• Border

    Varför VÄLJER man att inte amma?

    Jag ammade min son helt tills han var tre månader, och han låg vid bröstet 8 timmar om dagen. Sen räckte inte mjölken för att mätta, så vi fick börja med ersättning också och då dröjde det inte lång tid innan sonen ratade bröstet och bara tog flaskan. Och det var så SKÖNT! Äntligen kunde jag äta och dricka vad jag ville och jag behövde inte ha med mig sonen överallt eftersom han kunde bli hungrig. Och jag behövde inte mata varenda natt.

    När nästa barn kommer ska jag nog inte amma. Jag är inte en person som klarar av att ha min bebis med mig 24/7 och jag vill kunna äta och dricka vad jag vill, när jag vill. 


  • Border
    Surkuken skrev 2012-08-16 17:07:08 följande:
    Men va fan, hatar att min kärring ammar sitt tredje barn, hennes pattar blir värre och värre efter varje unge. 
    I och för sig bra för hennes vikts skull men än så länge har jag inte märkt ett skit av det! 

    Men du, brösten förstörs inte av amningen, utan brösten förändras pga graviditeten
  • Border
    Tow2Mater skrev 2012-08-16 20:21:18 följande:
    Bara nyfiken, hur länge provar man? Jag tycker ju stackars barn som knappt får mat under flera dagar(?) bara for att mamman envist ska prova amma.
    Håller med! Min väninnas två första barn fick kolik och hade det sina första 6 månader i livet, De skrek hela tiden och sov fem minuter åt gången i ett halvår. När hon hade sen slutade amma och istället började med ersättning för det första barnet slutade barnets kolik och allt blev frid och fröjd.
    Ändå höll hon på med amningen i ett halvår med barn nr 2! Hon tänkte inte ens tanken att hon skulle pröva med ersättning istället. 
  • Border
    Anonym (mamma) skrev 2012-08-16 20:26:35 följande:
    Jag provade i 4 veckor, fast alltid gav ersättning efter varje försök. Många tycker det är vad som förstörde amningen, men vill hellre att min bebis är mätt och glad!
    Du gjorde det som var bäst för ditt barn! Det är trist när folk använder ord som: "amning" och "förstörs" i samma mening på det där sättet, tycker jag. Klart att man vill att ens bebis ska må bra, det är ju det viktigaste
  • Border
    Anonym skrev 2012-08-16 19:49:50 följande:

    Jo visst, de försöker säga det för att kvinnor ska amma, men det är väl självklart att brösten förändras om de tvingas vara uppsvullna och mjölkstinna månad efter månad. Tex låter det fysiskt helt omöjligt att mjölkgångar och mjölkkörtlar som en gång varit i produktion inte skulle bära spår av det.

    Min mamma har aldrig ammat och hennes bröst ser värre ut än mina, och jag ammade. Mina bröst ser dock värre ut än en av mina kompisars, men hon ammade alla sina barn minst ett år och jag ammade i tre månader
  • Border
    Tow2Mater skrev 2012-08-21 01:38:17 följande:
    Det ju samma som "vill inte". Att mjolken inte kommit igång = man ska forsoka o forsoka tills den kommer. Handlar om vilja. Sår = vill inte ha ont. Men for en riktig mamma spelar inte det nån roll - man ammar iallafall. Handlar ju om vilja det med. Sen är det ju bara en skala var troskeln ligger for olika personer där man anser sig "inte kunna" jämfort med att "inte vilja". Eller är fysiska problem värda mera än olika former av psykiska? De flesta har ju faktist anledningar, 99% av alla  "vill inte" har en anledning; "vill inte" är ju inte en anledning i sig.

    Äsch, inte är det så! Tusan! Herregud, hur länge ska man försöka innan mjölken kommer. Min väninna prövade i tre veckor, men det kom ingen mjölk. Dessutom hade hon en ständigt hungrig bebis som skrek och rasade i vikt.
     Nej, man väljer vad man tycker känns bäst, och man är en förbaskat bra mamma, och en Riktig mamma, vad man än väljer 
  • Border
    Tommye skrev 2012-08-21 02:40:13 följande:
    Varför ska jag som blivande pappa inte få samma chans att mata mitt barn och knyta an på samma sätt dom dess mor? Vi väljer bort amningen för att barnet får i sig en tillräcklig portion mat vid varje mattillfälle med ersättning, istället för att inte ha en aning om hen fick i sig tillräckligt. För att mamman inte ska behöva amma stup i kvarten mitt i natten utan jag kan hjälpa till om bebisen är hungrig. Gynnar det inte bebisen mer att ha två pigga och glada föräldrar som kan turas om och dessutom vet att barnet får all mat den behöver än att ha en jättetrött mamma som aldrig får sova ordentligt, har ont i bröst o kropp på grund av amning? Och återigen, JAG kan hjälpa till o mata min efterlängtade bebis redan från början!

    Hjärta
  • Border
    Tommye skrev 2012-08-21 03:26:14 följande:
    Det är ett val vi gemensamt har gjort och står för, för att vi anser att det är bäst för bebisen! Tråkigt nog så inser vi att vi kommer bli påhoppade av massa trångsynta människor som tror att deras väg alltid är bäst. Skulle vi göra som vi alltid gjort så skulle vi inte vara där vi är idag! Självklart så "hjälper" inte jag mamman med vår bebis. Vi delar på alla sysslor oavsett bebis eller hem. Barnet är precis lika mycket mitt och därmed har jag precis lika stort ansvar som mamman, men även lika mycket möjligheter som t ex matning nu när möjligheten faktiskt finns.
Svar på tråden Varför VÄLJER man att inte amma?