• RosaBabyfilt

    Varför VÄLJER man att inte amma?

    Jag valde ersättning eftersom jag inte trivdes med känslan av att amma. Det var kladdigt, obekvämt och gav mig konstiga hormonkickar som jag inte tyckte om. Min dotter brydde sig inte så mycket, när jag introducerade flaska och ersättning slukade hon allt direkt och sov hela natten igenom därefter vilket gjorde att jag fick bekräftelse på att jag gjort helt rätt val även ur hennes synvinkel. Sömn för en mamma är guld värt och man är mycket mer pigg och närvarande då under dagarna :) så skulle jag - mot all förmodan - skaffa mig ett barn till skulle jag helt avstå amning från dag 1.


    Too many people spend money they haven't earned, to buy things they don't need, to impress people they don't like. - Will Smith
  • RosaBabyfilt
    Mumintroll89 skrev 2012-08-17 23:36:28 följande:
    Mammor har ammat sina barn i urminnes tider. Vad är skillnaden nu? Jo folk läser för mycket skit, hör för mycket myter och skäms över något som är bland det mest naturliga på vår jord. Att bry sig vad folk ska tycka om ens bröst offentligt eller ngt liknande är ju bara tecken på att man tänker "men vad ska folk tro och säga mentaliteten". Man ska absolut göra det man känner sig tryggast med för den gynnar både mor och barn. Men att det går så långt att man är rädd och skäms, då har det blivit något fel i hjärnkontoret enligt mig.



    Men big deal :) i urminnes tider var även kvinnor under männens status och kvinnorna hade inte så stora rättigheter och fria liv och val som idag. Att få lov att känna att amning inte är "min grej" är ett av de fria valen idag. Och det har funnits kvinnor i urminnes tider som valt bort amning också, särskilt de rika kvinnorna som inte ansåg att de skulle behöva göra något sådant. Så de skaffade sig ammor istället. Det är väl bara att acceptera att folk både nu och förr har haft olika syn på amning och att kvinnor både idag och förr valde bort amning för andra metoder. Det lyckosamma idag är ju att mammorna kan mata sina barn själva när de valt bort amning vilket inte fungerade förr!
    Too many people spend money they haven't earned, to buy things they don't need, to impress people they don't like. - Will Smith
Svar på tråden Varför VÄLJER man att inte amma?