• Tow2Mater

    Varför VÄLJER man att inte amma?

    Tja, t ex omtöcknad efter vaknat ur sövningen, ingen mjölk runnit till, vill att pappa ska kunna mata, etc. Det kan finnas många orsaker man inte ens vill försöka.

  • Tow2Mater
    Anonym skrev 2012-08-16 16:25:11 följande:
    vad långt,  enklare att sammanfatta;

    av egoistiska skäl.
    Samma anledning som man skaffar barn isåfall.
  • Tow2Mater
    Anonym skrev 2012-08-16 16:35:21 följande:
    menar du att det går lättare med flaskan i det läget?
    Det tar inte 40 minuter att ge en flaska.
  • Tow2Mater
    Barbamamah skrev 2012-08-16 16:49:24 följande:
    Det absolut bästa för barnet är såklart amning. MEN flaskmatning är nästan ett fullgott alternativ och helt tillräckligt i ett industrialiserat land så jag tycker inte man behöver ha dåligt samvete över valet att flaskmata. Ungefär som att dom flesta föräldrar låter sina barn titta på tv även om det absolut bästa vore att slänga ut tv:n och interagera med barnen själv på ett kärleksfullt sätt i pedagogiska aktiviteter ute i naturen. Det är en helt annan sak här jämfört med i ett slumområde i en fattig afrikansk storstad utan rent rinnande vatten med kolera och tbc lurandes i varje gathörn.
    TV?? Det finns väl ingen förälder som inte vill sitt barns bäääästa i alla situationer (?) och låter dem titta på TV? Klart man alltid interagerar med barnen själv på ett kärleksfullt sätt i pedagogiska aktiviteter ute i naturen! Speciellt de som säger man är egoistisk om man inte alltid sätter barnets bäääästa främst.
  • Tow2Mater
    Anonym (mamma) skrev 2012-08-16 20:15:18 följande:
    Jag "valde" väl egentligen att inte amma, tyckte det var så jobbigt. Min son tog aldrig riktigt tag, så han fick aldrig tillräckligt med mjölk. Tyckte det var mysigt dem få sekunderna det funkade. Men i alla fall så bestämde jag för att ge honom flaskan efter att ha provat att pumpa mm... Gick inte så bra, fick inte ens ut en halv flaska om dagen och pumpade ofta. Vi var i alla fall båda gladare efter att ha börjat flaskan. Nästa barn tror jag att jag inte kommer försöka amma. Mina bröst är två skämt, att dem ens får kallas bröst. Dem är så små =)
    Bara nyfiken, hur länge provar man? Jag tycker ju stackars barn som knappt får mat under flera dagar(?) bara for att mamman envist ska prova amma.
  • Tow2Mater
    Anonym (ts) skrev 2012-08-20 22:47:06 följande:
    Jo för er som får sår, att mjölken inte kommer igång osv det förstår jag absolut då väljer man ju egentligen inte bort det på det viset, det jag undrar över är argumentet "jag vill inte"!
      Varför vill man inte, det är det jag undrar över?? En del bra svar har jag fått men det verkar som att ts:en är lite oklar!

    Men om det kan funka varför inte ge det en chans och försöka?? 
    Det ju samma som "vill inte". Att mjolken inte kommit igång = man ska forsoka o forsoka tills den kommer. Handlar om vilja. Sår = vill inte ha ont. Men for en riktig mamma spelar inte det nån roll - man ammar iallafall. Handlar ju om vilja det med. Sen är det ju bara en skala var troskeln ligger for olika personer där man anser sig "inte kunna" jämfort med att "inte vilja". Eller är fysiska problem värda mera än olika former av psykiska? De flesta har ju faktist anledningar, 99% av alla  "vill inte" har en anledning; "vill inte" är ju inte en anledning i sig.
Svar på tråden Varför VÄLJER man att inte amma?