• Lotta Kvarnung

    Testpanelen av höstens funktionsplagg

    Hej!

    Detta är en tråd för testpanelen som från måndagen den 8e oktober vecka 41 till måndagen den 29e oktober vecka 44 kommer att prova Åhléns funktionella ytterplagg. Panelen kommer här att lägga upp bilder, posta och diskutera kring plaggens passform, design, funktion och kvalitet.

    Vi ses Glad// Lotta*
  • Svar på tråden Testpanelen av höstens funktionsplagg
  • Lotta Kvarnung
    Stensture skrev 2012-10-15 17:24:59 följande:

     


    Tack för tipset Lotta, det gör det enklare att få till det med bild! Sitter i detta nu och importerar från mobilen. Sonen har nu använt kläderna, utom byxorna, varje dag på dagis och de känns verkligen bra. Plats för en extra tröja under, om det känns kyligt. Dragkedjan hakar inte upp sig, som på en del andra kända märken. Mössan sluter tätt kring öronen utan att vara för tight. Den kliar lite, sonen föredrar fleecemössa eller tunn bomull. Nu ska jag ta mig tid att gå och byta byxorna också, så vi kan testa mer...
    Fin bild Skrattande

    (och tack för bra input!)
  • ScillaBlå

    Mina barn är aldrig ute i ösregn så jag vet inte hur kläderna står emot Skäms

    Nu har alla kläderna blivit rejält smutsiga så till helgen blir det till att åka tvättmaskin för första gången, så får vi se hur det går.

    Idag när dottern kom hem så hade tyvärr "flärpen" i dragkedjan gått sönder. Inte för att det är nån big deal, men det borde ju inte hända på en en vecka gammal jacka.

    Gällande märkning så vill jag iaf ge alla kläderna 10 poäng! Det finns tre rader att skriva på i både jacka och byxa så man får plats med både namn och nummer och eventuella ärvda eller vidaresålda kläder får också plats med en egen märkning. Både vantar och mössa hade också en särskild lapp för märkning vilket väldigt få andra märken har. Lappen i vantarna var dock för stor och kliade så dottern ryckte bort den själv. Men tanken var god iaf  =)

  • vintermor

    Hej på er!

    Såg att Lotta Kvarnung svarat ang vattenpelare, 5000 i vattenpelare, förstärkt material på utsatta ställen samt tejpade sömmar borde borga för att de funkar i ösregn (för er som undrat). Men precis som ScillaBlå skrev så är inte vi heller ute i ösregn.

    Kan dock rapportera att det inte är några problem att tvätta kläderna! Håller kvalitet och färg
    För att inte förstöra materialet bör man ju inte använda mjukmedel, undrar dock om det är ok att "förstärka" materialets förmåga genom att använda spray typ Vaudes waterproofs impregneringsspray?
     

  • ScillaBlå
    PrickenoGrodan skrev 2012-10-18 20:47:35 följande:
    Men är de inte ute på förskolan?



    Inte mina, då de går hos en privat dagmamma och det ser jag faktiskt som en av de stora fördelarna med henne :)
  • ScillaBlå

    Nu har kläderna åkt ett varv i tvättmaskinen. Och visst är det lite extra meck att minnas att ej ha sköljmedel och ej centrifugera, men om de håller bra då så är det ju värt det. Nu hänger de på tork över badkaret och det ser ut som att de hållit färg och form bra. Hoppas de torkar över natten då vi har städdag med föreningen imorgon. Eftersom barnet mest haft kläderna hos dagmamman så blir det en bra chans för mig att se dem in action. Förhoppningsvis kan de fastna på bild då också!

  • vintermor

    Var på Åhléns idag i min hemstad och kollade in rean. Såg att byxorna finns på rean för 99 kr! Ett tips till er som är intresserade av att köpa dem. Jättebilligt och en mycket bra byxa enligt mig. Funkar ju under många säsonger, både nu under hösten och sedan under vårvintern och våren (jo, i norra Sverige har vi en extra årstid= vårvinter )

    Kanske inte samma pris på alla Åhléns varuhus men ett tips att kolla upp.

     

  • ScillaBlå

    Här kommer ett par bilder från oss.  Denna är från första provtillfället (med de alldels för stora byxorna). Men visst är mössan snygg?!


  • ScillaBlå

    Denna är från idag då vi var ute och krattade lite löv. Tyvärr var vantarna glömda hos dagmamman, men de nya byxorna sitter iaf mycket bättre. Kläderna klarade gårdagens tvättmaskintur mycket bra och de torkade över natten trots att det rann om dem när vi hängde upp dem igår eftermiddag. Idag när vi var ute började det regna lite och kläderna stod emot bra. Det blev även ett och annat hopp i en lövhög och tjejen är fortfarande ute, torr och glad  =)  Nöjd mamma!


Svar på tråden Testpanelen av höstens funktionsplagg