• Anonym (Gör man så?)
    Äldre 20 Aug 16:29
    47961 visningar
    293 svar
    +1
    293
    47961

    Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!

    Var i lördags på ett bröllop. Vi hade det jättetrevligt hela kvällen jag blev ändå lite fundersam på vissa saker. Jag vet att brudparet hade hyrt in catering för att ordna med maten, och antagligen då även drycken?
    Jag blev lite förvånad över att när det gällde alkoholfritt så var det inte riktiga läsk utan Lidls Freeway cola istället för riktig cola. Är det inte lite väl snålt att servera denna typ av cola istället för originalet? Samma sak gällde när man beställde vodka redbull av den inhyrda bartendern, då fick man Powerking från typ Willys och Hemköp istället för äkta vodka redbull.
    Jag vet inte om det var cateringsfirman som ordnat billigaste möjliga drycker eller om det var brudparet själva, men det verkade onekligen lite småsnålt att bjuda på billigaste möjliga dricka. Hur stor hade skillnaden blivit om man använt original istället? En 5 hundring extra?
    Är det vanligt att göra såhär? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-20 23:40
    Men gud!!!! Får man inte ha en åsikt på Familjeliv utan att bli påhoppad????
    Läs tråden från början, eller iallfall de 3 första sidorna. J sedan spårar det ur i vanlig ordning...
    Jg har inte sagt något till brudparet och tänker självklart inte heller göra det, men får man inte ens tycka något för sig själv?????? Likväl som att jag kan anse att de blivit lurade av bröllopsfotografen kan jag anse att de blivit lurade av cateringsfirman om de betalar 500 kr per kuvert och får fulcola i det priset.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-20 23:41
    Missade att skriva att bröllopsfotografen tog 12500 för ett par timmars jobb.

  • Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!
  • Carpe
    Äldre 20 Aug 21:08
    ascorbinsyra skrev 2012-08-20 20:50:02 följande:

    TS, anordna en fest el. eget bröllop så får du se vad billigt det är.........
    eller är det så att just du har så mkt pengar att du inte bryr dig om vad saker o ting kostar?
    hm... jag har en nyhet att berätta för dig isåfall och det är att alla har inte lika mkt pengar som dig, och vill kanske ändå fixa ett trevligt kalas där vänner o dyl. kan vara med och glädjas åt brudparet, umgås, ha trevligt och träffa nya bekantskaper.

    Men du.......du skiter i det trevliga och hakar upp dig på att colan inte var äkta?? Det är sniket kan jag tycka. 


    exakt!!! När jag och min man gifte oss så var vi på restarurang och fick allt ifrån brudskål till tårta och kaffe med i ett paketpris per person, vi kom undan med ca 16.000kr för 25 personer, men när jag kollade runt så skulle liknande kostat 1000kr per person ungefär.

    så du TS kul för dig att du har jättemycket pengar, har du levt på marginalen någon gång???, där du måste räkna varje krona?, så var det för mig innan jag träffade min nuvarande man, hade då en hyra på ca 4.000kr och bara studiebigraget. nej jag inte ta extrajobb för jag har funktionhinder, nej jag kan inte få bidrag och nej jag kunde inte flytta till billigare eftersom jag bodde på min mammas soffa när jag fick lägenheten och jag stod då även i kö till studentlägenhet men fick ingen.

    DÖM INTE ANDRA INNAN DU GÅTT EN MIL I DERAS SKOR!
  • Anonym
    Äldre 20 Aug 21:10
    JonasK skrev 2012-08-20 21:05:20 följande:
    Menar du på fullt alvar att du inte känner någon smakskillnad på t ex fanta och cola och att du tycker att båda bara smakar socker?
    Ja det menar jag. Men du på fullt allvar att du som vuxen sitter och dricker så mycket läsk att du kan känna skillnad på olika märken?
  • Anonym
    Äldre 20 Aug 21:10
    Anonym (Emma) skrev 2012-08-20 21:05:59 följande:
    För att alkoholen va inköpt långt innan dess, THATS WHY!! vi hade maten och det vanliga drickan kvar siste månaden. då får man att göre det som blir bäst helt enkelt. sen hade vi inte bara cola utan alla möjliga smaker.
    Inget ovanligt i samhället att alkohol är prio ett...Iaf jag ogillar inte ICA:s läsk, mycket bättre än Freeways, men som jag skrev så pratar jag generellt...inte om ditt enskilda bröllop..
  • Anonym (Emma)
    Äldre 20 Aug 21:12

    Nej folk gör som de vill. och sålänge gästerna är nöjda o glada när de går hem är ja nöjd!

  • Äldre 20 Aug 21:26

    Herregud! Vad pinsamt! Skulle aldrig umgås med de snåljåparna mer. Att dom inte skäms!

  • Äldre 20 Aug 21:28

    TS, inboxa mig din adress så kan jag köpa och skicka över ett presentkort på några kronor så du kan köpa dig en Coca-Cola och Redbull så ditt minne av bröllopet kan bli komplett. 

    Förresten har du frågat brudparet om de var nöjda med sin stora dag? 


  • Äldre 20 Aug 21:48

    Troligtvis är det brudparet som hade en tajt budget och kanske prioriterade att bjuda DIG ts istället för att köpa "äkta" Cola...... Döööööh. För en taskig sak att hänga upp sig på, som om man inte har nog saker att oroa sig för när man gifter sig.....

  • Anonym
    Äldre 20 Aug 21:53

    Visst en del av mig kan hålla med om att det ser lite trist ut med budgetvaror på ett bröllop, men riktigt coca-cola är väl inte så tjusigt heller. Själv hade jag kokat saft istället, blir lite mer stil med egengjord saft tycker jag. Och vatten självklart. Kanske även kolsyrat vatten.

    Men, något som slår "ful" cola och ja allting är att starta ett inlägg på ett internetforum och börja klaga över bröllop man varit inför hela världen. Gör man det så har man diskvalificerat sig helt från alla debatter om stil och klass överhuvudtaget.

  • Äldre 20 Aug 21:57

    Men suck,,,,,

  • Flo
    Äldre 20 Aug 22:00

    Hade den vårtor? Var den blå? Hade den 7 ben? Eller hade läsken en stackars finne i kolsyran? 
    Det är ett mysterium för mig hur läsk kan vara snygg/ful... Det kanske var trolldricka?

Svar på tråden Brudparet bjöd på "ful" cola på festen!