• Anonym (Restaurangbiträd)

    Jag har jobbat på McDonald's. Fråga vad du vill!

    Fråga på. Svarar på det jag kan.

  • Svar på tråden Jag har jobbat på McDonald's. Fråga vad du vill!
  • maaammaaa

    På Mc Donalds nära ett varuhus här i stan brukar jag ibland pausa vid ett av deras bord med en kall Tropicana som jag köpt i affären. Jag har ännu inte blivit bortkörd, jag frågade i början om det gick för sig och det var helt ok.

  • Anonym

    Nu kanske denna fråga har kommit redan, men trivdes du på ditt jobb? Har själv jobbat på mcdonalds och kan säga att jag inte tyckte det var en särskilt trevlig miljö. Förutom att det var jättestressigt så var det nästan alltid otrevliga kunder, man fick skäll för saker man inte kunde rå för (både av kunder och av chefer) och vissa av cheferna var bara allmänt idiotiska, enligt mig. Men det kanske beror på vilken restaurang man jobbar på förstås

  • Anonym (du)

    Okej här kommer min fråga: Har du förätit dig på hamburgare så du tycker hamburgare är det äckligaste som finns?

  • emelielj

    Jag har jobbat på Mcd i sex år och för mig är pommes ännu lika goda!
    Dock så har jag ofta med mig matlåda när jag jobbar.

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-10-09 13:05:55 följande:
    Min dotter jobbade extra på donken,hon berättade vilket snusk det förekom,tappade man nåt i golvet så togs det upp och putsades lite.alltså mat.
    Det är inte allmänt accepterat. Som många skrivit i tråden är min uppfattning snarare att man på många restauranger håller på hygienen hårdare än i restaurangbranschen i stort. Men det är klart, det är väldigt svårt att hålla koll på allt som sker på restaurangen dygnet runt och enskilda medarbetare som inte har bättre vett dyker upp ibland. Har dock svårt att tro att det finns restauranger där det är allmänt accepterat även av restaurangchef och arbetsledare. Slarv ligger på en annan nivå, typ att trasorna man gör rent grillredskapen på kunde bytas oftare eller att man glömmer märka en såstub när den tas ur kylen då man tror sig veta att den kommer att gå åt inom den föreskrivna tiden.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-10-09 16:21:04 följande:
    Nu kanske denna fråga har kommit redan, men trivdes du på ditt jobb? Har själv jobbat på mcdonalds och kan säga att jag inte tyckte det var en särskilt trevlig miljö. Förutom att det var jättestressigt så var det nästan alltid otrevliga kunder, man fick skäll för saker man inte kunde rå för (både av kunder och av chefer) och vissa av cheferna var bara allmänt idiotiska, enligt mig. Men det kanske beror på vilken restaurang man jobbar på förstås

    Är ju inte ts men... Jag har jobbat en längre tid på två restauranger och hann med två olika restaurangchefer på båda. Min erfarenhet är att det mesta hänger på chefen. Visst, jag har varit inhoppare kortare perioder på 3-4 andra och på en restaurang hade jag på riktigt känslan att personalen var så besviken på dålig ledning historiskt sett att det skulle varit riktigt svårt att få styr på restaurangen utan att byta ut de flesta, de hade liksom ingen vilja att göra rätt över huvud taget och var extremt svåra att nå fram till. Och så blir det ju om man inte tar hand om sin personal. Men nästan alltid, skulle jag säga, så kan restaurangchefen påverka attityden otroligt mycket, förutsatt att det finns personal som är villiga att hjälpa till, en person kan inte arbetsleda och utbilda hela personalstyrkan själv.

    Så, det har funnits chefer jag har trivts med och chefer jag har vantrivts med men sammantaget kan jag nog säga att för det mesta har jag trivts riktigt bra. Men visst får man vara beredd att slita, tempot är högt och kraven, i synnerhet om man kämpar med en restaurang som en period haft dålig ledning, kan tyckas omöjliga.

    Någon skrev om fejksmajlet, det har varit min nyckel till vettiga kundrelationer, alltid glad och trevlig. Men visst, helgnätter kan ju vara en plåga. Man får lära sig att det inte är personligt. Och chefer, där handlar det helt enkelt bara om att hamna rätt, är chefen vettig duger ens bästa. Men även cheferna har rätt tuffa krav på sig och en del kan inte hantera det utan måste ta ut sin frustration på någon.
  • Anonym (skippa gurkan)

    Testar att fråga igen. Varför har ni den där sladdriga gurkan på hamburgaren? Jag kan förstå att den finns med när det finns sallad på, men på hamburgaren och cheeseburgaren?

    Vore det inte bättre om man körde utan den? Man kan ju be personalen om en utan gurka men då måste man vänta en stund. 

  • Fenrisulven
    Pellefanten skrev 2012-10-09 19:36:51 följande:
    För tro det eller ej men det är minst lika många om inte fler som gillar saltgurkan ;)
    jag gillar
  • EnAnonumius
    Koppkaka skrev 2012-10-09 12:15:40 följande:
    Ja för det är ju superfräscht när donken diskar toalettsitsarna i samma diskmaskin som används till matlagningsredskapen t ex. Mums!
    Då skall du nog må ännu sämre nu då.. Flört

    Visste du att man diskar, bestick, tallrikar och glas i enbart kokt vatten och högt tryck så det håller 120 °C? 120 °C är den temperatur som skall användas för att nå fullgod sterilisering så att man även dödar sporerna (som vissa bakterier skapar).
    Man använder faktiskt inget "diskmeddel" faktiskt då det inte behövs. Och jo det är godkänt enligt svenska livsmedelslagen att ha det så. 
    Det är i grovdiskmaskinen (där man diskar kastruller och annat) man kan använda lite meddel.

    Dessutom så är det i praktiken inte så ohygieniskt att diska toasistar i samma maskin som man diskar porslinet i då det är faktiskt näst intill steril miljö i dessa diskamaskiner.

    Så det är rent psykologiskt  s.k "kräk känslor" p.g.a  vetskapen.   Flört


    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
Svar på tråden Jag har jobbat på McDonald's. Fråga vad du vill!