Inlägg från: eviglängtan5 |Visa alla inlägg
  • eviglängtan5

    Dispens på dagis?

    Det måste finnas synnerliga själ till att få utökat, har själv fått det pga av vissa omständigheter, men inte för att man inte hinner med sina barn, det är inge själ som godkännes där jag bor. 

  • eviglängtan5

    Fast det är dock man själv som väljer hur många barn och hur tätt man skaffar barn, ingen annan. Därför anser inte vår kommun att det inte är själ nog.

  • eviglängtan5

    Nej, det har hon inte, men hon har valt att skaffa många tätt. Det är inte min åsikt, det är vad vår kommun säger. Har själv tvillingar. Lite ansvar måste man dock ta själv. Att skaffa barn tätt tar en del på krafterna, har själv det så. Jag fick 5 h extra pga av helt andra omständigheter, men inte pga tvillingar.  Att det är jobbigt, visst, men jag har själv valt att ha det så.

  • eviglängtan5

    Jag tror inte på allt, man har mångt om mkt valt att skaffa barn tätt och många, så är det. Förskolan är tillför barnen INTE mamma och pappa.  Det är skattepengar det handlar om, dina och mina pengar, vad pengarna skall gå till måste alltid motiveras och fördelas. Frågan är om det skall gå till föräldrar som får tvillingar och därmed behöver extra tid på dagis eller till helt andra saker i samhället?

    Som sagt, du skall naturligtvis kämpa för din sak, dvs om extra tid. Många kommuner har omställningstid, dvs man kan ha barnen på heltid på dagis under approx 3 mån (i min kommun), därefter gäller 15h/v. När man får tvillingar eller fler får man dessutom extra föräldradagar, kanske borde din käraste ta ledigt tillsammans med dig, så att du orkar. Vad man gör av sina dagar är lite upp till var och en. 
     
     Jag tycker att samhället är generöst, många föräldradagar och 15 h / v för de äldre barnen, tycker inte ni det?

        

  • eviglängtan5

    Måste hålla med Skogsvitter i mycket hon säger.
        En ettåring har det bäst hemma hos sina föräldrar - om föräldrarna har sunt förnuft, det råder inga tvivel om det. Däremot är det inget som säger, att det är dåligt på dagis/förskolan vid ett år, men tidigt är det. Hur som helst, det finns många anledningar till varför man väljer som man gör, kan vara pengar osv... 

    Ibland känner jag, säger nu inte att det är så, att man skaffar barn utan att sedan fundera på hur man skall klara av att ta hand om barnen, det borde ju inte vara samhället utan föräldrarnas ansvar. Man skaffar väl ? barn för att man vill umgås med dem, inte kan det väl vara av någon annan anledning (jo visst kan det ....).

    Att livet kan ta andra vändingar än vad man räknat med finns också.

    Kram Alla från en som kämpat i många år för att äntligen få lyckan att få barn, och dessutom flera.      

Svar på tråden Dispens på dagis?