Inlägg från: FruSen |Visa alla inlägg
  • FruSen

    Studie och yrkesvägledare

    Jag hoppar in här om det fortfarande finns liv i tråden. 

    I ca 6 år (!) har jag grubblat och känt mig sugen på att plugga till studie- och yrkesvägledare. Nyligen fyllde jag 30 och hamnade i en liten "jag-måste-bestämma-mig-för-vad-jag-ska-bli-när-jag-blir-stor"-kris och kände att det är nu eller aldrig. Jag har tre barn (5 resp 1 år, de yngsta är tvillingar) och min förhoppning är att det ska gå att plugga nu medans barnen är små. Nån av er som har erfarenhet? Jag är så less på att hoppa mellan tidsbegränsade vikariat och slava inom kundtjänst och försäljning. För närvarande är jag föräldraledig med tvillingarna men har en tillsvidaretjänst på Manpower... Men det är ju sådär lagom skoj, bemanningsslav. Jag vet ju inte alls var jag kommer hamna efter föräldraledigheten...

    För min del blir det dock inte aktuellt förräns ht 2015 eftersom jag inte skrivit högskoleprov och dessutom saknar 300 gymnasiepoäng för att få ett slutbetyg... Har idag lagt upp en studieplan för att läsa upp mina gymnasiebetyg och kunna söka in till programmet nästa höst. 

    Nu är det verkligen nu eller aldrig, gör jag inte detta så kommer jag att ångra mig. 

    Då jag bor 20 mil från närmaste studieort (umeå) så planerar jag att läsa på distans.

  • FruSen
    Kajjsan1 skrev 2014-04-15 18:54:30 följande:

    Hej! Jag pluggar nu till SYVare & det är många i min klass som har barn - i alla åldrar =) Så jag tycker det låter som en bra idé =)

    Och bra att du lagt upp studieplan och har framtiden någorlunda planerad ! ;) 


    Jag läser på distans och tycker det är väldig skönt & bra =) 

    Lycka till ! =) 


    När man läser på distans, hur ofta måste man åka till skolan? Hur många gånger per termin och hur länge är det per gång?
  • FruSen
    Kajjsan1 skrev 2014-04-16 17:15:09 följande:
    Vi är där varje kursstart kan man säga. Det är mellan 3-6 gånger per termin ungefär. Nu i vår har det varit 4 tillfällen =) Då är vi där en vecka, måndag-fredag. Vi försöker få dem att korta ner veckorna för framtida studenter då vi ibland kan tycka det är lite väl utdraget och inte alltid så hoppressat som vi vill ha det =) 
    Ok. Hur fungerar det med boende vid distansstudier? När man åker till skolan alltså. Tar man in hos vänner/släktingar/hotell eller dylikt eller kan man via skolan ordna boende?
  • FruSen
    Fundersam på Syv skrev 2014-04-28 07:36:16 följande:
    Hur ser veckorna ut för distansstudenter i Umeå? Är även det upplagt mån-fre eller gäller det bara stockholm?
    Att sitta och inte har några föreläsningar eller andra moment under helgen känns lite sådär när man speciellt har familj och inte kan åka hem över helgen. 

    Ja, det undrar jag med!

    Jag har familj jag kan bo hos under tiden jag åker ner så boendet är inga problem men jag har 3 barn hemma och man vill ju inte sitta "ledig" i Umeå och ha ungarna hemma liksom... 

Svar på tråden Studie och yrkesvägledare