• Pallas

    man tjänar inte på att vara snäll och trevlig

    Jag tror det handlar om vågspelet servil vs godhjärtad. Man kan vara omtänksam och hjälpsam utan att göra våld på sig själv, så att säga. Det gäller att hitta sin gräns och försöka hålla sig till den, istället för att hamna i träsket att säga ja till allt i all välmening.

  • Pallas
    Dominant skrev 2012-08-29 11:52:28 följande:
    Handlar allt om att tjäna så mycket som möjligt för dig?
    Tror du har en poäng där. Jag brukar inte hjälpa/ställa upp om jag inte kan göra det utan någon form av uppskattning. Det brukar vara ett bra mått på var min egen gräns går. Jag förväntar mig alltså inga tack eller ens uppskattning när jag väl ställer upp.
  • Pallas
    Eppelpaj skrev 2012-08-29 12:17:55 följande:
    [Så t.ex. hjälpa till med flyttstädning gör du om det känns kul eller inte alls? För det är annars en typisk grej man gör för att vara snäll/ställa upp/hoppas få igen.
    Ja, precis så. Känner jag att jag inte kan/vill göra det om jag inte får något tillbaka så gör jag det inte. Lite enkelt beskrivet. Det finns undantag, men de handlar uteslutande om väl avvägda tillfällen, kanske 1-2 ggr/år och då ganska små saker.

    Hjälpte min son och hans fru att flyttstäda när jag var där på semester. Detta för att hjälpa dem inför flytt till hus, det är svårt nog att kombinera med småbarn och heltidsjobb.
Svar på tråden man tjänar inte på att vara snäll och trevlig