Inlägg från: Apotheosis |Visa alla inlägg
  • Apotheosis

    Hjälp med transparent bakgrund, jag blir tokig! Snälla... ;-)

    Såhär kan du göra till exempel:

    Markera din kaffekopp
    kopiera (ctrl+c)
    ny bild (ctrl+n)
    I inställningarna för bakgrundsfärg väljer du transparent.
    klistra in din kaffekopp (ctrl+v)
    Välj inte spara som utan välj "save for web and devices" eller vad den heter (ingen aning vad den heter på svenska). Där väljer du vilket format du vill spara den som.
    Spara som .gif eller som .png men INTE som .jpg 
    Därefter kan du välja att den skall behålla sin transparens där den är transparent. Om du ser ett schackmönster där som bakgrunden skulle ha varit har din bild en transparent bakgrund, har den inte det bör du se över dina inställningar. Det skall finnas en inställning i "save for web and decives"-grejen som heter någonting i stil med  transparent gif eller gif med transparens 

  • Apotheosis

    Om du ändå skall klistra in din bild på en annan bild behöver du inte spara din bild med transparent bakgrund. Det räcker med att du öppnar bägge bilderna i PS, markerar BARA kaffekoppen (inte bakgrunden) på kaffekopps-bilden, kopierar (ctrl+c) och sedan klistrar in (ctrl+v) på skrivbordsbilden. Det behöver inte sparas. Det är bara att klippa och klistra från bild till bild. Bakgrunden spelar ingen roll om du bara kopierar det du vill ha med. :)

  • Apotheosis
    slazh skrev 2012-09-19 11:21:46 följande:

    Gimp har ju fördelen att det är gratis medan Photoshop ligger på runt 8000kr tror jag. 


    Rekommenderar att köpa från Adobes hemsida istället för i den butik du hittat den till det priset. :) På Adobes hemsida är den nämligen ett par tusenlappar billigare. :)
Svar på tråden Hjälp med transparent bakgrund, jag blir tokig! Snälla... ;-)