
    Du "glömde" dock att svara på det sista stycket i mitt inlägg:
    Ännu en grej jag reagerade på är att du skriver om att de barn som blivit "5mm-ade" inte sover bättre än andra barn, du har läst i pepptråden om att de sover tåligt vid sjukdom och när de får tänder osv............... JA, MEN FÖR SJUTTON, DET ÄR JU DET VI SÄGER!!! Ett barn som blivit "5mm-ad" ger fortfarande samma signaler som alla andra barn när något är fel - där faller ju din teori att de skulle bli små apatiska varelser som inte längre säger till när de behöver något!!!

    Fattar du inte att du säger emot dig själv???

  • Pyff

    Röd drake: ett par stycken är det iallafall
    Viktoria: Precis! Ingen kan övertyga mig om att Alexander skulle tagit någon som helst skada av att skrika i totalt 30 minuter uppdelat på 2 kvällar!!!

  • Pyff

    Lövet: Still waiting......................men du kanske vill ha lite mer betänketid angånde hur du ska uttrycka dig?

  • Pyff

    Röd drake: Exakt!! Lövet påstår att hon enbart är emot 5mm om den följs till punkt och pricka, för att sedan ändå kasta skit på dem som använder sin egen variant! Det är det som gör mig så förbannad!!

  • Pyff

    kengru: meningen är att lära barnet sonma på egen hand, både på kvällen, men också att det ska kunna somna om när det vaknar på natten. I mina ögon är det fullkomligt logiskt att ett barn som somnar hos mamma eller pappa och sedan lyfts över i egen säng blir ledsen och rädd när det vaknar! Det har ju liksom hänt något medan h*n sov - tänk dig själv att somna i sängen och sedan vakna på köksgolvet snacka om att man skulle bli förvånad och undra vad fan som hänt..................
    Iallafall - att många barn skriker när de läggs i egen säng är ju inte så konstigt om de fram tills dess har vaggats, eller burits eller legat hos mamma eller pappa, MEN grejen är att barnet lär sig, oftast efter ett par kvällar, att det inte är något farligt att ligga i sin egen säng och att h*n klarar att somna utan mamma eller pappa som bara är i vägen Det är det 5mm går ut på!
    För mig är det helt naturligt att vi som föräldrar behöver lära våra barn att sova i egen säng - precis som vi lär dem det mesta andra här i livet!

  • Pyff

    kengru; de allra flesta som jag stött på iallafall har inte behövt köra 5mm nattetid, nätterna brukar lösa sig av sig självt när barnet lärt sig att känna sig trygg i sin säng

  • Pyff

    kengru: Jag ser fördelarna med att lära min son tidigt. Helt enkelt för att jag tror att det är en fördel med att få bra sovrutiner från början så att säga...................... Samsovning är liksom inget alternativ för oss - hela familjen sover kass på det sättet!

    Röd drake: Jo, men det finns ju ett gäng av oss förespråkare här också..............

Svar på tråden Är 5mm barnmisshandel?